Dzień doberek :-)
Wczoraj już nie dałam rady nic napisać bo mnie straszna migrena dopadła, zresztą dzisiaj też mnie męczy
No więc piesek się ładnie wybudził i jak przyszłam do domu (mężuś wczoraj miał wolne i się wszystkim zajął) to jeszcze była taka ogłupiała od tej narkozy. Wyglądała na strasznie zmarnowaną. Cała sierść taka jakaś zmierzwiona, łapki wygolone, miejsce jedno po wkłuciu całe zasiniałe. Zostawili jeszcze wenflon, na szczęście nie interesuje się tym co ma na łapce i nie próbuje ściągać
. Dzisiaj idziemy na zdjęcie tego wenflonu i dostanie jeszcze jedną dawkę antybiotyku tak na wszelki wypadek. Usunęli jej jeden ząbek, bo nie dało się go uratować. Na szczęście wieczorem, po tych wszystkich przeżyciach, doszła do siebie i widać było że nawet zadowolona była :-)
A teraz o mojej wizycie.
No więc te wszystkie moje ostatnie dolegliwości, najprawdopodobniej spowodowane są przez zrosty. Niestety nie można ich zobaczyć na USG
.
Dostałam czopki na rozluźnienie tych zrostów i zapobiegnięcie stanom zapalnym przez nie wywoływanych. Jeśli prze trzy kolejne cykle nic się nie wydarzy to będziemy monitorować cały cykl. Jeśli i to nie pomorze to będzie HSG.
Wczoraj podglądnęliśmy jajcorki i jak na 10dc były superowe :-). Owulka będzie z lewego jajniczka, bo na nim są większe pęcherzyki niż na prawym. I chyba widziałam już tego dominującego ;-) Owulka powinna przyjść o czasie
Tylko żeby te zrosty przepuściły jajeczko do macicy
Jak się nie uda w tym cyklu to od następnego zacznę pić ziółka na zrosty. Może pomogą.
Najeczko super że z serduszkiem wszystko jest ok, bo to ważna sprawa.
A z Twoim kotkiem to faktycznie trochę przegieli
. Nam weterynarz już na wstępnej rozmowie zapowiedział, że dopiero po wybudzeniu będziemy mogli psinkę zabrać.
A cesarką się nie przejmuj, nie jest taka straszna ;-) Poza tym dzidzia będzie Cię mobilizować do szybkiego powrotu do formy
Wagnies może takie podejście do zafasolkowania jest dobre? Życzę pięknej wpadeczki :-)
Ewuś z tymi produktami Aventu to niezbyt dobrze. U nas też jest ta marka bardzo popularna.
Gratulację z okazji ukończenia pierwszego trymestru :-):-):-)
Miłego dnia dla wszystkich :-)