reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

A tak będzie wyglądał nasz domek (koloru jeszcze nie wybraliśmy-moja opcja-jasnozielony:happy2:)

Załączniki

• koliba2-390-a0-p.jpg
    koliba2-390-a0-p.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Sensi domek prześliczny :tak::tak:podziwiam ludzi, którzy zaczynają budowę - mnie przeraża ilość rzeczy, które trzeba załatwić i użeranie się ze specjalistami. Pamiętam jak moja koleżanka musiała godzić tynkarza z kafelkarzem ;-)

Wagnies mam tylko nadzieję, że Cię ten tłum nie stratuje, możesz zrobić transparent bb i wtedy na pewno Cię pokażą w TV ;-)

Ja jestem właśnie po serii śledziowej - mąż na mnie patrzeć nie może najchętniej wypiłabym wodę z octem :-p

Sensi no no domek superowy :-) My nadal walczymy z papierkami i kto wie ile to potrwa :baffled: Mam nadzieję że już niedługo :tak:

Wagnies jesteś niezłym wędrowniczkiem :-) Dobrze że czerpiesz z tego przyjemność :happy2:

Sensi domek prześliczny :tak::tak:

Sensi no no domek superowy :-) My nadal walczymy z papierkami i kto wie ile to potrwa :baffled: Mam nadzieję że już niedługo :tak:

Dziękuję;-)

Monik walczycie z papierami kredytowymi:confused:
My mamy już za sobą: geodetę przed opisami działki, opisy u notariusza, doprowadzenie wody, doprowadzenie prądu, zrobienie 100 metrowej kamiennej drogi przez działkę do domku, posadzenie ok. 600 drzew i żywopłotu, wybór i zakup projektu domu i budynku gospodarczego. Przed nami: ponownie geodeta (mapa sytuacyjna domu na działce, przebieg wodociągu i linii energetycznej), złożenie papierów w starostwie i czekanie na pozwolenie na budowę, dociągnięcie prądu do samego domu. Ufff.................. Firma budowlana już wstępnie umówiona-w tym tygodniu ustalimy konkretny termin budowy.

Moniolek oj sprzydalby mi sie transparent, sprzydal... ale obawiam sie ze musze miec wolne rece do obrony przed staranowaniem :tak::-D A tak na serio.... bylam w lecie na skokach i bylo super... a w zimie ponoc jest jeszcze lepiej wiec wybieram sie sprawdzic to na wlasnej skorze.... a przy tym zarobie troche grosza.... laczenie przyjemnego z pozytecznym:-D:-) No i mam nadzieje ze Adas odleci:tak::tak::tak:
A sledziki sa pyszne... wiec nie wiem co Twoj maz chce....;-)

Sensi bardzo ladny domek!!! No i wazne ze macie juz firme... bo z tym ostatnimi czasy bardzo ciezko! Po tym jak wichura zerwala dach w sierpniu ub. roku u moich rodzicow szukalismy firmy zeby ten dach polozyla i najwczesniejszy termin jaki dostalismy to kwiecien tego roku!!:szok::nerd:

Monik ja jestem niespokojny duch co w jednym miejscu dlugo nie wytrzyma... :-D

A teraz biegne do naszej galerii wstawic swiezutka fotke....;-)

Dzień dobry

Sensi u nas wszystko staneło na wyjaśnianiu dokumentacji właścicielki. Działeczka którą chcemy kupić składa się jak gdyby z dwóch działek. Obecna właścicielka do jednej z działeczek nie przeprowadziła procesu spadkowego. Na szczęście jest jedynaczką więc nie będzie problemu. Ale to wszystko musi trwać. A wiadomo jak jest w naszych sądach :baffled::wściekła/y:. Z kredytem nie będziemy mieć problemu, bo już praktycznie wszystko mamy nagrane. Musimy tylko przedstawić umowe przedwstępną i kredycik będzie. Ale żeby przedstawić umowe przedwstępną to wszystkie papiery obecnej właścicielki muszą grać. Niemniej jednak zamierzamy skladać warunki zabudowy już teraz, żeby potem było szybciej. Na działeczce mamy wszystkie media. To jest działeczka między domkami tak więc mamy tam wszystko :-) Projekcik i firma też już jest wybrany. Zdjęcie wkleję dopiero jak już będziemy właścicielami działki :cool2: Żeby nie zapeszać.
Wagnies nocny marku nasz :cool2::-D Dopinguj naszego Adasia na tych skokach. Naprawdę super masz zajęcie :tak:

