reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak zarodka w pęcherzyku ciążowym

Ja miałam kilka usg i nie było zarodka. Ostatnie usg o 19:00 przed zabiegiem. Zostałam skierowana do szpitala. Przed zabiegiem zrobili mi usg i okazało się, że jest zarodek z biorącym serduszkiem. Takie rzeczy się zatem zdarzają,ale pewnie niezbyt często.

reklama
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i rady.
Wizyta dziś o 20-tej. Muszę się czymś zająć, żeby szybciej mi te 9 godzin zleciało;)

Pęcherzyk nadal jest pusty i urósł do 4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala na piątek. Mam jeszcze zrobić betę jutro ale tak naprawdę lekarz powiedział, że ta beta nie ka już większego znaczenia, bo w tym tygodniu już na pewno powinno coś się pojawić.
Miałam nadzieję, że będzie happy end jak u niektórych z Was, ale jednak się nie udało.
Dziękuję Wam raz jeszcze za wsparcie[emoji173]

Cześć dziewczyny mam problem byłam wczoraj u ginekologa i powiedział mi że jest pęcherzyk ale bez zarodka miesiączkę miałam 21.04.2022 i z ostatniej miesiączki wychodzi ze jest to 9 tydzień i 6 dzień czy jest możliwość że jeszcze pokaże się zarodek zrobiłam 3 razy bhcg pierwsza w 30.05 która wynosiła 54,130 następna zrobiłam w 06.06 wynosiła 1324 a ostatnia betę zrobiłam 13.06 i wynosiła 8537 moim zdaniem wzrasta w normie. Strasznie się boję że się nie pojawi miał ktoś kiedyś taka sytuację..

Cześć dziewczyny mam problem byłam wczoraj u ginekologa i powiedział mi że jest pęcherzyk ale bez zarodka miesiączkę miałam 21.04.2022 i z ostatniej miesiączki wychodzi ze jest to 9 tydzień i 6 dzień czy jest możliwość że jeszcze pokaże się zarodek zrobiłam 3 razy bhcg pierwsza w 30.05 która wynosiła 54,130 następna zrobiłam w 06.06 wynosiła 1324 a ostatnia betę zrobiłam 13.06 i wynosiła 8537 moim zdaniem wzrasta w normie. Strasznie się boję że się nie pojawi miał ktoś kiedyś taka sytuację..
Niestety to wygląda na puste jajo płodowe.
Przyrost bety bada się w odstępie 48h.
Co powiedział lekarz? Kazał Ci jeszcze czekać?

reklama
Jak na 9 tc to beta bardzo niska ,ja uważam że nic z tego nie będzie, a bete się bada co 48 h ,a w takich odstępach ciężko stwierdzić czy jest ok

Do góry