reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

O kurczę to mogłaś pojechać z moim M.:-)Nawet zadowolony, bo mało ludzi tylko śnieg taki sobie.

reklama
Witajcie kochane :happy:

Eschenbach dzisiaj ma humor podobny do Twojego wczorajszego. Tyle tylko że ja jestem zła bo mi się coś cykl rozregulował i tempki wariują :wściekła/y:.
W następnym cyklu robię badania hormonalne. Może pokażą co jest nie tak.
Antilko nasza działeczka już jest co raz bliżej nas ;-)
Super są takie spotkania po tylu latach. Sama bym chciała się wybrać na taką imprezkę :happy:
Majeczko współczuję Ci strasznie tych wymiotów, ale pewnie już nie długo się skończą i brzusio szybciutko się pokaże ciążowy.
Najeczko jeju to już tuż tuż :rofl2: Ale super :-) Ja też już nie mogę się doczekać Twojej niuni :happy:
Ewuś cała zima to chyba tam do Ciebie sobie poszła, bo u nas jej nie ma wcale. Dobrze że chociaż mogłaś sobie w domku spokojnie odpocząć. A na tą migrenę to masz dobry pomysły! Przetestuję to ;-):-D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie trzydziesteczki :-)

witajcie... u mnie snieg troche stopnial lub go stopiono - niesamowity widok, maja maszyne do ktorej wrzucaja snieg i ona go topi i wyrzuca wode,pierwszy raz cos takiego widzialam... a w ogole to starali sie odgarnac snieg ile mogli,bo wczoraj mielismy okropny mroz , bylo tylko -16 stopni ale odczuwalne jak -30... wystarczy nawet kilka minutek na dworzu i czlowiek jest przemarzniety.... jutro ide do rodzinnej poraz ostatni w tej ciazy a od przyszlego wtorku bede juz pod opieka mojego gina,ktory mam nadzieje odbierze tez moj porod -nie jestem pewna bo bedzie to przeciez czas wakacji... no i we wtorek za tydzien jesli tylko moje dziecko bedzie wspolpracowac to sie dowiemy czy to chlopiec czy dziewczynka :tak::-).... wiecie ostatnio bardzo wkurzaja mnie komentarze typu,ze to niewazne tylko najwazniejsze zeby bylo zdrowe- NO PRZECIEZ TO JEST OCZYWISTE,co nie znaczy,ze wiele rodzicow chcialoby poznac tajemnice wczesniej.... chociaz czytalam na kanadyjskim forum,ze w jednej prowincji nie chca podawac plci,bo ostatnio "odkryli" lekarza,ktory robil aborcje selektywna na podstawie plci.... po prostu brak komentarza dla takich ludzi.... wiem,ze w Indiach prawnie nie podaje sie od wielu lat plci podczas usg bowiem byly to "wyroki" dla plodow zenskich....
milego dnia moje drogie 30-tki :-)

Do trzech razy sztuka, Dzień Dobry :-)

Anuś, Kajda, Najeczko worek ciuszków przywędrował wraz z moją przyjaciółką a że mamy ten sam rozmiar więc mam 5 par spodni (dzinsy i eleganckie) 4 sukienki letnie, kilka tunik, rybaczki, dwie pary spodni lnianych i zapas roczny czasopism. Jak ją zobaczyłam to myślałam, że się do nas wprowadza :-D Dzisiaj już w dżinsach występuje w pracy. U mnie 1 kg na plusie i brzuszek dość spory, nie wiem jak to będzie dalej :zawstydzona/y:

Anuś ja i tak wiem, że będzie dobrze.

Ewa ciekawa jestem kiedy poczujesz pierwsze ruchy dzidzi. Ja też chciałabym wcześniej znać płeć.

Esenbach nie denerwuj się na małża a na nartki może w przyszłym tygodniu się wybierzesz :tak:

Sensi, Antila, Carioca, Oluś, Majeczko, Monik, Leyna udanego dnia

No jeszcze o mnie, ale juz w skrócie (się działo przez weekend :sorry:) Najpierw o tym jak nas rozbawili moi rodzice. Wczoraj mój tato spierał się ze mną o ... wyprawkę dla dziecka tzn. kto ją będzie finansował. Na koniec powiedział, że jak się urodzi chłopak to on kupi a jak dziewczynka to moja mama :laugh2: Mało nie spadliśmy z krzeseł. Nawet w grę nie wchodzi to, że to my sfinansujemy zakupy. Spotkanie babskie upłynęło na... układaniu puzzli, obrazek to trzy różowe księżniczki na wyraźną prośbę córki jednej z koleżanek. Tak więc nici z kina, ale wieczór uznaję za bardzo udany. Koleżanka robiłą foto-story z "babskiej" imprezy - jak będę miała zdjęcie to wkleję wiadomo, gdzie.