Miłego dnia 30-steczki :-)

Dzień Dobry Wszystkim :-)

Sensi to Ty masz już papierologię za sobą - w takim razie życzę szybkiego podpisania papierów z wykonawcami

Monik75 doskonale Cię rozumiem, teraz przed kupnem trzeba mieć oczy naokoło głowy. My też jesteśmy na etapie załatwiania kredytu i "sprawdzania" poprzednich właścicieli. Nie będziemy budować, ale mimo wszystko jest troszkę pytań - najbardziej boję się jakiś ukrytych zapisów w księdze wieczystej. Można się zabezpieczyć przed lokatorami i obciążeniami przez oświadczenie zbywców, ale wolałabym uniknąć niespodzianek i dochodzenia swoich praw na drodze sądowej, ech mam nadzieję, że będzie dobrze. Zdjęcia też podeślę jak będzie wszystko dograne mam nadzieję, że tak bo lokum prześliczne.

Wagnies super, że masz taką możliwość - a Adaś no ba pewnie, że poleci :-)

Witajcie!
Dziś dobry dzień się zapowiada:biggrin2:, bo słoneczko i się nieźle czuje. Bo wczoraj coś miałam mdłości prawie cały dzień:baffled:, jak w pierwszym trymestrze sie czułam, tylko jeszcze duży brzuszek do tego:-D.
Moniolku fajnie, będzie sierpniowe dzieciątko:biggrin2:. U mnie faktycznie końcówka, troszkę było kłopotów, jak podczytywałaś to wiesz, leżenie, o szpital zahaczyłam. Ale już jest dobrze, tylko jeszcze troszkę musze uważać. Teraz czekam na 36 tydzień, jak gin powiedział w sumie bezpieczny dla dzieciątka, gdyby sie urodziło. Będę sobie mogła pozwolić na więcej aktywności, marzę o tym!:-D
Wagnies to widzę, że nowe wyzwanie przed Tobą!:biggrin2:
Sensi domek śliczny!:tak:
Monik:biggrin2:
Słoneczne pozdrowienia!

witam serdecznie...
Minolku-Gratulacje!
Sensi-domek sliczny!
Monik-szybkiego zalatwienia papierow!
Najko-odpoczywaj!
u mnie nic nowego... wczoraj nie poszlam do pracy- potrzebowalam wolnego dnia od wszystkich i wszystkiego.... mamy 4 nowych dzieci i tylko sobie mozecie wyobrazic jaki jest momentami harmider.... poza tym nie moge sie jakos dogadac z ludzmi,wiec wolalam zostac w domu i sobie pomilczec.....Joe mi zmienil myszke w kompie na bezprzewodowa i na bateria i chyba wlozyl te baterie jakies bardzo gowniane,bo juz sie wyczerpuja i myszka "chodzi" albo nie i jest to wyjatkowo frustrujace.... wiem trzeba wymienic baterie,ale dopiero na ten pomysl wpadlam wczoraj wieczorem a do sklepu najwcesniej pojedziemy w sobote wieczorem....
milego dnia 30_tki!

reklama
Nowe domki, nowe dzieciaczki. SUPER :-):-):-) Może i mi się w końcu uda ;-)

Najeczko mdłości cię dopadły :shocked2: Dobrze że dzisiaj przeszły :happy2:
Ewuś widzę ze humorki ciążowe aktywne;-) Dobrze że nie poszłaś do pracy. Czasami warto przystopować i się wyciszyć:tak:
Moniolku takie teraz czasy żeby kupić jakąś nieruchomość to trzeba całą zawiłą papierologię przejść :cool2:

Do góry