reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

4 tydzień ciąży, a beta hcg

Zazuu chyba ominął Cie najbardziej emocjonalny wątek na tym forum w roli głównej z Myszaaaą.. ona o tym wszystkim wie doskonale. Zna każdą metodę badań itp. Laski na tamtym wątku i płakały razem z nią i kłóciły się między sobą i hejtowały na maksa.
Szczyt szczytów emocjonalnych tam był. 🤯🤯🤯🤯
a czyli to takie pierdolenie wszędzie dla atencji. Gardzę 💁‍♀️

reklama
Powinnaś myśleć optymistycznie mimo wszystko. Wiem, łatwo się mówi, ale uwierz mi - dziecko to dar od Boga. Nie smuc się, tylko myśl, że tym razem wszystko będzie w porządku 🙂🤗

A jeśli mogę wiedzieć, jak to się stało, że zaszłaś stosując tabletki anty?
Nie ma sensu ciągnąć. Cieszcie się swoimi ciążami.

w XXI wieku jest mnóstwo możliwość zbadania dna płodu. Nifty daje odpowiedź na najczęstsze mutacje genowe. Usg prenatalne u lekarza z fmf też rozwiewa mnóstwo wątpliwości. W przypadku podejrzenia wady możesz wykonać amnipunkcje.
W skrócie jest mnóstwo rzeczy, które możesz zrobić żeby nie musieć narzekać na swojego pecha. Wystarczy być odpowiedzialnym i ruszyć dupe na badania albo do działania. A skoro podjęłas decyzję, że urodzisz to idź na terapię bo ewidentnie jej potrzebujesz. No i na następny raz pomyśl czy narzekanie na ciążę w gronie kobiet, które rozmawiają o trudach starań to naprawdę najmądrzejsza rzecz na jaką Cię stać
Odpowiem w 1 zdaniu, nie będę komuś wątku zaśmiecać. Robiłam i prenatalne i amniopuncje. Genetycznie- bez zarzutów. Tyle w temacie. Życzę wszystkim spokojnych nudnych i bezproblemowych ciąż, a jeśli się staracie- oby jak najszybciej się udało.

Powinnaś myśleć optymistycznie mimo wszystko. Wiem, łatwo się mówi, ale uwierz mi - dziecko to dar od Boga. Nie smuc się, tylko myśl, że tym razem wszystko będzie w porządku 🙂🤗

A jeśli mogę wiedzieć, jak to się stało, że zaszłaś stosując tabletki anty?
Odpowiem Ci na pytanie co do bety. U mńie beta 4 tydz +3 byla 238. 3 dni po miesiączce której już nie dostałam. W poprzedniej ciąży tez miałam bede ponad 200 przed miesiączka planowana 3 dni. Wiec jak najbardziej betę możesz zrobić i ona da Ci odpowiedz. A co do testów różnie. Ten najbardziej czuły 10- miałam pozytyw w tamtej ciąży tydz przed okresem, a teraz dopiero w dniu okresu. Najbezpieczniej zrobić bete i jej przyrost po 48 godzinach.

Odpowiem Ci na pytanie co do bety. U mńie beta 4 tydz +3 byla 238. 3 dni po miesiączce której już nie dostałam. W poprzedniej ciąży tez miałam bede ponad 200 przed miesiączka planowana 3 dni. Wiec jak najbardziej betę możesz zrobić i ona da Ci odpowiedz. A co do testów różnie. Ten najbardziej czuły 10- miałam pozytyw w tamtej ciąży tydz przed okresem, a teraz dopiero w dniu okresu. Najbezpieczniej zrobić bete i jej przyrost po 48 godzinach.
Oki, dzieka za cenna radę 😃
Ciekawi mnie tylko jak to się stało, że zaszłaś przy tabletkach antykoncepcyjnych.... bo jeśli i ja jestem ciąży, to też właśnie przy braniu tabletek. To znaczy już odstawiłam, ale to długa historia😉

U mnie inna historia trochę. Ja urodziłam końcem grudnia. Tabletek nigdy wcześniej nie brałam. nie będę teraz gdybać. Ale widocznie nie zadziałały. Chora nie byłam, nie zapomniałam. Tak się zdarzyło.

reklama
U mnie inna historia trochę. Ja urodziłam końcem grudnia. Tabletek nigdy wcześniej nie brałam. nie będę teraz gdybać. Ale widocznie nie zadziałały. Chora nie byłam, nie zapomniałam. Tak się zdarzyło.
No to faktycznie strzał jeden na 1000😉
Jedyne co Ci mogę z głębi serca doradzić, to to abyś się cieszyła dzidzia i naprawdę- nie zamartwiaj się tak. Wierze w to, że wszystko będzie dobrze i Ty też spróbuj w ten sposób myśleć 🙂

Do góry