reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie w sobotę :-)

Najeczko w takim razie czekamy dzisiaj na informacje co do ktg. Ewusia pewnie się wierci i przygotowuje do wielkiego finału :tak:

Film super, prosty łatwy i przyjemny - w sam raz na piątek wieczór. Humor fakt - nie z tych lotnych, ale mimo wszystko uważam, że niektóre dialogi były bardzo trafione. Mówiąc językiem filmu po wyjściu z kina "red alert" 5 nieodebranych połączeń od moich rodziców, bo się nie mogli dodzwonić i zaczeli się martwić ;-)

reklama
Ja również się witam:-)
Dzisiaj wybieram się do kina na film "To nie jest świat dla starych ludzi"
Mój M bardzo chciał go obejrzeć, może mi również się spodoba:eek:
Najeczko ale będzie checa, jak urodzisz 29. Ewcia miałaby urodziny co cztery lata:-D

Na ktg wyszły całkiem konkretne skurcze (które zresztą czuję), ale przepowiadające, nie mające zbytnio wpływu na szyjkę. Serduszko ładnie dzieciątku bije:-). Zalecona kontrola u lekarza w poniedziałek. To teraz nachodzę sie pod koniec:(
Moniolku fajnie, że film Ci sie spodobał. Ja to bym już w kinie nie wysiedziała od dość dawna...więc korzystaj teraz, bo za jakis czas będzie to trudne;-)
Antilko miłego oglądania:tak:, nie słyszałam o tym filmie. Też myślałam o tej dacie 29 lutego:-D, ale raczej gin nie będzie tyle czekać i zarządzi wczesniej cc, chociaż też twierdzi, że małe szanse, bym do tej daty doczekała.

Kajduś życzę Ci dużo zdrówka, miłości, pięknych miesięcy z maluszkiem w brzuszku, szczęsliwych narodzin w terminie i wielu codziennych małych i wielkich radości!

Sensi nadal jeszcze nie:-D, dobrze Ewci w brzuszku.
Miłej niedzieli 30steczki!

Najeczko, dziekuje za piekne zyczenia i za pamiec:) Ewuni jak widac dobrze w brzuszku:, hihi:)
urodziny byly bardzo mile, ale pofolgowalam sobie z jedzeniem slodkiego (robilismy pyszne gofry i nie moglam sie oprzec...) a potem coz, znow mega zaparcia... ech, naprawde nie moge jesc slodyczy...
teraz odliczam do czwartkowej wizyty, juz bym chciala znow zobaczyc maluszka...:)
z pracy mnie nekaja, nie mam ochoty tam wracac, mysle, ze dalej na zwolnieniu bede. jak sobie pomysle, ze mialabym wstawac o 6 rano, te dojazdy meczace i jeszcze ostatnio tam same stresy to nie bardzo mi sie to usmiecha...
buziaki i podrowienia dla wszystkich!

KAjda ja też ze spóźnionymi życzeniami dołączam..

I odrazu z pytaniem do doświadczonych ciężarówek :-)
1. drożdże liczne w moczu???? !!!!!!!!! co z tym zrobić były mieisac temu łykałam urinal i dalej są :-(
2. Monia - czy miałaś robione jakieś posiewy bakteriologiczne lub w kierunku grzybicy?
bo ja miałam tylko cytologię i zastanawiam sie czy nie powinnam mieć takiego wymazu zrobionego.....

:tak:Hej Moje Kochane! Witam was serdecznie..

Na początek dziekuję wszystkim za porady i wsparcie.. Poza tym chiałam wam wam napisać ze juz prawie tydzień jak nie rzygulę!!!:tak:Co prawda mdłosci jeszcze mam ale zmieniałam diete i jakoś daje radę - szkoda tylko ze musiałam zrezygnować z wszelkich owoców i soków owocowych ( z wyj. bananów) strasznie mi tego brakuje ale z drugiej strony przynajmniej mi po nich watroby nie wysadza. Skończyły sie rzygulki ( mam nadzieję) ale zaczęły sie okrutne wzdęcia :baffled: No nic takie to uroki tej mojej ciąży.
No ale tak właściwie chciałam wam napisac o mojej dzisiejszej przygodzie..:-) Po nieprzespanej nocy ( mąż pisał esej do 5.30 nad ranem, kociszcze ma ruje i darło sie w niebogłosy, sikanko co godzine i..moje nerwowe czujne oczekiwnia na 12.15 .....)
12.15 z niezbyt pełnym pęcherzem pojawiałm sie na usg i teście PAPPA. Wreszcie...Test jak test 5 buteleczek krwii i tyle, ale usg....Na wielkim ekranie ogladalismy jak nasze dzieciątko, fika koziołki, macha rączką przeciąga się, łapie się za główke i wyciąga nózki. serce waliło mi jak młot, w gardle ścisnęło... Nie mogłam uwierzyć w to co widzę... jestem tak szczęśliwa... chyba nic w tej chwili nie jest w stanie zburzyć mojej radości:-D. Mózg, serduszko, żoładek, pęcherz i nereczki wszystko w porządku. Nosek, szczęka i paluszki też... No i przeźerność karkowa - ufffff... wszysko OK ! Kamień milowy spadł mi z serca - pierwsze ważne badania za nami... Allllle przeżycie... :tak: Pewnie wiekszość z was ma to juz za sobą, i nie robi to takiego wrażenia, ale dla mnie to było naprawdę coś niesamowitego.. Chyba zaczne pisać książkę o swoich doznaniach...:-D Nigdy nie sądziałam że będę to tak bardzo przeżywać.. :happy2:

Pozrawiam was serdecznie ...

Kajdus - dołączam sie do życzeń..
Najeczko czekam na wieści o maluszku już po drugiej stronie:tak:

reklama
2. Monia - czy miałaś robione jakieś posiewy bakteriologiczne lub w kierunku grzybicy?
bo ja miałam tylko cytologię i zastanawiam sie czy nie powinnam mieć takiego wymazu zrobionego.....

Aniu nie miałam robionego takiego badania - na początku ciąży tylko cytologię i tyle. A poza tym jak po wizycie - rozwiń mi się siostra coś dłużej :-D

Majeczko nawet nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę, pyszczek mi się śmieje i serduszko też :-)

Mój dentysta mnie pochwalił za świadomość :-p poza tym nie widzi sensu żebym do niego biegała - jeden ząbek zrobiliśmy, ale ze względu na stare wypełnienie. Poza tym wszystko oki. Mam pojawić się w okolicy 8 miesiąca to mi zrobi chyba fluoryzację :zawstydzona/y: kurka nie pamiętam co, ale ma to wzmocnić zębole. Anuś pewnie będziesz wiedzieć co mi tam szykuje.

Ja też z pytaniem - czy można jeść bez ograniczeń krupniok vel kaszankę? Ostatnio kupiłam i chodzi teraz za mną cały czas ten smak, pypcia normalnie dostanę jak znowu sobie nie kupię :zawstydzona/y:

Do góry