reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
witajcie...
Vonko- przestanze czytac takie artykuly,bo nie ma az tak znaczenia twoj biologiczny wiek jak psychiczny.... lepiej miec 45 lat i byc swiadomym posiadania dziecka niz 20 i przezywac wpadke..... poza tym ja mieszkam w kraju,gdzie wiekszosc kobiet tu urodzonych i wychowanych wlasnie zaczyna myslec o potomstwie po skonczeniu 30-35 lat i nikt nie uwaza,ze one sa za stare.... wrecz przeciwnie tu patrza na 20 parolatki dziwnym okiem,ze juz maja dzieci.... wiec glowa do gory i przepedz takie mysli..... a co do hydraulika to mi by sie tu jeden przydal,nawet stary ale dobry fachowiec....;-):laugh2: w sobote musze jakiegos zawolac bo cos nie podobaja mi sie odglosy dochodzace z pralni i jakby mam mniej cieplej wody.... albo ojciec mojego kochania znowu cos pokombinowal z woda.... fakt faktem hydraulik mi potrzebny....
Sensi- dzieki za wyjasnienie o serze... wiedzialam,ze sa jakies mieszanki ale nie bardzo jak to rzeczywiscie wyglada.... nosisz juz spodenki?
Carioca-ja tez kiedys nie wyobrazalam sobie niepracowac,a teraz nie mialabym absolutnie nic przeciwko temu... przynajmniej dopoki dzieci nie pojda do szkoly.... a pozniej to tylko na pol etatu,bo inaczej w zyciu sie nie wyrobie ze sprzataniem,gotowaniem itp.....
Monik- bedzie dobrze ... zobaczysz....
Kajda- ja sie pisze jak najbardziej... u nas juz zapowiedzieli na czwartek powrot zimy ( tak jakby juz sobie poszla....) a co najgorsze to tez tzw. mrozacy deszcz,ktory jest niczym innym jak spadajacym z nieba lodem zamieniajacym sie natychmiast w zwykla slizgawke i watpliwie uprzyjemniajacym zycie kierowcom .... jak rzeczywiscie tak bedzie to do pracy nie pojde bo sie boje jezdzic w takich warunkach,a w czwartek mam na prawde duzo jezdzenia od 14h30 do 18h30 jestem praktycznie w samochodzie.....
Najko-taki dodatkowy dzien bylby na prawde cudowny... ja wlasnie przy najblizszej zmianie pracy bede szukala tylko od poniedzialku do czwartku.... ale mam nadzieje,ze juz nie bede zmieniac pracy tylko z tej pojde prosto na macierzynski....
Antila- przytulanko w srodku dnia to teraz tylko z powodow praktycznych i checi wykorzystania prawdopodobienstwa mojej owulki,bo jak nie w ciagu dnia to pozostaje nam tylko weekend.... fakt jest przyjemny,ale mi w tej chwili bardziej brakuje takiego spontanicznego,a nie wyliczonego ostatnio.... a poza tym jak sie czujesz?
Jagus-co u ciebie?
no i reszta 30-tek jak sie macie?

Jak obiecalam tak wklejam :-) Pierwsze zdjecie Malenstwa

Scan0001.jpg

Witajcie

Carioca - dziwne to moje uczulenie, tym bardziej że nie używam żadnych płynów ani olejków do kapieli a wysypka wyskakuje zanim wezmę mydło, więc chyba tylko z wody. Choć ktoś mi powiedział że może cos zjadłam i w reakcji z ciepłą wodą - wychodzi wysypka?? Gin dziś nie miał na to rady dla mnie.

Vonko - nie czytaj głupot tylko walcz o swoje. Każdy człowiek ma prawo do szczęścia - to jedno z naszych podstawowych praw i nie pozwól żeby ktokolwiek lub cokolwiek Ci to prawo odebrało. Jesteś silną kobietą i walcz - dopóki istnieją środki wymyślone przez człowiek na tym świecie. Gdyby Bóg nie chciał żeby z tego korzystac nie dałby nam rozumu do wymyslenia wszystkich metod wspomagających leczenie niepłodności.

Monik - będzie dobrze - mysl pozytywnie a na pewno będzie dobrze.

Kaczusia - piękna fasolka

Ja od dziś na L4 (całe 2 tygodnie) - cieszę się bardzo. Mm nadzieję że odpocznę psychicznie i zrelaksuje się.
Moja dziewczynka juz głową w dół, waży około 2100 i wygląda całkiem zdrowo. Serducho wali głośno jak szalone - około 126 uderzeńna minute.

Pozdrawiam Wszystkie trzydziesteczki.

reklama
Zapomniałam Wam donieść, że dzisiaj sie zważyłam (waga przemysłowa wyskalowana a więc bezbłędna:happy:) No i od początku ciąży przytyłam 6 kg.:szok::szok::szok:. Hipopotam:szok::szok:.

Do góry