reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dziewczyny znowu zaglądam na chwilkę

Najeczko, Monia nie umiem zrobić suwaczka :-(
a poza tym u mnie mdłości i jeszcze raz mdłości - koszmar :-)

Moniś- cieszę się ,ze wszystko ok na USG, ale urinal możesz brać nawet zapobiegawczo albo żurawinę Kowalewskiego- mniam :-) Ewa Ty też !!!polecam
Oluś - skrobnij co u Ciebie?
Sensi - no właśnie trzeba będzie się nauczyć takiego zorganizowania :-)
Antilko cieszę sie,ze już wytępiłaś to paskudztwo :-)
Esenbach wszystko będzie dobrze:happy2:

Czy to normalne,ze już powinnam kupić nowe spodnie? ale co zrobić?- rozmiar 42? czy już te z gumką ???:-):tak::tak:

pozdrawiam wąteczek i lecę zupkę jarzynową z kalarepką gotować pa

reklama
Czy to normalne,ze już powinnam kupić nowe spodnie? ale co zrobić?- rozmiar 42? czy już te z gumką ???:-):tak::tak:

Anuś, ja ciązowe kupiłam na początku 3 m-ca. niby brzuch jeszcze sie nie pokazała, ale moje spodnie mnie uwierały jakos tak. i kupiłam od razu ciążowe. nie opłaca sie kupowac normalnych wiekszych, bo za kilka tyg będą za ciasne. a te ciążowe są baaardzo wygodne. i kupuj rozmiar taki jak nosisz teraz. ja wziełąm ciut wiekszy i spadał mi z bioder później:baffled:
a jesli chcesz cywilne spodnie, to kupuj niskie biodrówki

Eluś jak to dobrze liczyć na doświadczoną mamusię - czyli ciążowe mam kupić taki rozmiar jak teraz? myślałam ,ze większe ?? i one mi do końca ciąży wystarczą??
boshe jaka jestem zielona :-)

Eluś jak to dobrze liczyć na doświadczoną mamusię - czyli ciążowe mam kupić taki rozmiar jak teraz? myślałam ,ze większe ?? i one mi do końca ciąży wystarczą??
boshe jaka jestem zielona :-)

si senioria:tak:, one rosna razem z brzuchem. a reszta materiału tez sie troche poddaje przy noszeniu.
niektóre ciazowe ubrania maja swoja rozmiarówke, to podaj sprzedwacy rozmiar przedciazowy, to ci dopasuje

Ania jesteś jeszcze? Oglądałam ostanio w H&M i niektóre mają pas wszyty z gumki - nie znam się również, ale chyba powinny starczyć do końca ciąży, nie wiem jak jest ze spodniami normalnymi z paskiem do poszerzania:confused:

Mdłości - już bliżej niz dalej ;-);-)

A co do cc to jeszcze 100 razy sie może zmienić - mój gin też b. doświadczony i kompetentny :-) powiedział,ze jeśli ciąża przebiega prawidłowo i w trakcie nie ma wskazań do cc to jednak radzi rodzić naturalnie - bo zawsze jest czas cc zrobić....bo to jednak zabieg - ------ciekawe co na to Ela?
Ale dzieci mają bardziej kształtne główki po cc ;-)

anusieńko, ja jestem po cc, chciaz całą ciażę nastawion abyłam na PSN. bałam sie tylko że bedzie pośladkowe i nie pozwolą mi rodzić naturalnie. i co sie okazało? nie było pośladkowego ułózenia i i tak nie dałam radu urodzić. (Filip ułozył sie główkowo, ale odgięciowo). nie wiem jak jest po naturalnym poridzie, ale po cesarce cholernie boli, pierwsza doba jest starszna. później chyba ze 2 miesiące nie mogłąm na jednym boku leżec, bo mnei bolało. No i cc to operacja, po której misień macicy i mięśnie brzucha juz nigdy nie będą takie jak przed cięciem. i jesli zajdziesz zbyt szybko w nastepną ciązę po cc, grozi to wrośnieciem łożyska w bliznę.
ja wychodzę z załozenia ze cc jest dobre tylko wtedy, gdy PSN niesie ze sobą zagrozenia dla mamy i/lub dziecka

P.S mój nie miał kształtenj głowy po cc, ale za to teraz ma :-D. i jak przywali tą kształtną głową w mój nos, to z kolei nos ma szanse stać się bezkształtnym :-D

JEANSY CIĄŻOWE. Odzież ciążowa Pieknej Mamie

całkiem przyzwoite ceny dzinsów ciązowych

reklama
Ania te tuniczki są extra - odnośnie spodni się nie wypowiadam :-p

Ela - niezłe - no właśnie ja też chce poród naturalny, ale z drugiej strony ufam lekarzowi - zobaczymy jak będzie

dobra zmykam do domu :-)

Do góry