reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Esch jeszcze tylko ginekolog. I może weźmiemy się do pracy;-):-):-)Myślę, że zaczniemy po marcowej @

Antila strasznie sie ciesze ze wyplenilas juz to swinstwo. Czy zaklepujesz sobie kolejeczke na koniec roku?? ;-):tak::-D:-)

Antilko bardzo bardzo sie cieszę, że jesteś zdrowa i drogę do staranek macie otwartą!!!:-):rofl2::-)
Eschenbach nartki nie wyszły, ale pewnie w przyszły weekend na bank:), no i gratuluję nowego sprzętu:)
Sensi Kubusia obejrzałam, jak zwykle świetny!:tak:Szkoda, ze tak mało masz czasu, ale niełatwo pewnie być pracującą mamą takiego maluszka. Mimo to, zaglądaj kiedy możesz.
Moniolku jak wizyta?
Anusieńko a gdzie Twój suwaczek śliczny?
A co u reszty 30steczek?!

No nareszcie jestem, dzień dobry :-) od rana mam problem z zalogowaniem się :wściekła/y:

Anuś no właśnie, gdzie suwaczek - ucz się pilnie (jakie Wasze dziecię będzie wyedukowane :-p)

Antilo piękne wiadomości, do marca szybciutko czas zleci :tak:

Esenbach wszystko będzie dobrze, doczekasz się zobaczysz :-)

Sensi zaraz lecę zobaczyć zdjęcia

Oluś puk puk

Tak więc bąbel mierzy 8,3 cm główka 3,1 cm - fika, wszystko dobrze dostałam receptę, ale najpierw mam zrobić badania moczu bo dzisiaj jest już w porządku więc nie wiem czy czasem mi psychika nie zadziałała :sorry2: Poza tym przy silnych bólach podbrzusza mam łykać nospę. Najważniejsze, że serducho bije jak dzwon i wszystko jest dobrze, jestem spokojniejsza :tak::tak:

Antilko superrrr!!!!!! :-):-):-) Gratuluję Ci bardzo że się pozbyłaś tego paskudztwa :-) Do ginka leć szybciutko i do dzieła! Marzec szybko przyjdzie a potem to już tylko radość z fasolki będzie :tak: Życzę Ci żebyś szybciutko zafasolkowała!
Moniolku dzidzia ślicznie rośnie :-) Fajnie że Cię ta wizyta u ginka uspokoiła :-)

Czy dobrze myślę że z pośród trzydziesteczek to już nie dużo babeczek się stara?
Kochane musimy się sprężyć i cały wąteczek będzie zadzieciowany ;-):-D

witajcie... u mnie nic ciekawego,poza tym,ze 4 dni wolnego tak szybko zlecialy,ze nawet nie wiem kiedy i nie chce mi sie absolutnie wracac do pracy.... dowiedzialam sie tez,ze moja przyjaciolka mieszkajaca we Francji jest tez w ciazy i ma termin na 20 czerwca i prawdopodobnie bedzie miec chlopca....
Esch-po sniegu juz w niedziele nie bylo sladu,bo tempki plusowe i wszystko topnieje.... jest za to piekna plucha...
Antilko-super,ze paskudztwa sie juz pozbylas... teraz do ginka szybciutko i do roboty :tak::-D:-D jeszcze zdazysz przed nowym rokiem :-)
Moniolku-pieknie dzidzia rosnie ... co do bakterii to ja z nimi walcze na okraglo,wlasnie wczoraj bylam znowu siusiac w gabinecie i czekam na wyniki....
Anusienko-ucz sie pilnie ale nie zapominaj o odpoczynku...
Najeczko- szczesciaro lada chwila bedziesz tulic coreczke :-),a wydaje sie,ze dopiero co testowalas :-)
Sensi-podziwiam,ze w ogole znajdujesz czas na bb....
Carioca-Stas juz duzym chlopczykiem jest,wiec coraz wiecej bedzie sie bawil sam.... tylko kozystac z takich chwil zanim zacznie chodzic :tak::-)
Monik-rzeczywiscie rady typu "nie mysl o staraniach" mnie wprowadzaly w niemalze furie.... jednak niestety po czesci sie sprawdzaly.... za pierwszym razem nie mialam absolutnie szansy na ciaze,wiec sobie odposcilam zupelnie,a teraz to po prostu na zasadzie noz widelec- jak sie uda to fajnie jak nie to tez ok,bo przeciez chcialam jesienna dzidzie :tak::-).... wylecz spokojnie grzybice,a fasolka niewiadomo kiedy sie pojawi :-)
Leyna- co u ciebie?
Vonko,Alek,Novaczka- odezwijacie sie....

reszte 30-tek serdecznie pozdrawiam !

Ewo na bb jestem w wolnych chwilach w pracy i wieczorkiem, kiedy Kuba zaśnie.

Mój dzień wygląda teraz tak: pobudka 5.15-mam pół godziny na kąpiel i wyszykowanie sie do pracy; potem budzą się chłopaki i zaczynamy: przebieranie Kuby, śniadanie (wszyscy), kanapki do pracy, zerknięcie na mieszkanie, czy nie będzie wstydu przed babcią-przed 7 przychodzi moja Mama, a my wychodzimy do pracy (mam ok. 1,5 km). Oczywiście idę pieszo.

po pracy szybciutko robię zakupy i biegnę do domu. zostaję z Kubą (mąż przychodzi ok. 19), w tym czasie Kuba szaleje, bawi się, je (oczywiście ja aktywnie w tym uczestniczę) . Ja w międzyczasie szykuję jedzonko, żeby było gotowe jak mąz wró ci z pracy. Przychodzi mąż, kąpiemy Kubę, kuba zasypia po jedzonku (chociaż czasem się buntuję). Zanim zaśnie na dobre wpadam na bb, a potem mam czas dla siebie:) sprzątanie, gotowanie, kolacja, kapiel, czasem coś pooglądam, poczytam, porozmawiamy i idziemy spać (ok.22.45).

W nocy Kuba budzi się raz na butlę i czasami jeszcze raz, żeby się bawić (oczywiście szybciutko sprowadzam go na ziemię)

reklama
Sensi :szok: o matko! Niezły rozkład jazdy:-D Ty na prawdę masz wszystko świetnie zorganizowane:tak:. I kondycje niezłą wyrabiasz tym chodzeniem piechotką do pracy;-):-D Podziwiam Cię, naprawdę.
Ewuś świetnie że się dobrze czujesz :-) Masz rację że Ci się nie chce wracać do pracy, mnie też by się nie chciało ;-):-D

Do góry