reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

powiem wam szczerze,ze najchetniej bym w domu zostala.... ale pocieszam sie,ze ten tydzien jest krotki i w poniedzialek znowu nie ide do pracy,bo mam wizyte i za kolejne dwa tygodnie znowu wezme wolne na badania :tak:,wiec zle nie jest.... tylko finansowo bedzie cieniej... to sobie ogranicze zakupy ;-):-D:-D
alez ze mnie prozna kobieta!!!!

reklama
no, kochane, jesteśmy na 1000stronce :) co prawda mój w tym udział niewielki, ale milo zobaczyć taką okrąglutką liczbę. Gratuluje tym, które przeczytały wszytskie tu stronki :)

Ja wczoraj wywalczyłam wczesniejsze przyjęcie u lekarki ;) tak,że dziś coś wreszcie będe wiedziała konkretniej - mam nadzieję,że będa to dobre wieści. Juz myślę innymi kategoriami- chodziliśmy sobie po sklepach i szukałam już tylko takich ciuszków w które się zmieszczę za jakiś czas. Ciągle jest to "jeśli" ale przyzwyczajam się do myśli że bede mamą.
Powiedzcie mi dziewczyny (te bardziej zaawansowane) jak Wam sie zmienialy rozmiary w ciąży? w co się ubierałyście? Mój biust już jest większy, musze kupić jakieś nowe biustonosze, ale ile on jeszcze może urosnąć????

Witam Wszystkie kobietki i miłego wieczorku zycze
nie mogła sie powstrzymac jak zobaczyłam u Moniki suwaczek
Moniolku moje ogromne gratulacje

Witajcie!!

wrocilam przed chwila do domku.... jestem padnieta ale dzisiejsza czesc egzaminu juz za mna. Nie wiem jakim cudem to zdalam - wylosowalam pytanie z mojej branzy i komisja przerwala mi wypowiedz podsumowujac ze niepotrzebnie zajmuje im czas a tam pod drzwiami jeszcze tyle ludzi czeka :tak::-D:-)

Ewa no to mam nadzieje ze bedzie coreczka!!!!

Najka nic sie nie stalo. Bardzo dziekuje za zmiany :tak:

Monik mam nadzieje ze tworzenie udane!!:-D:tak:

Moniolek ja juz jestem ale musze sie dalej uczyc!!!

Witam wszystkie Panie :-)

Witam Wszystkie kobietki i miłego wieczorku zycze
nie mogła sie powstrzymac jak zobaczyłam u Moniki suwaczek
Moniolku moje ogromne gratulacje

Aniu Dziękuję bardzo mocno :-)

Witajcie!!
wrocilam przed chwila do domku.... jestem padnieta ale dzisiejsza czesc egzaminu juz za mna. Nie wiem jakim cudem to zdalam - wylosowalam pytanie z mojej branzy i komisja przerwala mi wypowiedz podsumowujac ze niepotrzebnie zajmuje im czas a tam pod drzwiami jeszcze tyle ludzi czeka :tak::-D:-)

Nawet przez chwilę nie wątpiłam, że zdolna z Ciebie kobieta i na pewno cały egzamin pójdzie gładko - na razie gratulacje I części :tak:

A ja mam chyba nawrót początków ciąży - wczoraj Morfeusz mnie zgarnął o 20:30 - ledwo obejrzałam jeden set Polek.

Dzień dobry drogie trzydziesteczki :-)

Moniolku wczoraj to i chyba pogoda pomogła ci tak szybko pomknąć do krainy snu ;-) Ja w pracy to tak ziewałam, że myślałam iż połknę monitor :-D I też szybko zasnęłam.
Eschenbach super że egzaninek zaliczony :-) druga część też będzie taka pozytywna :tak:
Onna jak było na wizycie?? Czekamy na relację :happy2:

A umnie jakiś taki dołek nie wiadomo skąd :confused::baffled:

Witajcie!
Wczoraj byłam na usg:) i widzielismy naszą dziewczynkę:-). Ładnie sobie siedzi głóką do dołu, a przez ten zimny żel dostała czkawki:) Rośnie, ale utrzymuje sie tendencja, że jest młodsza niż to wynika z OM. Więc niech posiedzi nawet do końcówki lutego i podrośnie:happy2:, chyba że gin będzie chciał się trochę wcześniej na cesarkę umówić, choć dla nas pewnie lepiej, by akcja sie jednak zaczęła. Zobaczymy, w każdym razie jeszcze pouważać muszę bardziej, aż do 36 tygodnia według usg.
Aha, i wczoraj nie dało się potwierdzić, że to dziewczynka, tak sie ustawiła, więc różnie może być z tą niespodzianką:-D
Monik mam nadzieję, że szybko wydobędziesz sie z dołeczka. Może jakaś mała przyjemność po pracy? Też będę czekać na wyniki owocne przytulanek!:tak:
Moniolku ale za to sie wyspałaś!:-) Co do ząbków to dobrze jest kontrolować w ciąży, nawet trochę częściej, bo dzidziuś wyciąga też wapń i czasem bardziej sie psują niestety. No i dbać o dostarczanie wapnia.
Eschenbach :-)świetnie, że pytanie Ci podpasowało i trzymam kciuki za dalszą część:)
Onna i jak u lekarza? Co do rozmiarów to spodnie ciążowe kupiłam sobie gdzieś już chyba na początku czwartego miesiąca, bo było ciasnawo, ale w sumie dość długo nie miałam dużego brzuszka. W szóstym/siódmym bardziej wyskoczył i teraz to już ledwo sie w kurtkę zimową mieszczę:) Biustonosz noszę o rozmiar większy niż przed ciążą, ale do karmienia kupiłam jeszcze o rozmiar większy:)
Ewuś i jak tam w pracy?
Carioca wracaj do nas po opanowaniu sytuacji przeprowadzkowej!
Dobrego dnia Wszystkim!

Dzień dobry:happy2:

Zaraz przeczytam co u Was;-) My niedawno wróciliśmy ze spaceru a na 16 wybieramy się na choinkę dla dzieci:tak: ( dostaliśmy zaproszenie od jednej z firm, z którymi współpracuje mąż- nikogo tam nie znam, mąż pracuje w tym czasie więcidę tylko z Kubusiem. Ale co tam:-D)

Jutro do pracy:szok:

Sensi to będzie pierwsza "biba" Kubusia :confused::-D
Ale za to Ty jutro będziesz mieć przeżycia. Te pierwsze dni po takiej długiej nieobecności, pewnie będą troszkę dziwne. Ale i tak pewnie się cieszysz ?:-)

reklama
Najeczko córeczka na pewno będzie grzeczna i poczeka w brzuszku mamy tyle ile trzeba :tak:

Sensi już jutro, ale fajnie że na początek będziesz miała krótki tydzień

Onna z tej sklerozy to nie wiem czy Ci gratulowałam, ale nie zaszkodzi ponowić GRATULACJI ;-)

a ja się dzisiaj urywam wcześniej z pracy - tak sobie postanowiłam i to zrealizuję :-pwszyscy już wyjechali na imprezę przedszkoleniową więc bez sensu siedzieć i piętra pilnować ;-) a jutro mam pociąg 6:33 :no:

Do góry