reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Hello,

Ja juz po pracy, zaraz mezus przyjedzie do domciu z moja karta pamieci do aparacika.... hip hip hurraa!!! A wczoraj mialam beznadziejny dzien.... znowu jakas baba wjechala w auto mojego meza :wściekła/y::angry::-( jakos nie udalo sie jej wyhamowac... a ze tamto auto jest zarejestrowane na mnie to czeka mnie biurokracja... znajomy wycenil nam szkode na jakies 800 - 1000 zl... zobaczymy co powie firma ubezpieczeniowa....

Moniolek ale duzy juz ten Twoj Babel!!! Oj az mnie zazdrosc bierze!!!

Monik no... niewiele nas zostalo.... ale dajemy tyly :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ewa to pluchy Ci nie zazdroszcze... A wsrod moich znajomych tez jakis taki wysyp dzieciakow...

Sensi :szok::szok::szok: boshe... ale maraton... ja bym chyba na dluzsza mete tak nie wyrobila...:-( to wcale nie dziwie Ci sie ze rzadko do nas zagladasz i w pelni Cie usprawiedliwiam ;-)

Anusieńka jakby co to pisz na PW i pomoge Ci zrobic suwaczek bo to nie jest taka trudna sprawa... ja dzis raczej bede siedziala na necie wiec moze razem nam sie uda :tak:

Esch-zapraszam jutro do mnie,znowu zapowiadaja burze sniezna i moze znowu zamkna szkoly :-),byloby super....
Elu-Filipa glowka nie byla ksztaltna,bo zrobili ci cesarke dopiero po ladnych paru godzinach naturalnego i moze Filip byl juz czesciowo glowka w kanale.... moja kolezanka rodzila pierwsza corke naturalnie tak szybko,ze glowka nie zdazyla sie znieksztalcic i wszyscy jej pytali czy miala cesarke....
Anusienka-musze skombinowac te napoje,bo infekcja u mnie gania infekcje.... a ciuchy Promodu swego czasu bardzo lubilam -teraz to nie maja juz dawno moich rozmiarow i nie widzialam u nas... ja ciazowe ciuchy zaczelam nosic juz na poczatku stycznia nie tyle z potrzeby co bardzo mi sie spodobaly :zawstydzona/y: i wygodniej mi w nich.... wysle ci na priwa wiadomosc jak wkleic suwaczek- ta sama wysylalam dziewczynom na marcowkach i lipcowkach i jest ona typu jak dla "malpy" nikogo nie urazajac, ja sama podobna kiedys otrzymalam
Moniolek-ja co do porodu to jeszcze nie wiem czasami wole cc czasami mysle,ze naturalny wspomagany zoo przeciez tez bedzie ok.... zobaczymy jak to sie ulozy.... mamy jeszcze czas.... u nas na szczescie z zzo nie ma cyrkow i zawsze jest anestezjolog ,zeby je podac a znajoma mowila,ze wrecz sami cie prosza zebys brala.... ja juz Joe powiedzialam,ze bez zzo to niech sobie sam rodzi ;-):-D:-D

Dzień dobry :-)

Anuś fajna stronka z ubraniami - koszula super, trafiłam poniżej na czarną sukienkę - się na mnie patrzy i krzyczy "weź mnie" :cool2:

Ewo no jeszcze mamy czas - to prawda. Ty dzisiaj zaczynasz 17 tydzień, co oznacza, że ja jutro 16 :tak:

Eschenbach, Monik, Oluś, Antila, Vonka hurtem załatwicie sprawę, nie ma innej opcji :-)

Sensi niezły harmonogram :szok:

miłego dnia

Witajcie 30steczki!

