reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć 30steczki!
Co za noc:no:, ani ja, ani mąż sie nie wyspaliśmy. Jego kaszel strasznie męczył, a ja nie mogłam zasnąć i biegałam do łazienki. W sumie powinniśmy się przyzwyczajać do niedospanych nocy, prawda?:blink:Ale martwię się o ten kaszel męża, bo przeziębienie dawno przeszedł, a kaszel wciąż jest. A że długo palił papierosy, rzucił około roku temu, jeszcze zdarzało mu się popalać, to proszę go, żeby poszedł na badania. A on ciągle się wykręca:no:.
Antilko jak idzie odpoczywanie?;-)Staranka tuż, tuż:-)
Ewo zaraz obejrzę zdjęcia:-) Fajne łóżeczka:) , ja nawet nie wiem jak nasze będzie wyglądać, bo mamy je dostać od znajomej, ale to dopiero za tydzień z kawałkiem. Powiedziała, ze może też dać wózek głęboki, ale nawet nie wie jakiej firmy, mówi, że zwykły i tani, z wkładką dla noworodka. Obejrzymy właśnie za ten tydzień z kawałkiem i będziemy się zastanawiać, czy ten Chicco 3 w 1, czy ten głęboki. Pieniążki byśmy zaoszczędzili, ale z drugiej strony byśmy musieli kupowac fotelik i nie dałoby sie go zainstalować na wózku, no i zobaczymy jaki ten wózek, jak sie go prowadzi itd Ewuś uważaj z dźwiganiem dzieci...
Onna też miałam zapytać o to co Ewa, który to tydzień u Ciebie? Na kiedy termin? A na wsparcie można tu liczyć:tak:
Kajduś odezwij się troszkę!
Aleczko Ty też!
Monik Sensi Leyna:-)

reklama
Najeczko ja mam wózek o mojej bratanicy. Wózek liczy sobie 10 lat. Może nie jest taki piękny, jak te nowe, ale za nic bym go nie zmieniła. Spacerówkę też mam po bratanicy (również łóżeczko i fotelik:happy2:)

Witajcie!

k_asia, onna witajcie nowe 30teczki.

Antila a co Ty tak ciezko pracujesz? kiedy smigamy na nartki?

Leyna to mam nadzieje ze tym razem lekarka juz dobrze zdiagnozowala te bakterie i niedlugo nastapi kres Twoich problemow.

Ewa ja tez jestem ciekawa o co chodzi u ciebie z tymi jeansami....

wszystkie pozostale 30-steczki pozdrawiam

dzieki Dziewczyny za mile przyjecie:-)

nawet nie wiecie jak ja juz sie nie moge doczekac
testowanko za 7 dni ale cos mnie sie widzi ze znow lipa choc biust boli tak baaardzo dziwnie takie srubki czuje jakby mi ktos wkrecal :baffled:
a tak odnosnie tego watku to strasznie dlugi jest....... nie wiem czy nadaze :-)

Sensi ja też sie bardzo cieszę, że dostaniemy to łóżeczko, a co do wózka to może też nam sie spodoba, musimy patrzeć też pod kątem mieszkanka w bloku, bo znajoma nie musiała go wciągać po schodach, a mnie to czeka, zobaczymy. Jak spacerek dzisiaj? A w ogóle to macie jakąś stałą trasę?
Wagnies się nam pokazała!:biggrin2:Coś rzadko tu zaglądasz, dużo pracy, czy narty wciągnęły?
K_asiu to trzymam kciuki za testowanko! A wątek baardzo długi, i ciężko byłoby wszystko przeczytać. Ja jestem rok z kawałeczkiem i też nie przeczytałam wszystkiego od początku:biggrin2:.
Ena co słychac u Ciebie?

Najka tak jakos nie mam czasu na nic.... a pasiloby mi sie zaczac uczyc bo za tydzien we wtorek i srode egzaminy mnie czekaja.... a nartki swoja droga tez wciagnely.... no i musialam pozegnac siostre - dzis ja odwiozlam i wyjechala znowu do Szwajcarii (wroci na swieta wielkanocne).... i tak mi jakos ten czas zlecial....

