reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak ciałka żółtego 5-6 tc

st17

Zaangażowana w BB
Mam prośbę o poradę bo nie wiem czy się martwić... Wg moich obliczeń jestem w 6 tc (ostatnia miesiączka 21 lipca), wczoraj byłam w szpitalu bo bolał mnie brzuch, zrobiono mi usg i o ile ból okazał się niegroźny to na usg widać jedynie pęcherzyk ciążowy bez ciałka żółtego i zarodka. Wielkość pęcherzyka 9,4 mm - usg określiło ciążę na 5 tydzień 3 dzień. Lekarz stwierdził, że ciałko powinno się już zacząć pojawiać i damy mu jeszcze kilka dni na pojawienie się. Czy jest możliwe, żeby dziecko rozwijało się wolniej o jakiś tydzień? I żeby nie było jeszcze ciałka żółtego? Bardzo się martwię...

reklama
Witam. Ja jestem 7 tydzień według om i na usg tylko pęcherzyk bez ciałka i zarodka. Lekarz kazał czekać i brać ciągle luteinę i clexane. Jestem w ciągłym strachu i już nie robię sobie nadziei, że się pojawi. Dwie wcześniejsze ciąże mam z in vitro i mam dwóch synków a tu taka niespodzianka i okazuje się, że pusto 😢

reklama
Witam. Ja jestem 7 tydzień według om i na usg tylko pęcherzyk bez ciałka i zarodka. Lekarz kazał czekać i brać ciągle luteinę i clexane. Jestem w ciągłym strachu i już nie robię sobie nadziei, że się pojawi. Dwie wcześniejsze ciąże mam z in vitro i mam dwóch synków a tu taka niespodzianka i okazuje się, że pusto 😢
A monitorowałaś jakoś owulację?

Pęcherzyk żółtkowy a nie ciałko żółte. Masz regularne cykle? Jak duży jest pęcherzyk?

A z USG wychodzi 6i 4. Do czwartku będzie mi strasznie ciężko bo już nastawiłam się, że będzie kolejna dzidzia a teraz już bym chciała być po szpitalu bo czuję, że szans nie ma i że nic się nie pojawi 😢

reklama
Cykle od 26-31 dni, różnie bywa. A pęcherzyk 1,62 i lekarz mówił, że bardzo ładnie urósł a tam ciągle pusto
Pęcherzyk ma czas do 25 mm, żeby coś się w nim pojawiło. Twój ma 16, więc już trochę dużo bo zazwyczaj przy 10 mm pojawia się pęcherzyk żółtkowy. Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać.

reklama
Do góry