reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie w niedzielę!
Dziś już cieplej, bo wczoraj to mi sie trochę zmarzło na spacerku:)
Witajcie nowe 30steczki! K_asiu powodzenia w starankach! Onna bezproblemowej ciąży!
Majeczko pomysł z usg na urodziny fajny! A co do mdłości to ja miałam niezależnie od pory dnia i często po południu większe niż rano, to chyba nie ma reguły:biggrin2:, a że są to dobrze, hormonki pracują!
Antilko mam nadzieję, że jedank masz troszkę czasu na odpoczynek? Dobra myśl, żeby kupić używany monitor, spróbuję sie zorientować, bo chyba chciałabym jednak, dziś miałam zły sen, strachy wyłażą chyba:-(.
Leyna choroby sobie poszły?
Carioca Sensi Monik i Wszystkie milczące miłej niedzieli!

reklama
Przede wszystkim chciałabym przywitać nowe 30:happy2:
Kasiu, Onna fajnie, że do nas dołączyłyście:tak::-):-):-)
Najeczko ja kupiłabym ten monitor, jeżeli dzięki temu czułabym się spokojniejsza:tak:
U mnie już drugi raz z rzędu jakiś dłuuugaśny cykl, za dużo pracy i stresu:-(Pewnie @ pojawi się lada dzień właśnie wtedy, gdy będę na szkoleniu w Zakopenem:dry:

witajcie... u mnie nic nowego... ciagle bardzo senna izmeczona... doszly mi bole kregoslupa-pewnie od dzwigania dzieci... i nie mam zbytnio apetytu... spodnie zaczynaja byc ciasne,wiec oficjalnie od dzisiaj zaczynam nosic ciazowe :-),chociaz pewnie jeszcze ciut za wczesnie na nie :-D.... wczoraj bylismy ( naszym zwyczajaem, bo po 20-tej jak Joe konczy prace w soboty nic innego poza spozywczym calodobowym nie jest czynne) w Ikei i nasze dziecko "dostalo" ramke do zawieszenia na zdjecia i dywan, ogladalismy tez lozeczka i mamy 4 opcja i nie wiem na ktora sie zdecydowac: mozemy wziac lozeczko po siostrze Joe ( ona ma 21/22 lata),ale na pewno musielibysmy je pomalowac,a to nie bardzo by sie podobalo jego mamie ( lozeczko jest w kolorze jasnego drewna,a ja sobie wymyslilam biale); druga opcja to lozecZko z Ikei i tu dwa modele zwykle biale lub nowy model niebieski ( ale mysle,ze byloby zbyt duzo niebieskiego w pokoju, bowiem sciany beda niebieskie i posciel rowniez zalaczam zdjecia) no i kolejna opcja to biale lub off white ( takie zestarzale biale) lozeczko i tu tez w dwoch roznych sklepach dwa modele bardzo do siebie podobne... najgorsze jest to,ze mnie sie one wszystkie bardzo podobaja... cenowo nie ma zbytnio znaczenia - Ikeaowskie sa najtansze,a lozeczko po Michelle w cenie nowej farby i mozliwe narazenie sie "tesciowej"... do kazdego musimy dokupic materac...
Antilo-zwolnij troche w pracy.... odpoczynek jest bardzo wazny... kiedy idziesz do lekarza? moje ciazowe ciuszki ladnie na mnie lezaly tez przed ciaza :tak::-D:-D mam tu i owdzie ciut ( a nawet wiecej) tluszczyku,wiec mi w nich zawsze "twarzowo" ;-):-D:-D kiedys sie smialam,ze powinnam modelowac w kolekcjach dla ciezarnych :-D
Sensi-podziwiam zapal do spacerkow w mrozie - ja jak nie musze to nie wychodze jesli jest mroz....
Onna- witaj :-)...
K_asia-witaj rowniez :-)... u nas jest bardzo milutko :tak::-)...
Najko-wiesz jesli ma cie uspokoic ten monitor to kup,ale mysle,ze dla zdrowego noworodka takie uzadzenie jest zbedne i lepiej pieniadze przeznaczyc na cos innego,bardziej przydatnego... no i u ciebie to juz prawie koncowka :-),rany jak ten czas zlecial! ja mam od kilku dni jakies dziwne strachy tez czy aby wszystko jest ok i maluch zyje,ale pewnie to tylko moje przewrazliwienie....
oto lozeczka ikeowskie:
moz-screenshot.jpg

lozeczko z 3 opcji, to off white jest bardzo podobne do niego,wyglada tylko bardziej mosieznie (?) :

a to posciel:

a o pokoju myslalam zeby pomalowac w ten sposob,ale nie jestem pewna czy pokoj nie jest za maly i ten border jeszcze go zmniejszy...inna opcja to zwyczajnie na jasno niebiesko:

