reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieprawidłowy rozwój, brak zarodka?

Kochane, wiem, że może powielam temat, ale zaraz oszaleje....
😞

Otóż w poniedziałek byłam u lekarza, nie określił wieku ciąży, ponieważ cykl kompletnie mi się rozregulował, ale dobrze wiem, że jedyna możliwość zapłodnienia była 4.05, czyli aktualnie już ok. 7 tydz.
Był pęcherzyk 17mm , ciałko żółte 4mm, ale brak zarodka. Praktycznie spisał tę ciąże na straty. Okropnie mnie nastraszył, kazał zrobić bete w odstępie 48 h, ale ogólnie mam się nastawić na najgorsze. Beta w poniedziałek 12632, w środę 20092. Ucieszyłam się, przeczytałam chyba cały internet i odrobinę się uspokoiłam. Ale coś mnie podkusiło i dzisiaj chciałam jeszcze raz sprawdzić betę i wyszło już tylko 29164... Czyli przyrost za mały. Do lekarza idę dopiero w poniedziałek. Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa? Zwariuje...
😞
aż mnie głowa z nerwów rozbolała....

reklama
beta rośnie i jest już na tyle duża, że przyrostów już takich nie ma - wizyta u lekarza tylko ci powie co i jak ale serio zapowiada się to ok :) już gdzies tu kiedyś pisałam o przypadku mojej braotwej, gdzie serduszko pojawilo się dopiero w 9tc bo tak późno miała owulację :)
9 tyg od miesiaczki? A powiedz mi z ciekawości jak jej liczyli termin porodu? Nie przenosiła czasem?

reklama
9 tyg od miesiaczki? A powiedz mi z ciekawości jak jej liczyli termin porodu? Nie przenosiła czasem?
wg mnie przenosiła, bo lekarz zaczął liczyć jej wiek ciąży od momentu bicia serca i przesunał go o 2 tyg - była wg OM w 9tc, a wpisał w kartę ciąży 7tc. Urodziła w 39tc czyli jakby w 41tc i młody miał 4600 :D

wg mnie przenosiła, bo lekarz zaczął liczyć jej wiek ciąży od momentu bicia serca i przesunał go o 2 tyg - była wg OM w 9tc, a wpisał w kartę ciąży 7tc. Urodziła w 39tc czyli jakby w 41tc i młody miał 4600 :D
To dobrze jej wpisal. W sumie urodziła po środku czyli ok. Gorzej gdy wpisałby starsza ciaze i chcieli wywoływać np w 38
Ładna waga,

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry