reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Alek :-:)-:)-(

Ena mam nadzieję, że kuzyn z tego wyjdzie. trzymam kciuki :tak:

Sensi to praca tuż tuż :tak: a domek bardzo fajny :tak: mnie się też marzy... na razie jeszcze mamy rok spłacania kredytu za działkę budowlaną...

Ewa jak namjniej humorzastych dni :tak: dobrze, że omija to Joe :tak:

Eschenbach życzę zadowolenia z pracy na stoku :tak:

Najeczko tak, bardzo bym chciała zacząc staranka jeszcze w tym roku. pierwotnie myślałam o sierpniu. ale to wszystko zależy teraz od wyników moich badań i tego czy mam w organizmie grzybicę. jeśli tak, to czeka mnie minimum pół roku leczenia a wtedy nie wiem czy nam się uda :-(

Andzia witaj :tak: ja rodziłam Piotrka 2 dni po moich 31 urodzinach :tak:

przepraszam, że tak mało się odzywam, ale mam straszny kocioł w pracy. nie wiem za co się wziąć, bo mam już nowe obowiązki a jeszcze mnie męczą o stare rzeczy. nie wyrabiam się, robotę przynoszę do domu. weekendów już w ogóle nie mam dla siebie :-( no i cały czas wyciągamy z księgową z biura rachunkowego "brudy", żebym nowy rok zaczęła z "czystymi" kontami. bleeee

buziaki :tak:

reklama
witam sie i kopiuje moja wypowiedz z 28dni na temat mojej wizyty dzisiaj:
wszystko poszlo ok… wynikow jednak nie bede miala az do konca miesiaca,bo za 3 tygodnie ide na kolejne badanie krwi i dopiero po tym badaniu wysla wyniki do mojej rodzinnej,ale techniczka powiedziala,ze jest ok ( nie ma prawa udzielac zadnych info) i podejrzalam wynik,ktory oczywiscie nie mowi mi nic: CRL – 71.1mm ; BPD-23.7 mm ; NT- 1.1mm ; mam tez zdjecie ale jest bardzo niewyrazne,bo moje dziecko ruszalo sie zbyt szybko i uciekalo techniczce…. ponad polgodziny probowala pobrac dane i w koncu zawolala druga i ta kazala mi sie obracac z boku na bok i w koncu udalo im sie pomierzyc moja kruszyne,ktora nota bene wyglada na 13t2d czyli kilka dni starsza niz wedlug ostatniej @…. zdjecie wkleje pzniej ( Joe musi podlaczyc drukarke,bo tydzien temu przenieslismy komputer na dol i on ma czas….)… acha, serduszko bilo 145 uderzen na minute-czyli wedlug mitow na chlopca :)), ale ciagle nadzieje mam na dziewuszke :)))

juz wiem,ze wszystko wyglada dobrze i wyniki sa dobre,a dzidzia wyglada na duza :-),tak sie ciesze :tak::-)

Witajcie 30steczki!
Ja dziś zaliczyłam dentystę, ale tylko jeden mały ubytek, już załatany, a poza tym w porządku. No i dalszy ciag przygotowań, dziś prały sie pieluszki, kocyki..
Ewo bardzo sie cieszę, że z Twoją maleńką wszystko OK.:-) A przy Twoich krótkich cyklach rzeczywiście jest bardzo możliwe, że jest starsza o kilka dni:) A co do bicia serduszka mojej córeczce najczęściej bije 140, 144, więc coś sie nie sprawdzają te przesądy:tak:. Chyba że będzie zaskoczenie jutro na usg i okaże się, że jednak chłopiec!:shocked2:Ale może nie, bo ciężko byłoby sie przestawić teraz.
Co do zdjęć ubranek to tak za 2,3 dni zrobię, jeszcze kilka rzeczy uprasuję. A są radością wielką takie przygotowania, to prawda:-)

Sensi to na pewno nie będzie łatwe Kubę zostawić. Widziałam jak moje koleżanki tęskniły po powrocie z macierzyńskiego, ale z czasem się to normowało. Ważne, że lubisz pracke to będzie łatwiej. Czyli imprezka pewnie będzie!:-)
Ena współczuję ...
Leyna życzę Ci, żeby jednak sie udało zacząć staranka w sierpniu:tak:Szkoda, że w pracy tak Cie meczą...moze się ustabilizuje sytuacja niedługo?
Antilko jak samopoczucie?
Carioca ?
Wszystkie 30steczki pozdrawiam Was!