Dzień dobry:happy2:

mam tylko nadzieję, że nie będziecie tylko czytać;-)

Dziękuję za wszystkie powitania, to bardzo miłe. Oczywiście nie zamierzam tylko czytać, choć najpierw muszę trochę poczytać, żeby Was poznać choć trochę - pisałyście gdzieś coś więcej o sobie????
póki co nie zdradzam publicznie, że jestem w ciąży, rozmawiałam tylko z koleżanką, która urodziła 6 dzieciaczków, wiec doświadczenie ma i mogła mi coś poradzić w związku z tym lekarzem. mimo, że mąż kochany ciągle już mówi "Wy" i ostatnio nazwał mnie Kinder-niespodzianką :D to babskie wsparcie zawsze potrzebne. pewnie będę miała nieraz pytania ale może i ja coś komuś pomogę :)

Ewuś badania robię w przyszłym tygodniu około 5 dni czeka się na wyniki i wtedy do doktora.Mi się strasznie podobało takie okrągłe łóżeczko z którego można było robić inne rzeczy. Kiedyś wkleiłaś takie fotki.
Onna jak tylko możemy to wspieramy się z całych sił:happy2:Fajne określenie Kinder niespodzianka:-D

Dobrze że wieczór ;-):-D

Witam nowe trzydziesteczki :-)

Antilko koniecznie musisz zwolnić i wyluzować. Bo przecież musisz być zdrowa i pełna energii do nowych staranek :tak:
Ewuś super będzie w tym dzieciowym pokoiku :tak: A ten niebieski kolor to tak pod chłopca, a wydawało mi się że jednak dziewczynka ma być ;-)
Onna zdrowych i spokojnych dalszych ciążowych miesięcy :-)
Majeczko no przytulanki z kibelkiem to niezbyt przyjemna sprawa, ale przynajmniej w ten sposób dzidzia daje o sobie znać :-) Na szczęście te nudności powinny niedługo przejść :happy2:
K_asia dzidzia już niedługo przyjdzie do Was :tak::-)

Dobrej nocki babeczki :-)

witam wieczorkiem u mnie... wlasnie poprosilam Joe,zeby mi zrobil zdjecia z 11t4d i za chwile namowie go zeby mi przelozyl na komputer... wyszly troche "tezsze" niz jestem w rzeczywistosci,ale to wina fotografa ;-):tak::-D:-D:-D... oficjalnie nosze od dzis ciazowe rzeczy :tak::-)... niestety bede troche lamac regulamin w pracy,bo bede nosic jeans'y,ale szkoda mi spodni czarnych wyjsciowych zakladac,kiedy wiem,ze maluchy za chwile mi je poplamia slina lub jedzeniem oraz od razu bedzie na nich widac,ze sprzataczka,ktora niby przychodzi w srody i piatki tak na prawde wcale nie przychodzi....
Antilo- trzymam mocno kciuki za dobre wyniki i szybkie zaowocowanie staranek :-), tak w pierwszym cyklu byloby supernasnie :tak::-)... co do lozeczek to te ,ktore wlasnie wkleilam kosztuja miedzy $149 a $299 + 13% podatku,a Stokke ( to okragle) ponad $1000 + podatek... i ono mi sie najbardziej podoba w wersji najmniejszej,ale mysle,ze jest ciut za drogi... chociaz na pewno bardzo ladny....
Monik-ma byc jak najbardziej dziewczynka :tak::tak::-D:-D,ale pokoik na niebiesko bo rozowego nie lubie zbytnio i w razie jesli kolejne bedzie chlopcem,zebym mogla wykorzystac te same rzeczy.... wszystko mam w zasadzie w stonowanych blekitach i bielach.... w ogole mam tyle pomyslow jak urzadzic pokoik dziecinny,ze az nie moge sie zdecydowac :-D... wedlug wrozby jakis czas temu wyszlo,ze mam miec dwie dziewczynki i chlopca i tak byloby najlepiej ;-):-D:-)... przy czym jest dla mnie oczywiste,ze najwazniejsze jest aby byly zdrowe...
Onna-jak dlugo jestes juz w ciazy? wklej koniecznie suwaczek,zaraz ci wysle prywatna wiadomosc jak -jesli wiesz to po prostu ja zignoruj... jest nas tu sporo,ale napisze o sobie mam 32 lata ( w pazdzierniku bedzie 33), mieszkam w Kanadzie, przez lata pracowalam jako niania,od wrzesnia pracuje w zlobko-przedszkolu gdzie jestem opiekunka w grupie dzieci 12-18 miesiecy i ucze jezyka francuskiego wszystkie grupy, mam prawdziwego bzika na punkcie dzieci i rzeczy dzieciowych szczegolnie typu wozki ( moge nadawac godzinami),uwielbiam szyc ( rowniez przede wszystkim dzieciowe rzeczy) oraz robic na drutach, aktualnie jestem w drugiej ciazy juz w prawie 12 tygodniu... pierwsza stracilam w sierpniu w pierwszym trymestrze... to by bylo tyle :-)

