reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

To super, że się udało 🙂
Jak potem było z kp jak już byłaś w ciąży? Córka sama zrezygnowała, czy trzeba było walczyć z odstawieniem?
Bardzo mnie interesuje ten temat, bo córka uwielbia kp 🙈 i jestem ciekawa jak to może przebiegać w takiej sytuacji
Zaczęłam od redukacji karmień w dzień. Zostało tylko karmienie na drzemkę, ale często starałam się brać córcię wtedy na spacer i zasypiała w wózku. Po paru tygodniach przestała się upominać o kp w dzień. Wtedy postanowilismy z mężem iść za ciosem i mąż zaczął usypiać ją na noc. Było ciężko... Nie ma co ukrywać. Ale konsekwentnie mąż ją przytulał, lulal, nucił. W końcu zasypiała. Ciężkie były pierwsze 2 tygodnie później szło już lepiej. W nocy jak się córcia przebudzila dostawała ode mnie pierś, czasem próbowałam dać jej bidon z wodą, ale najczęściej nie chciała. Aż pewnej nocy córa obudziła się, wzięła bidon i poszła spać dalej. Wtedy właśnie całkowicie się odstawiliśmy od piersi :) Wspominam to teraz wszystko z nostalgią... :) ❤️ Finalnie przestałam karmić w 12 tc. Z perspektywy czasu widzę, że to dobry moment, bo męczyły mnie bardzo mdłości i wymioty.
to super że Ci się udało. Miałaś normalne cykle, @ była co miesiąc, potwierdzona owu? Przepraszam za tak dużą ilość pytań 🤭 chyba za bardzo się nakręcam
Okres wrócił mi jak córcia miała 4-5 msc. Nie był super regularny, bo czasem cykl miał 30 dni, a czasem nawet 45 dni. A czy owulacja była za każdym razem? Nie mam pojęcia, bo nie miałam nigdy monitoringu cyklu ani nie robiłam żadnych testów. Z ta druga ciąża to naprawdę niespodzianka i szczęście, bo postanowiliśmy się starać o drugie dziecko i zaszlam w 1 cyklu 😅🙂

reklama
Zaczęłam od redukacji karmień w dzień. Zostało tylko karmienie na drzemkę, ale często starałam się brać córcię wtedy na spacer i zasypiała w wózku. Po paru tygodniach przestała się upominać o kp w dzień. Wtedy postanowilismy z mężem iść za ciosem i mąż zaczął usypiać ją na noc. Było ciężko... Nie ma co ukrywać. Ale konsekwentnie mąż ją przytulał, lulal, nucił. W końcu zasypiała. Ciężkie były pierwsze 2 tygodnie później szło już lepiej. W nocy jak się córcia przebudzila dostawała ode mnie pierś, czasem próbowałam dać jej bidon z wodą, ale najczęściej nie chciała. Aż pewnej nocy córa obudziła się, wzięła bidon i poszła spać dalej. Wtedy właśnie całkowicie się odstawiliśmy od piersi :) Wspominam to teraz wszystko z nostalgią... :) ❤️ Finalnie przestałam karmić w 12 tc. Z perspektywy czasu widzę, że to dobry moment, bo męczyły mnie bardzo mdłości i wymioty.

Okres wrócił mi jak córcia miała 4-5 msc. Nie był super regularny, bo czasem cykl miał 30 dni, a czasem nawet 45 dni. A czy owulacja była za każdym razem? Nie mam pojęcia, bo nie miałam nigdy monitoringu cyklu ani nie robiłam żadnych testów. Z ta druga ciąża to naprawdę niespodzianka i szczęście, bo postanowiliśmy się starać o drugie dziecko i zaszlam w 1 cyklu 😅🙂
szczęściara 😘
To dzieciątko na świecie czy w brzuszku?

Robiłam wczoraj test, niestety negatyw.Dzisiaj powinnam dostać @, lecz puki co jej nie ma - czuję że przyjdzie lada moment bo brzuch i plecy dają się we znaki ☹️ Mysle jakie tu badania z krwi mogę zrobić czy wszystko jest ok 🤔

Robiłam wczoraj test, niestety negatyw.Dzisiaj powinnam dostać @, lecz puki co jej nie ma - czuję że przyjdzie lada moment bo brzuch i plecy dają się we znaki ☹️ Myślę jakie tu badania z krwi mogę zrobić czy wszystko jest ok 🤔
Przykro mi ☹️
Może warto zacząć od morfologii i tsh

Szczerze to jest mi troszkę przykro, bo nie dość że test negatywny to na dodatek @ nie przyszła , chodzę nabuzowana ☹️

reklama
hejka, nie przyszła. Test facelle wczoraj wykonany, ale negatyw. A jak u Ciebie?
Spodziewam się @ na 6 marca. Mam jeden test w domu i myślę, że wcześniej niż w tym terminie nie będę robić 🤔 chociaż kto wie 🙈 może nie wytrzymam 😂
Szczerze to jest mi troszkę przykro, bo nie dość że test negatywny to na dodatek @ nie przyszła , chodzę nabuzowana ☹️
Rozumiem w 100% ☹️ w zeszłym cyklu przerabiałam to samo, a @ przyszła później niż przypuszczałam. Testów też zrobiłam chyba trzy...
myślę czy zrobić dodatkowo badanie progesteronu i prolaktyny, ale za bardzo nie wiem czy można zrobić badania w dowolnym dniu cyklu 🤔
Z tego co wyczytałam w necie, to progesteron między 21, a 25 dniem cyklu. Wtedy można się przekonać, czy cykl był z ovu

Do góry