Moniolku cudne wieści o Twoim maleństwie!:-) A Twój lekarz jest za cesarką? A jak to uzasadnia ? (jesli chcesz o tym pisać:sorry2:)Mój też stanowczy w tej sprawie, ze względu na mój wzrok. Ale jak trafię do innego szpitala (bo w moim wciąż remont:dry:) to kto wie, może będę naturalnie próbować, jesli tam tak lekarz zdecyduje. W sumie wielka niewiadoma, nie wiadomo gdzie, nie wiadomo jak:-D, a ja jakaś dziwnie spokojna na razie jestem:)
Sensi nieźle, nieźle! Ciekawe jak mi pójdzie zorganizowanie się po tym luzie ostatnich miesięcy.:-p
Anusieńko mam nadzieję, że skorzystasz z pomocy dziewczyn i zobaczymy ten wyczekany suwaczek:) Widzę, że pierwsze uroki ciąży poznajesz, mdłości:-), jeszcze trochę i pójda sobie! A spodnie ciążowe faktycznie są bardzo wygodne, ja chodzę od około 4 miesiaca do teraz i ładnie dopasowują się do brzuszka, który jest spory już:tak:Powodzenia na egzaminie!
Ewo u Was burze śnieżne, a u nas wiosna!:)
Mocno niewyspana jestem, kilka razy odwiedziny w łazience i w ogóle już niewygodnie jakoś. Rzadkie są już dospane noce i tak pewnie dłuższy czas zostanie:) Jutro mam wizytę u ginka i pozbędę się w końcu pessara! W ogóle jestem ciekawa co powie. Mam mieć tez pierwsz ktg.
Monik Eschenbach Elżbietko i Wszystkie 30steczki pozdrawiam!

Najeczko no właśnie przy ostatniej wizycie napomknął o cesarce, bardzo mnie tym zaskoczył. Uzasadnia to tym, że do końca nie wiadomo dlaczego roniłam a ta ciąża przebiega książkowo od początku bez żadnych powikłań - w każdym razie sama nie wiem, jeszcze jest czas i na pewno zanim się zdecyduje musi przedstawić argumenty, które do mnie dotrą.

Witajcie:happy:

Ja byłam tak zdeterminowana, żeby rodzić naturalnie i bez znieczulenia, że mało nie dostałam zawału, kiedy pani doktor stwierdziła, że dziecko jest spore i kazała położnej zmierzyć wymiary miednicy. Przemknęła mi myśl przez głowę: "no tego nie przewidziałam";-). No, ale jak wiecie urodziłam sama :tak:

Mamusie, mamusie będziecie się musiały zorganizować:-D (źle to ujęłam-dzieci Was zorganizują:-):-))

reklama
dotarłam w końcu...
juz mam dosc tej roboty, a najgorsze jeszcze przede mna :-( czas prawdy się zbliza bo podatki brrrrrr

Antila super, że to paskudztwo masz juz za soba :-)

Sensi :szok: :-) ja mam male dziecko (choc powinnam napisac huragan), ale az tak zorganizowana jak Ty to nie jestem :no: wstyd mi...

Moniolek, Anusienka
wspólczuje mdlosci. ja miewalam nudnosci, ale rzadko kiedy ladowalam z tego powodu w toalecie.
a co do spodni... to mi wyskoczyl brzuszek juz w 3 miesiacu. nie od razu kupilam nowe spodnie.mialam dwie pary: jedne z guzikiem a drugie na takie haftki. haftki poprzesuwalam a w tych z guzikiem to ratowalam sie gumka recepturka okrecona wokol dziurki ktora nastepnie zakrecalam o guzik.
starczylo, bo w 4 miesiacu okazalo sie, ze musze lezec, wiec dopiero okolo 5 miesiaca kupilam sobie spodnie z guma. dzinsy. post factum okazalo sie, ze sa mi za duze i do konca ciazy takie byly. mimo prob ich "wstapienia". dzins porzadny, oparl sie praniu w 60 stopniach ;-) nie wstapil sie ani wszerz ani wzdluz na centymetr.

pozdrawiam i zmykam do lozka

Do góry