reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

6 tc - brak zarodka

Ilo

Zaangażowana w BB
Dziewczyny, potrzebuję opinii, a raczej info po których się uspokoję 🙂
Jestem już po jednym poronieniu, stąd moja niepewność.
Jestem w 6 tc i 4 dni - dziś byłam na USG, jest pęcherzyk, jest ciałko, ale zarodka nie ma... Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
W zeszłym tygodniu robiłam betę w środę było 499, po 24h 928, więc przyrost w porządku.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek i było wszystko ok?

reklama
Rozwiązanie
Ja dokładnie wiedziałam w jaki dzień była owulacja(monitoring) i działania były tylko wtedy. 5+3 chyba nie było widać zupełnie nic. Puste jajo. W 8 tyg zarodek z sercem. Nie wiem co było pomiędzy, bo beczalam w poduszke. Teraz już mówi MAMAaaa:p
Dziewczyny, potrzebuję opinii, a raczej info po których się uspokoję 🙂
Jestem już po jednym poronieniu, stąd moja niepewność.
Jestem w 6 tc i 4 dni - dziś byłam na USG, jest pęcherzyk, jest ciałko, ale zarodka nie ma... Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
W zeszłym tygodniu robiłam betę w środę było 499, po 24h 928, więc przyrost w porządku.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek i było wszystko ok?
Ja byłam na usg w 4+4 tyg wg USG i był sam pęcherzyk ciążowy a wczoraj byłam na kolejnym wg USG 6+1 tyg i to samo sam pęcherzyk bez zarodka, lekarka już mi dała skierowanie do szpitala i też nie wiem co mam myśleć o tym... Za tydzień ide na kolejną wizytę ale do innego lekarza.

Owulacja i zagnieżdżenie mogły się przesunąć. Wiek ciążowy może się różnić nawet o dwa tygodnie od wyliczonego z OM, więc spokojnie bym poczekała, zwłaszcza z tym szpitalem :).
Trzymam kciuki :)

reklama
reklama
Tak długi okres czasu... Z norm chyba 5 tydz a z usg 6 tydzień ale miesiączki bardzo nieregularne miałam
Jak byłam wczoraj u lekarza, to wg jego obliczeń mam 6 tydz i 4 dni, też miałam bardzo nieregularne miesiączki, więc może być jakaś różnica. Nie było zarodka i powiedział, żeby się nie przejmować bo to normalne i przyjść za 2 tyg na kontrolę. Więc na Twoim miejscu wstrzymała bym się że szpitalem.

Do góry