reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik :sorry::sorry::sorry: zapomniałam o Tobie;-). A jaką masz fryzurkę?
Postaram się zrobić fotkę i Wam się pokarzę ;-) Ale najpierw będę robić farbowanko:tak:

Monik Twój wykresik wygląda prawie tak jak mój Kubusiowy:laugh2::laugh2::tak:
Naprawdę :szok::-):-) Tak bym chciała żeby i u mnie ten wykresik okazał się dzieciaczkowym :-)
Sensi super że dostałaś takie wyróżnienie od szefa. Taki awansik no no :rofl2:.
Takie wydarzenia zawsze rewelacyjnie podbudowują człowieka :tak:
A u nas w sprawach budowy, to:
- dalej nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki (na szczęście jest już co raz bliżej podpisania umowy)
- zaczynamy składać papiery na warunki zabudowy.
Więc droga do sukcesu zamieszkania jeszcze daleka, ale pełna wiary że się uda :happy:
A Wy kiedy ruszacie z budową?
Najeczko a może jednak to napinanie i lekki pobolewanie to jednak jakieś bardzo wczesne symptomy nadchodzących urodzinek niuni?
Ewuniu nie myśl o tych przykrych wydażeniach. Teraz masz śliczną zdrową dzidzie pod serduszkiem i to się liczy najbardziej.
A aniołek na pewno czuwa i wspiera.

reklama
Monik warunki zabudowy powinniście dostać szybko, a potem jeszcze czeka Was usytuowanie domku (bo projekt już chyba macie?) na mapie działki (geodeci=koszty), zrobienie mapki z naniesionym domkiem i mediami= koszty i uzyskanie pozwolenia na budowę (na to czeka się najdłużej.) My to pozwolenie uzyskamy juz w tym miesiącu. Z budową mamy ruszyć pod koniec wiosny. Teraz wahamy się nad szambem ewentualnie przydomową oczyszczalnią ekologiczną (szala przechyla się w stronę ekologii), a to z racji, ze dom będzie stał w terenie, który nie ma podłączenia do miejskiej oczyszczalni ścieków.

Najeczko pamietasz-ja w środę byłam w pracy, a w nocy środa/czwartek poszłam rodzić (2 dni przed terminem), więc trzymaj się kochana:laugh2:, szoruj pięty, obcinaj paznokcie, pozbądź się zbędnego owłosienia;-);-) i do dzieła.

, szoruj pięty, obcinaj paznokcie, pozbądź się zbędnego owłosienia;-);-) i do dzieła.

:-D:-D:-D:-D Najeczko no właśnie do dzieła

Sensi super wyróżnienie w pracy, ale też rozumiem Twoje obawy i tak jesteś mistrzynią, że dajesz radę ze wszystkim. Dla mnie chyba najważniejszym pytaniem byłoby czy zwiększy się ilość podróży i nieobecności w domu, bo jeżeli chodzi o obowiązki na pewno dasz sobie radę.

Monik koniecznie poprosimy o fotę. Trzymamy kciuki :tak:

Ewuś czyżbyś przeczuwała chłopca? Ewuś no niestety czytałam, że zaparcia nasilają się w II trymestrze - ja też jem dużo błonnika, nie jem czekolady, wcinam morele suszone, piję rano miód a mimo wszystko są trudności - aż strach pomyśleć co by było bez tego arsenału (a raczej czego by nie było :zawstydzona/y:)

Anuś co słychować ;-)

Zobaczymy co powie lekarz, ale pójdę za radą i dzisiaj podskoczę i zakupię krupnioka (tak się mówi na Śląsku na kaszankę). Wieczorem zawsze jem dwie pomarańcze więc chyba wit. C jest odpowiednia ilość.

Cześć kochane!
Wróciłam od ginka. Powiedział, że według niego w ciągu tygodnia powinnam urodzić!:-):tak::shocked2::-)Się tam wszystko szykuje podobno! Ale jakby nie to około 21.02 na oddział chyba mnie weźmie. Wolałabym jednak, by wcześniej sie zaczęło. Po tym badanku obolała jestem...i w ogóle oszołomiona jaka:shocked2:ś
Sensi :-D:-D
Uściski dla Wszystkich 30steczek!

Najeczko czekamy razem z Tobą na Ewunię:-)
Sensi gratuluję.Miło być docenionym:happy:
Ewo staranka może zaczniemy w kwietniu lub maju . Jakie masz przeczucia, co do płci dzidziusia?
Moniolek chętnie bym się z Tobą zamieniła, ja toaletę w wiadomym celu odzwiedzam średnio 3 razy dziennie:zawstydzona/y:
Monik może ten cykl przyniesie jeszcze efekty:-)
Pozdrawiam wszystkie 30