... wlasnie poprosilam Joe,zeby mi zrobil zdjecia z 11t4d ...

oficjalnie nosze od dzis ciazowe rzeczy :tak::-)... niestety bede troche lamac regulamin w pracy,bo bede nosic jeans'y,
Zdjęci już z wdziałam;-)

Do pracy nie możesz chodzić w takich spodniach:confused::confused:.

Ewo znowu śniłam, że byłam u Ciebie:shocked2::confused::tak:. Ty byłaś w ciąży i właśnie pojechałaś na usg, a ja z Joe obierałam ziemniaki na obiad:happy2:. I-nie obraź się, bo to tylko sen- Joe był strasznym pantoflarzem:-D:-D:-D:-D:-D

Dzień dobry :-)

Koniec urlopiku i dzisiaj znowu w pracy:rolleyes2:

Ewuś oby wróżby co do ilości dzieci się sprawdziły :tak::-) Mojemu mężowi wywróżono kiedyś dwójkę dzieci (mam nadzieję że to ze mną będzie je mieć;-)) Inna część tej wróżby już się sprawdziła, więc pewnie i ta się sprawdzi ;-)
A o co to chodzi z tymi spodniami :confused: Dlaczego w jeansach nie możesz chodzić do pracy?
Sensi no ładnie się "gościsz" u Ewy :-D

reklama
Witaj Onna - spokojnej ciąży życzę :-)

Ewa co do tych łóżeczek z Ikea to nie wiem jak jest w Kanadzie, ale w Polsce one są rozmiarami mniejsze niż te robione przez polskich producentów, przez co nie pasują do nich standardowe materace, czyli jest się "skazanym" na resztę zakupów również w Ikea. ja bym kupiła nowe nie narażając się teściowej ;)

z choroby powoli wychodzę - dziś już musiałam iść do pracy, ale Sz coś zaczyna kaszleć i smarkać :(
co zaś do moich grzybów to jest pewien postęp. mam wyniki badań z pochwy i wychodzi na to, że nie mam w ogóle tych dobrych bakterii kwasu mlekowego - są na granicy wykrywalności. i to jest przyczyna nawracających zapaleń. ALE pani doktor mnie zbadała, przeprowadziła wywiad i wg niej najprawdopodobniej mam grzybicę układu pokarmowego :( muszę zrobić dokładne badania kału. na razie nadal mam być na tej diecie, co to ją sobie sama ułożyłam. mam stosować krem dopochwowy VitagynC na zakwaszenie(mam bardzo wysokie ph 5,5) i takie globulki Cicatridine a do tego probiotyki Dicoflor60 2 x dziennie. Lacibios Femina i Lactovaginal mam odłożyć, bo w moim przypadku są nieskuteczne. jak będą wyniki badań to dam Wam znać. na razie zbieram materiał ;)

Do góry