Dzień dobry!:-)
Esch mam nadzieję, ze już humor masz lepszy?;-)
Monik a co z tym cyklem i tempkami? Hormonki zawsze zrobić można:tak:
Ewus Moniolku:-)
A mi znów sie coś z żołądkiem dziś dzieje:baffled::-(, podejrzewam, że to przez żelazo, które ciągle przyjmuję. Wczoraj nie wzięłam i było OK. Teraz jem sucharki. Chyba muszę sie położyć. Zdjecia wkleję jak mi przejdzie, bo teraz chyba nie usiedzę.
Uściski dla Wszystkich!

Najeczko biedna jesteś z tymi dolegliwościami:-(. Leż i odpoczywaj
Buziaki

Hejka,

Wczoraj niby zerknelam ale jakos nie mialam ochoty na pisanie.... a dzis jakos nie jest o wiele lepiej.....

Antila kurcze jakbym wiedziala ze tak mi sie ulozy to jasne ze z mila checia pojechalabym z Twoim M. na te nartki!!!!

Monik a ja wogole na wszystko jestem zla i wszystko mnie drazni... Mam nadzieje ze dzis masz juz o wiele lepszy nastroj!!

Moniolek oj nowe ciuszki.... to by mi chyba poprawilo nastroj :tak: A rodzicow masz super... i ile wydatkow Wam odejdzie!!!

Najka no nie jeste najlepiej.... ale co tam... moze jutro bedzie lepiej!!!

Witajcie środowo!
Dziś już jest dobrze, nie wzięłam żelaza i żołądek w porządku. Chciałabym przywitać już naszą córeczkę po tej stronie, ale nie zapowiada się, muszę być cierpliwa:)
Esch no to jutro już musi być lepiej!:tak:
Antilko :-) a co u Ciebie?
Monik zerknęłam na Twój wykresik i może nie jest tak źle, co? Owulka była najprawdopodobniej, byleby tempka się utrzymała. Trzymam kciuki!
Miłego dnia 30steczki i napiszcie coś!!!:blink:

Ja też witam :-)

Esenbach, Monik nie smutajcie się

Najeczko a jak Ty się czujesz?

U mnie brak weny - podczytuje, ale niewiele jest do nadrabiania ;-) wczoraj odebrałam wyniki morfologii i moczu. Mocz ok nie ma żadnych bakterii a morfologia - no cóż lekka anemia. Wizyta 19 więc na pewno mi przepisze żelazo do łykania

miłego dnia

reklama
witam sie... u mnie zima cala para... sniegu po kolana,zimno i nie zapowiada sie wcale na zadna poprawe.... mam dosc tej pogody...
a wczoraj bylam u rodzinnej i pierwszy raz slyszalam bicie serduszka mojej kruszyny :-) bylo 135 uderzen na minute i rodzinna zasmiala sie,ze chyba szykuje sie chlopiec…. czekala chyba na entuzjazm z mojej strony,a ja stwierdzilam,ze moze maluch spi i dlatego tak nisko…. oczywiscie to nic nie przeznacza,ze chlopiec... musimy czekac na usg i wspolprace kruszyny,ale chyba jednak bedzie chlopiec… Joe zadowolony,chociaz mu powiedzialam,ze zamiast Zenii moze przeciez byc Zenek ;-):-D:-D,tylko sie zasmial:-D, moja mama tez sie zasmiala,ze zmieniam tradycje,bo od trzech pokolen same corki sie rodza -moja mama 2; babcia (mama mamy) tez dwie i prababcia ( mama babci) rowniez dwie :)) wiec czekamy cierpliwie do 26 lutego….
Najeczko-jeszcze kilka dni i bedziesz tulic Ewunie....
Esch- przyjezdzaj jak nic... warunki na narty idealne :tak:....
Antilko- gdzies mi umknelo,kiedy rozpoczynasz staranka?
Moniolek-ruchy powinnam poczuc juz lada dzien... mozliwe,ze juz je nawet czuje tylko nie rozpoznaje ich... czuje na pewno,ze "cos" tam w dole jest,ale tylko tyle na razie.... z wyprawka super pomysl :-) a nie powiedzial ci,ze jak sie urodzi chlopiec to on bedzie dziadkiem ( z duma) a jak dziewczynka,to tylko mezem babci ;-):-D,tak mowia w niektorych czesciach kraju :tak::-D....
milego dnia i podeslijcie mi tu troche wiosny :-)!

Do góry