oj powiem wam,ze sama juz nie wiem co bedzie.... ale na ostatnim usg kruszyna ruszala sie jak opetana i serduszko bilo tylko 144 uderzen na minute,a w poniedzialek tylko 136... a mowia,ze jak serduszko bije ponizej 140 uderzen na minute to chlopak.... nic nie pozostaje jak czekac do usg za poltora tygodnia i wierzyc,ze kruszyna bedzie wspolpracowac.... no i jak wyjdzie chlopak to moje sukienki poleza sobie jeszce troche :tak::-D:-D:-D ..... juz zaczynam sie przyzwyczjac do mysli o chlopcu i nie ma juz to takiego znaczenia,bo najwazniejsze,ze bedzie w ogole dziecko :tak::-).... a jak juz musi byc chlopak to mam nadzieje,ze bedzie miniaturka Joe- taki mly cudowny pulpecik ;-):-D:-D:-D.....
Moniolek- ja ogolnie nie odmawiam sobie zadnego jedzenia i jak mam pod reka czekolade to tez zjem- zuoelnie nie przyszlo mi do glowy,ze od tego moga byc te zaparcia.... miodu nie pije,ale staram sie duzo wody pic i jesc jablka oraz jak juz jest mi na prawde ciezej to kawe z mlekiem - 15 minut i po problemie :tak:... rowniez dobrze dziala na mnie budyn czekoladowy lub waniliowy i chyba sobie zaraz taki sprawie,ale to z lakomstwa a nie potrzeby :-D:-D
Antilko- to fajnie... juz niedlugo i tobie bedziemy trzymac kciuki :-) w tym roku wszystkie powinnysmy conajmniej zafasolkowac :-)- to znaczy te,ktore jeszcze nie zdazyly.... juz kilka niespodzianek sie pojawilo i oby tak dalej :-)
Monik- ja duzo nie mysle o moim Aniolku,ale czasami jednak powraca.... na szczescie pogodzilam sie z losem i jest mi duzo lzej.....
Najko-koniecznie daj ktrorejs z nas znac,ze juz jedziesz.... i jak juz urodzisz :tak::-)... czy to oznacza,ze nie bedzie cc?
Sensi- bardzo podoba mi sie twoja rada dla Najki :-),w odpowiednim czasie poprosze i dla mnie :tak::-D:-D
a teraz ide jesc i spac,bo cos mnie glowa boli i jestem wykonczona.....

Dzień Dobry Wszystkim:-)
Męczy mnie @, nic nie boli, ale leje się jak z kranu:wściekła/y:W pracy co chwilkę oglądam spódnicę, czy aby nie ma plamy.

Witajcie

Sensi gratulacje !!może zastanów się jeszcze nad tą propozycją - na pewno dasz radę.

Moni u mnie bz - choć przez ostatnie 2 dni trochę gorzej się czuję senna jestem i muli mnie i ledwo zipię ........nie mam na nic siły. Dziś pobierałam krew w klinice mojego było gina i chciałam go odwiedzić ale nie pracował dziś - za to jego położna wyściskała mnie, pooglądała zdjęcie - dostałam prezent " Będę mamą" i ogólnie było bardzo sympatycznie i wzruszająco.

Ewa- no to jeśli synuś to też super - ja nie mam w tym względzie marzeń :-) chcę i synusia i córeczkę :-) nawet sie zastanawiam czy nie poprosić gina o zachowanie tajemnicy do dnia porodu - chyba ,że coś na monitorku zobaczę dyndającego :-):tak::-D

NAjeczko czyli za tydzień świętujemy narodziny !!!!

Aha no i udało mi sie wreszcie z suwaczkiem - tylko inny musiałam wstawić :-) ale jest :sorry:

Witam :-)

U nas przed chwilą była burza śnieżna :angry::angry::angry: na szczęście już się słońce pojawia zza chmur, nie chcę już żadnej zimy.

Anuś nie tylko śliczny suwaczek, ale wiosenny avatar się pojawił :tak::tak::tak:a mdłości już niedługo sobie pójdą :tak:

Najeczko ja już się nie mogę doczekać SMSa od Ciebie :-)

Antilo współczuję @, ale marzec tuż tuż i będziecie mogli ruszyć pełną parą ze starankami. Też mam takie przeczucie, że w tym roku nasz wąteczek obrodzi w mamusie.

Kajduś a gdzie Ty - mam nadzieję, że nie pracujesz

A my dzisiaj idziemy do kina z mężulkiem. Nawet sam zaproponował, że skoro w poprzedni weekend nie byłam na Lejdis to on chętnie się wybierze - więc go zabieram na babski film :-p Miłego popołudnia

reklama
Witajcie sobotnim rankiem!
Ja ciagle z Ewunią w brzuchu:) Chociaż w nocy miałam trochę bolesne skurcze i już myśleliśmy, że się zaczyna, ale przeszło. I chyba sobie główke Ewunia wstawiała niziutko, bo bolało tam nieźle ...
Przez noc bardzo dużo u nas śniegu napadało i prawdziwa zima sie zrobiła, razem z mrozikiem:-).
A ja mam dziś ktg, zobaczymy czy cos nowego sie okaże:)
Antilko mam nadzieję, że już @ odpuszcza Ci...
Ewuś jak samopoczucie? Bardzo jestem ciekawa co się okaże na Twoim usg:-). A co do mojego porodu to gin nadal przy cesarce obstaje, tylko on woli, żeby akcja się sama zaczęła i dopiero wtedy. Bo wszystko wtedy sie lepiej goi, obkurcza i dla dziecka lepiej. Ale jakby już minął termin to chcą mnie w szpitalu poobserwowac i wtedy zobaczymy.
Anusieńko śliczny suwaczek!:tak:
Moniolku :-) i jak film?
Miłej soboty zimowej 30steczki!

Do góry