reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam

Ja też podczytuję ale też mi weny brak.
Moniś - moja wizyta 18 !!! idziemy łebek w łebek :-)
A toś mi sie odwitaminizowała - żelazo jest ponoć okropne !!!!!działa wymiotnie- lepiej wcinaj wołowinkę pod każdą postacią , czerwone buraczki, sałatę i brokuły w mega ilościach ;-):-D:-D.

Oluś :-(

reklama
Cześć jestem na tej stronie pierwszy raz i mam bardzo pilne pytanko. Jestem w 9 tygodniu ciązy z drugim dzieckiem i lekarz kazał mi zrobic badania prnetalne, ale ja sie troche boje i raczej wolalabym nie wiedzieć czy moje dziecko ma juz jakas wade genetyczna. Czy moze mi ktos doradzic? Prosze o odpowqiedzi.

Ela30-jesli nie chcesz badania prenatalnego to po prostu odmow go... nikt nie moze cie zmusic do jego wykonania.... Gratulacje i witaj wsrod nas !

Przede wszystkim Całuśnych Walentynek :-) i Dzień Dobry

moja wizyta 18 !!! idziemy łebek w łebek :-)
no ja też mam wizytę 18, ale u dentysty :-D

Boje sie cholernie tego żelaza, czytałam o zaparciach - co przy moich obecnych problemach, nie wiem chyba zainwestuje też w czopki glicerynowe.

Ela30 Witaj i Gratulacje - dokładnie tak jak pisze Ewa - nikt do niczego nie może Cię zmusić.

A ja dostałam duże serce w pracy - szkoda, że czekoladowe a nie z piernika czy kruchego ciasta - bo mnie naszła ochota właśne na piernik pachnący przełożony marmoladą.

Oluś

Witajcie trzydziesteczki :-)

Ela30 witaj! Gratuluję drugiej już fasolki:tak: A badaniami się nie przejmuj, jak nie chcesz ich robić to po prostu powiedz to ginkowi i już;-)
Ewuś no to teraz czas na chłopca przyszedł w Twojej rodzinie;-) Fajnie było posłuchać tego bijącego serduszka, co?:-)
Najeczko a jak tam dzisiaj u Was? Jeszcze w dwupaku pewnie, ale to już się lada dzień zmieni;-):-)

Wczoraj dla poprawy nastroju poszłam do fryzjera. Mam teraz nową fryzurkę i lepszy humor:-)

Dzień dobry:happy:

dzisiaj mam prace biurową, więc zaglądnę od czasu do czasu:tak:

Najeczko to JUŻ:szok: masz jakieś objawy przedporodowe? U mnie na tydzień przed porodem pojawił się śluzik lekko podbarwiony krwią i kropelki siary.

Ewo wiem, że chciałąbyś mieć córcię, no ale..........wszystko przed Tobą. Jak nie tym, to może następnym razem;-);-);-)

Maniolku a jakie witaminy masz dodatkowo do żelaza (żelazo najlepiej wchłania się w obecności wit. C i kwasu foliowego i powinno sie je zażywać w dośc duzych dawkach).

Ela ja-z wyboru-nie robiłam badań prenatalnych. Wybór należy WYŁĄCZNIE do Ciebie

Eschen, Antilko. Oluś, Vonko ;-)

A co u mnie? w pracy nadrabiam zaległości mojej pseudo-zastępczyni. Przez ostatnie pół roku nie zrobiła prawie NIC (a dodatek za zwiekszenie obowiązków służbowych wzięła bardzo chętnie:wściekła/y:).

Szef zaproponował mi awans.......na swoje stanowisko:crazy:. Takiego awansu to ja sie spodziewałam, ale za 10 lat (co prawda mam już wystarczajace kwalifikacje, ale jakos nie spieszno mi do objęcia tej fuchy-mam inne sprawy na głowie-budowę domu np. a tutaj musiałabym ostro wziąc sie do pracy.). Szef odszedłby na równorzędne stanowisko w innym mieście (miałby blizszy dojazd) i poparł moją kandydaturę (obsadzanie tego stanowiska odbywa się na zasadzie konkursu, ale-będę nieskromna- wygrałabym go na 99%). Powiedziałam, ze w chwili obecnej wolę jednak być krok za szefem (no i on bidula zostanie;-))

Dzień dobry walentynkowo:-)!
Dziś mam mało romantyczny wieczór, bo wizyta u gina, ale po powrocie może sobie to odbijemy:tak:. Mam też nadzieję, że gin jakieś objawy przedporodowe zauważy, skaracanie, rozwieranie szyjki. Czuję się w miarę dobrze.
Sensi u mnie śluzik zwykły, białawy, może go trochę więcej, no i brzuszek może trochę częściej mi się napina, i pobolewa od czasu do czasu podobnie jak przy okresie. Ale to raczej nic takiego:-(. Sensi, gratuluję otrzymania propozycji szefowania!:-)
Monik pokaż nam fryzurkę!:) Ale ładnie Ci tempka do góry poszła!:rofl2:
Moniolku teraz są różne preparaty z żelazem. Mi moje nie szkodziło przez 3 miesiące, a kilka dni temu sie zaczęło, ale nie zatwardzenia, tylko ból żołądka i czyszczenie:eek:. Pewnie, że lepiej uzupełniać w pożywieniu (mój gin szczególnie kaszankę i sok z buraków poleca i kaszkę Bobovita wzbogaconą w żelazo), zobaczymy co Twój lekarz powie.
Ewo z płcią to jeszcze nie wiadomo, poczekaj na usg!;-)Ale fajnie, już niedługo ruchy poczujesz, strasznie to fajne:-). Ja byłam pewna, że to to dopiero w 19 tygodniu, bo na początku to takie muskanie jakby było:happy:
Anusieńko a jak Twoje samopoczucie? Mdłości nadal Cie męczą?
Aluś Carioca pozdrowionka i wołam Was!:-D
Miłego dnia Wszystkim

reklama
witajcie :-)
Sensi-super,ze szef cie docenil,ale tylko ty sama wiesz czy jestes gotowa na taki awans :-),tak jak piszesz moze za rok dwa bedzie lepszy czas dla ciebie,bo teraz rzeczywiscie ja jestem pelan podziwu jak sobie dajesz rade ze wszystkim :tak::-)
Najko-czekam z tym usg z duzym zniecierpliwieniem :tak:,wiem,ze nie ma znnaczenia,bo i tak nastawialam sie na obie mozliwosci,chociaz jeszcze marzy mi sie dziewczynka,ale chlopiec tez bedzie dobry ;-):tak::-).... juz cos czuje,ale nie wiem czyt to to :-)
Monik-uczucie bylo dziwne na poczatku - jakbym sluchala szmerow popsutego radia czy telewizora :zawstydzona/y:,ale dopiero pozniej do mnie dotarlo juz w samochodzie,ze to jednak moje dziecko i prawie sie poplakalam.... przede mna jeszcze trudny miesiac marzec... czasami mysle o moim Aniolku,on teraz czuwa nad nami.....
Moniolek-zaparcia sa straszne... ja niby jem ok duzo pije,ale ostatnio mi sie zdarzaja niestety....
Antilko,Alek,Vonko,Novaczko i cala reszta 30-tek buziaki!

Do góry