reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Witajcie tustoczwartkowo:-)!
Ja dopiero za chwile zabiorę się za pączka:) Była u mnie koleżanka i pogadałyśmy troszkę:tak:, a przed chwilą wróciłam z małego spacerku z pączkami własnie:)
Electra a gdzie Ty jesteś, że tam pączków nie ma?
Pozdrawiam!:)

w Grecji....bezpaczkowej Grecji:happy:

czesc babeczki:)
po wizycie ok, dzidzius mial w poniedzialek 5,9 cm, przeziernosc wypadla dobrze, obejrzelismy calego maluszka, fikal soobie ladnie, widzielismy juz nawet zarys watroby, pecherza, jelit:) cudny widok. po 1 krwiaku nie ma sladu, 2 prawie zamienil sie w skrzep, wiec dr pozwolil mi troche chodzic. na razie chodze po domu, nadal jestem jesczze dosc oslabiona. w srode bylam na badaniach krwi i moczu. morfologia wypadla ok, lekko obnizony hematokryt, ale za to w moczu mam podwyzszone leukocyty i b. liczne bakterie. dzwonilam z wynikiami do dr i zapisal mi furagin 3x2 i urinal 3x1 przez 2 tyg. a potem powtorka badan. w ulotce furaginu jest napisane ze nie powinno sie brac w I trymestrze ciazy i troche sie boje czy nie zaszkodzi on maluszkowi. ale czytalam w necie,ze wiele dziewczyn w ciazy go bierze, poza tym lekarz chyba wie co robi... ech, zeby wszystko bylo dobrze:)
po tych badaniach ledwo sie dowloklam do domu, prawie zemdlalam... ale mysle ze powolutku na jakis maly spacerek moglabym juz wyjsc. nastepna wizyta 21.02 i moze wtedy bedzie juz widac plec...:)
pozdrawiam cieplo:)

Kajduś no superrr :-) Dzidzia zdrowiutka, a Ty już niedługo nabierzesz sił i w pełni będziesz się cieszyć stanem błogosławionym :-) A za trzy tygodnie może dzidzia zdradzi Wam swoją płeć:-)
Dużo buziaczków dal Was :-)

witajcie...
u nas burza sniezna i szkoly sa zamkniete,wiec siedze sobie w domku i kozystam z wolnego :-)...
Kajdus-super,ze dobre wiesci i fasolka ladnie rosnie :-), u mnie tez ciagle jakies bakterie w moczu i co tydzien mi go badaja... na szczescie czuje sie dobrze i nieciazowo...
Monik-2008 przyniesie nam duzo pieknych i zdrowych fasolek ( powoli juz zaczal :tak:) wiec cierpliwie musimy czekac :-)
Esch-nerwus ze mnie ostatnio straszny i wiem,ze nie moge,ale latwiej mowic niz wykonac,choc pracuje nad tym :tak::-)
Antilko-wiem,ze jak mnie juz kruszyna kopnie to bede wiedziala i jednoczesnie bardzo bym juz chciala i nie,bo potem to moze nawet bolec.... a dzis nad ranem nie jestem pewna,ale chyba cos poczulam....
Moniolek-super,ze juz z kredytem wszystko zalatwione,bo to chyba jest najtrudniejsze.... teraz juz bedzie z gorki :-)
Najeczko-ja juz u ciebie zaczne dni odliczac :tak::-)... daj nam znac jak juz bedziesz jechac do szpitala :-)...
Barefoot- i jak?
Ena- co u ciebie?
Alek,Vonko-odezwijcie sie!
Electra-ja tez obeszlam sie tylko ochota na paczki,bo mamy tylko jeden samochod i Joe nim jezdzi do pracy,a do polskiego sklepu mam kawalek,a kanadyjskie paczki sa zupelnie inne w smaku... wiec musze poczekac pewnie do soboty lub niedzieli i wtedy nadrobie z pewnoscia:tak::-D:-D...
Leyna-sle buziaki :-)
i cala reszte 30-tek pozdrawiam :-)

Witajcie w sobotę!
Oj, coś nadal mała aktywność na moim ulubionym wątku!:-)
A u nas dziś przygotowania domku na przyjecie córeczki:tak:
Monik jak było u ginka?!
Kajduś cieszę się, ze wszystko dobrze! Nie martw sie tymi lekami, rzeczywiscie często są przypisywane w ciązy. A poza tym jesteś już w drugim trymestrze!:-) Super, że masz pozwolenie na spacerki, pamiętam jaka dla mnie to radość była po leżeniu!
Ewo no tak, odliczanie. Zobaczymy co ginek w czwartek powie. A Ty jak sie czujesz?
Antilko jak przygotowania do balu?
Dziewczynki do której mogę smska wysłać jakby co? Mam telefon tylko do Carioci, a ona coś ostatnio mało zagląda:-(, pewnie ma mnóstwo pracy z przeprowadzką i Stasiem.
Miłej soboty!

Ewo, Kajda - polecam więc picie herbatki z sokiem żurawinowym, albo samej żurawiny. Dobrze wplywa na ph moczu, dzieki czemu bakterie maja gorsze warunki na rozwoj. Dobra jest tez woda z plasterkiem cytryny.

Witaj Carioca ! Jednak sie pojawiasz!:-)Napisz co u Ciebie?

Witajcie :-)

No i po wizycie. U mnie wszystko ok mam się nie stresować i nie myśleć intensywnie o staraniach. tak powiedział ginek, tylko jak to wykonać :baffled:. Staram się jak mogę ale te myli same wciskają się do głowy :wściekła/y: No nic jakoś to będzie. Dostałam globulki na tą grzybicę i już jest lepiej. Pokazałam też ginkowi moje wykresy z pomiarami temperatur. Przyjrzał się im wyraźnie pochwalił że takie zrobiłam. Powiedział że są wzorowe i w związku z tym nie ma co na razie robić badań. Trzeba po prostu czasu na to wszystko.

Ewuś no to z jednej strony fajnie że sobie siedzisz w domciu i odpoczywasz, z drugiej zaś te śnieżyce to mogły by sobie trochę odpuścić ;-)

A jak się czują nasze ciężaróweczki? Gdzie wy się wszystkie kochane pochowałyście?
I tych trzydziesteczek wypatrujących dzidziusiów też nie ma :baffled: Haloo dziewczynki gdzie jesteście. Popiszcie co u Was :-)

reklama
a u nas w porząddeczku, Stachu bawi się wreszcie sam, dotychczas wymagał non stoper towarzystwa. Wlasnie slyszę jak sobie "gada" :-D Rośnie jak na drożdzach, za zamkniętym wkleję link do stasiowej galerii, zapraszam. W polowie lutego rusza remoncisko, a ja mam zamiar jak tylko to bedzie mozliwe (a dopiero po szczepieniu na koniec lutego) wyjechac do rodzicow. juz sie naumawialam z kolezankami :-)

Do góry