dziewczyny- jesli zmieniamy cos jak np.nicki to nie piszmy o tym na forum otwartym, tylko zamknietym....
Najko- tez juz znalazlam,ze na dziewczynke wrozy serduszko biace od 140 w gore,wiec moze jednak bedzie dziewczynka ;-):-)... na razie sie trzeba uzbroic w cierpliwosc i poczekac do konca lutego na polowkowe i wspolprace calkiem sporej kruszyny ;-):-).... wiesz ja mysle,ze u mnie do zaplodnienia moglo dojsc duzo wczesniej niz wychodzi z wykresu ( moze jakis plmnik sobie dluzej sie gdzies zachomikowal i znalazl odpowiedni moment),bo jesli tak,to rzeczywiscie wychodziloby na dziewczynke :tak::-D:-D:-D jesli chodzi o zakupy i przygotowania dla dzidzi to Najko nie ma chyba nic przyjemniejszego :-)... ja wczoraj tez zakupilam dwie sliczne bluzeczki w moim ulubionym sklepie ( bardzo drogim i stac mnie tylko jak maja mega przeceny mniej wiecej dwa razy do roku)... sa jak to ze mna bywa w starym stylu,bardzo klasyczne i chyba bardziej dziewczece, przynajmniej jedna,ale ta druga ujdzie i u chlopca :tak::-D a Joe oznajmilam,ze i tak takiemu maluchowi wszystko jedno co nosi,wiec jesli nawet bedzie chlopiec jak mu zaloze czasami sukieneczke czy rozowe ciuszki,to tez ujdzie ;-):-D:-D:-D- popatrzyl na mnie z lekkim politowaniem,ale i iskierka usmiechu w oku :-)... oj ten moj Joe jest kochany i ma mega cierpliwosc do mnie!!!!

Ewuś wspaniałe wieści po USG. Super że dzidzia się pięknie rozwija i jaka już jest aktywan :shocked2::-) Ja mam przeczucie że będziesz miała dziwczynkę. Ciekawe czy się sprawdzi ;-)
No i wklejaj zdjątko fasolki. Przyznam się że już nie mogę się doczekać :tak:
Najeczko ja też zaliczyłam dzisiaj dentystę, na szczęście jako gość :-D Mężuś miał leczenie kanałowe :cool: ale dzielnie to zniósł i myślę że da się jeszcze dzisiaj wykorzystać :-D Dobrze że sprawa ząbkowa szybko załatwiona :tak:

Dziewczynki uciekam tworzyć małego człowieczka :-D:-D:-D

Witam się :-)

Ewuś super, że wszystko w porządku z dzidzią (ja po cichu też liczę na dziewczynkę). Co do terminu to różnica między nami wynosi tydzień i jeden dzień tak więc termin wg OM na 1 sierpnia.

Leyna powolutku na pewno dasz sobie radę i z nowymi i z zamknięciem starych obowiązków

Monik75 to teraz trzymamy kciuki :tak:

Najeczko a ja muszę się zapisać do dentysty, ale ten tydzień mi odpada w czwartek wyjeżdżam na szkolenie, w poniedziałek kolejne USG może na wtorek uda mi się zapisać. Nie chcę w czasie ciąży, aby mi się zęby posypały a niestety wiem, że mam tendencję.

Dzień dobry :-)

Moniolku no niestety z tymi ząbkami to tak jest że ciągle trzeba z nimi biegać do dentysty:tak: Szkoda że ludzie nie mają tak jak np. rekiny, które wymieniają sobie ciągle ząbki na nowe :-) Tylko jak byśmy wyglądali z tyloma zębami w buzi :-D

Mężusia wczoraj wykorzystałam :-p A dzisiaj tempka skoczyła aż o trzy kreseczki w górę, czyli owulka zakończona :-) A teraz znowu to czekanie, czekanie, czekanie.... :rolleyes:

Moniolku-ja tez musze sie wybrac do dentysty... nietety znalezc dobrego dentyste,ktory robi tylko to co rzeczywiscie jest potrzebne uchodzi za prawie niemozliwe.... my mamy ubezpieczenie teraz i moja dentystka chyba troche nas naciaga z tego tytulu.... na sile chce ruszac zeby,ktorych nie potrzeba,zeby ladnie wygladaly,a mnie niekoniecznie usmiecha sie rozborowywanie zeba jesli nic sie z nim zlego nie dzieje tylko zeby ewentualnie wedlug kogos lepiej wygladal....
Monik-super! to teraz czekamy :-)
aja wczoraj z emocji nie moglam spac i usnelam dopiero dobrze kolo pierwszej nad ranem i dzisiaj bede padnieta w pracy.... w ogole nie chce mi sie isc,ale to juz inna bajka....

reklama
Do góry