reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

[FONT=&quot]OJ, opisałam sie i jednym klawiszem wszystko wcięło:( no to jeszcze raz.
Dziękuję za gratulacje, przepraszam was, ale czasem myli mi się co juz pisałam, bo jestem tez na wrześniowych mamach ;)
Po wizycie u lekarza czuję sie juz nieco pewniej, chociaż nic nie widziałam nic nie słyszałam, ale jakoś wierze lekarce. USG ma być pod koniec lutego. mam się oszczędzać, ale do pracy jeszcze będe chodzić, choć jak sobie pomyślę o lataniu po schodach i zyciu cudzymi problemami do godz. 22 to juz mam wątpliwości ile tam wytrzymam.Ale na razie taka sytuacja że chce jeszcze popracować.
Dziś byłam jeszcze u alergologa, bo miewam problemy z astmą, ale póki co takie niewielkie. Dostalam leki, ale jeszcze oczywiście musze posprawdzać czy na pewno sa w ciązy bezpieczne, choć pani doktor się zarzekała, ze kobiety w ciąży muszą nieraz przyjmować w większych dawkach i nic się nie dzieje.zobaczymy. Nie chcę truć się, jak moge wytrzymać bez, ale tez z drugiej strony nie chcę dojśc do sytuacji że Maleństwu powietrza zabraknie :(
Wróciliśmy dzisiaj zahaczając jeszcze o salon lazienkowy (remont nas juz bardziej goni) i byłam tak padnięta, że zasnęłam od razu i obudziłam się po 3 godzinach. Męzuś zrobił obiadek, ja ciekawa jestem ile on tak wytrzyma. A w piątek mamy jechac na 3 dni zaplanowanych ferii do Krakowa, nie wiem co ze mnie bedzie za towarzysz włóczenia isę po mieście. Nie chce mi się :/
Czy któras z Was poza moniolek jest jeszcze we wczesnej ciąży? bo jakoś sie nie moge zorientowac...
[/FONT]

reklama
Hej Dziewczynki!

Ja zniknęłam na trochę bo wymeczyły mnie uroki mojej wymarzonej ciązy:-) Niech mi ktoś powie że to urocze i fantastyczne uczucie - mdli mnie całymi dniami, rzygule czasami do 4 razy dziennie, brzuch boli (i nawet nie wiem czy ten ból jest normalny czy nie), boli mnie krzyż, kręci mi się nontop w głowie, w nocy wstaję ( nie przesadzam!) do 5 razy, piersi szczypią i kłuja, że odetchnac głebiej nie mogę, do tego marnuje kupe czasu śpiąc 3-4 godz. w ciągu dnia - inaczej nie daję rady fukcjonować.
Czy każdy tak ma? czy tylko mi się tak poszczęściło??:-D A może to uroki ciązy po 30-tce?:-)

Maniołeczku OGROMNIASTE GRATULACJE!!! Bardzo, bardzo sie cieszę mamusiu!!!!!!

Kajduś na zaparcie polecam activie na czczo a jeszcze lepiej actimelka i soczki owocowe ale nie z posiłkami tylko najlepiej miedzy i rano, w ostateczności czopek glicerynowy moze cie uratować :tak:

Elżbietko slicznie dziekuję za piękne zyczonka urodzinowe:-)

Onna Gratulacje !!!:-)

Aleczku bardzo mi przykro z powodu taty... wiem co czujesz..Ja też straciłam tatę.. to było pare lat temu ale czasem wydaje mi sie jakby to było wczoraj....odszedł tak szybko i tak nagle.:-(. Badź dzielna i wracaj do nas...

Witam
Moniś oficjalnie gratuluję :-):tak::-D na zaparcia łyżeczka miodu rozpuszczona w poł szklanki wody ciepłej na noc i wypić rano - powinno pomóc ( recepta lekarska)
No szkoda,że ząbków Ci nie wyleczę- wiesz dlaczego;-)

Majeczko Tobie również bardzo bardzo gratuluję i uważaj teraz na siebie.Kiedy przyjeżdżasz do Polski pochwalić się lekarzowi? I czy wybierzesz naszego wspólnego niegdyś znajomego gina?

KAjda- tym razem ja mam sklerozę i nie wiem - czy gratulowałam- wiec GRATULUJE !!! leż i odpoczywaj bo już końcówka I trymestru niedługo

Onna- witam na wątku i gratuluję

NAjeczko cieszę się ,że dzidziuś już powoli się szykuje na ten świat- jak to szybko minęło.
Monik- trzymam kciuki

Oluś- masz priva

Anusieńko witam serdecznie! Dawno cie nie było:-)
Do Polski lece w poniedziałek zrobić wszystkie badania a w środe mam wizyte- ta sama klinika ale chodze teraz do pani dr B. Do naszego doktorka przestalam chodzic tylko z jednej prostej przyczyny- ja zgode na urlop dostaje niedługo przed wylotem a do niego terminy wiadomo ( wczoraj pytałam - najblizszy po drugiej połowie lutego !) A pani B jest bardzo miła wydaje mi się, że równie dobrze doswiadczona a poza tym to ona zrobiła mi drugą histero w pażdzierniku ( pamietasz moze - wredny pecherzyk nabotha wyłazocy podczas owulacji w szyjce) Przebiła go i .. chyba mocno trzymała kciuki bo sie udało a pod koniec listopada na ostatniej wizycie umówiłam sie juz na inseminacje :tak:Ale obiecała mocnmo trzymac kciuki i chyba słowa dotrzymała..:-D

Ja juz po! Egzamin do przodu... choc dzis mialam duuuuuzooo szczescia!!! Bo ile mozna sie nauczyc przez jedna noc....
Dziewczyny dziekuje za kciuki!!! Przydaly sie bardzo. Wrocilam dzis do domciu o 17 i padlam... wstalam przed chwila i wlasnie z mezusiem opijamy moj egzamin.

Moniolek no to widocznie taki ciekawy byl meczyk ;-):-D

Sensi trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy!

Witam wszystkie trzydziesteczki :-)

Ale nam się tutaj wysyp piękny zrobił :tak::-) Ile ciężaróweczek :-)
W takim razie mam prośbę do wszystkich zafasolkowanych. Bardzo proszę o przesłanie całego mnóstwa pozytywnych fluidków ciążowych :zawstydzona/y:;-):-)

Eschenbach no i po strachu :-p Jeszcze raz bardzo gratuluję :-)
Sensi miłego pierwszego dnia w pracy :-) I nie zamartwiaj się dzisiaj o Kubusia ;-) bo na pewno będziesz bardzo o nim myśleć w pracy :-)
Majeczko ja chętnie te wszystkie uroki ciąży przejmę :-p:-D Z całą konsekwencją :tak: Jeszcze troszkę i przejdzie codzienne witanie kibelka ;-)
Onna faktycznie oszczędzaj się, bo bieganie po schodach nawet z małą astmą zabiera powietrze z płuc. Sam czasami mam problem z dusznościami (alergia). Najważniejsze że z fasolinką jest wszystko ok. A do kolejnego USG czas szybko zleci :tak:
Antilko hop hop :-) Jak zdróweczko? Macie już zielone światełko na staranka??

A mnie jakieś przeziębienie łapie :baffled:. Oby szybko przeszło.

Miłego dnia babeczki :-)

Witajcie 30 tki..
ALeczku bardzo mi przykro...:-( bardzo.

Najeczko dziewuszki to na pocatku mają takei tętno duże moja miała 168 a teraz jak śpi 138-142 a jak się wkurzy to nawet i 172 potrafi. Niech Twój skarbek siedzi tak długo w brzusiu aby urodziła sie silna i zdrowa nic wiecej nie? :-)

Majeczko niom uroki ciązy widac im dłuzej wyczekana tym jej doznanie silniejsze :-D

ANuś uściski!!!

Dzień dobry:happy2:

Sensi trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy!

Sensi miłego pierwszego dnia w pracy :-) I nie zamartwiaj się dzisiaj o Kubusia ;-) bo na pewno będziesz bardzo o nim myśleć w pracy :-)

No i po pracy;-) rano ciężko mi było wyjść, ale dzień minął bardzo szybko. Kubuś z Babcią przeszczęśliwy nawet chyba nie zauważył mojej nieobecności:cool2:. A przywitał mnie najpiękniejszym bezzębnym uśmiechem:-D

Dobry wieczór!
Dziś wizyta u ginka. A ja jestem zmęczona jakaś:dry:, może to przez to, że noce mam jakieś ciężkie ostatnio.
Na oddział położniczy nadal nie ma przyjęć w moim szpitalu, remont trwa:no: i nie wiadomo kiedy sie skończy. Ale gin mówi, że i tak mam dotrwać chociaż do 7 lutego, wtedy pessarek mi zdejmie. I do tego czasu jeszcze nospa, magnez i oszczędzać się. A już myślałam, że mogłabym się wczesniej uwolnić od tego oszczędzania:-D
Sensi fajnie, że Kubuś z babcią szczęśliwy. A jak Cie w pracy przywitali?
Madziujko :-) rosną te nasze maleństwa!:tak:
Monik odgoń przeziębienie! A ode mnie bardzo pozytywne córeczkowe:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
************************************************************************************************
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eschenbach gratulacje!:-)
Majeczko to Ty juz niedługo w Polsce:happy2:, a uroki początku ciąży niefajne, ale to mija na szczęście:tak:
Moniolku jak na szkoleniu?
Anusieńko Onna:-)
Dobrej nocki!

reklama
Ja juz po! Egzamin do przodu... choc dzis mialam duuuuuzooo szczescia!!! Bo ile mozna sie nauczyc przez jedna noc....
Dziewczyny dziekuje za kciuki!!! Przydaly sie bardzo. Wrocilam dzis do domciu o 17 i padlam... wstalam przed chwila i wlasnie z mezusiem opijamy moj egzamin.
Nie jestem na czasie co to za egzamin ale GRATULACJE :)
Witam wszystkie trzydziesteczki :-)

Ale nam się tutaj wysyp piękny zrobił :tak::-) Ile ciężaróweczek :-)
W takim razie mam prośbę do wszystkich zafasolkowanych. Bardzo proszę o przesłanie całego mnóstwa pozytywnych fluidków ciążowych :zawstydzona/y:;-):-)
Więc specjalnie dla Ciebie i wszystkich które czekają całe mnóstwo pozytywnych: *************************************************************
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a tak naprawde to ja stąd łapie pozytywną energię, jak mnie jakies czarne mysli nachodza to lubię zagościć w tym miłym i przyjaznym miejscu :blink:

No i po pracy;-) rano ciężko mi było wyjść, ale dzień minął bardzo szybko. Kubuś z Babcią przeszczęśliwy nawet chyba nie zauważył mojej nieobecności:cool2:. A przywitał mnie najpiękniejszym bezzębnym uśmiechem:-D

sensi zazdroszcze Ci tego entuzjazmu z pracy. ja szczerze mowiąc chętnie bym ze zwolnienia skorzystała, może dlatego że to już 11 lat bez przerw większych (poza wakacjami oczywiście) Chciałabym i ja po przerwie z taką radością do pracy wracać...

Do góry