K_asia to trzymam kciuki za Twoje testowanko!!

Najeczko my też wciągamy wózek na drugie piętro. I z tego względu też chwalę mego wózkowego weterana-nowy wózek raczej tych przepraw nie wytrzymałby:-D:-D. A drugi plus-wózek jest duży. Kuba jest też duży i długi i sie jeszcze w nim doskonale mieści. W nowoczesnym wózku już by mu pewnie wystawały nogi;-)

Dzień dobry :-)

Leyna no to coś zaczyna być już wiadomo w sprawie tych grzybków. A jak będzie do końca zbadane to już połowa sukcesu:tak: Zobaczysz że w tym roku wyleczysz się do końca :-)
Najeczko goń męża do tego lekarza. Czasami nie do końca wyleczone przeziębienie powoduje taki przewlekły kaszel. A mnie wczoraj właśnie takie "szczekanie" też dopadło. Jeszcze tylko nie wiem czy to będzie przeziębienie czy alergia :confused:
Ena starańka są. Mam nadzieję że i u Ciebie się zaczeły ;-)
K_asia trzymam mocno kciukaski za testowanko :-)
Wagnies w sumie to fajnie że tyle zajęć masz (i nartki i przygotowania do egzaminów) Przynajmniej czas szybko leci i nie myśli się usilnie tylko o jednym ;-)
A właśnie jak tam Twoje stranka :confused::happy2:
Sensi dla takich dużych dzieci to faktycznie trzeba dobrze wózki dobierać. Pamiętam jak siostra miała podobny problem ze swoim synkiem, i też obawialiśmy się że będą mu nogi wystawać :-D

Dzisiaj mam małego stresa z dwóch powodów.
1. To taki że moja psina będzie mieć dzisiaj czyszczone i pewnie wyrywane (nie wszystkie oczywiście) zęby. Cały zabieg będzie pod narkozą i właśnie tego się tak bardzo obawiam. Kora ma już 13lat !
2. To idę na wizytę do ginka. Ostatnio coś mi tam na dole bardzo dokucza :baffled:. Zobaczymy czy to od pęcherza czy jakaś inna sprawa znowu mnie dopadła. A poza tym ostatnio podczas przytulanek to mnie tam w środku coś boli :shocked2:. Mam nadzieję że ginek wszystko wyjaśni i szybko wyleczy :happy2:
Mam nadzieję że i jedna i druga sprawa zakończy się pomyślnie :tak:

Miłego dnia 30-teczki :-)

reklama
witajcie:biggrin2:
wczoraj bylismy na kolejnej wizycie. widzielismy naszego słodziaka:) widac było juz glowke, tulow, raczki i nozki, maz mowi, ze maluszek pomachal do niego:) serduszko pieknie bilo, uspokoilam sie…:) wg usg to 9t5d:tak:
krwiaczek jeden prawie zamienil sie w skrzep, z ktorego bylo to lekkie plamienie, wiec tendencja jest dobra, z kolei 2 krwiak jest jeszcze plynny – wiec dr dalej kaze mi lezec. nastepna wizyta za 3 tyg. 28.01. szczerze mowiac myslalam, ze moze juz pozwoli mi chodzic, ale coz- jak trzeba lezec, to leze.
do tego dzisiaj strasznie mi slabo, jak wstalam to musialam sie scian podpierac, myslalam, ze zemdleje...:baffled:i znow mecza mnie zaparcia... ała:dry:
buziaczki dla wszystkich, a ponizej zdjecie naszego maluszka:) ma 2,5 cm:tak:
jest glowka do dolu, po lewej jest glowka, po prawej tulow, ale chyba widac, co? nasz słodziak maly:biggrin2::-D
Aleczku, gdzie sie podzialas Słonko? kiedy zaczynasz stymulacje?
monik, czekam na wiesci z wizyty
Ewus, fajne lozeczka, na pewno cos ladnego wybierzecie:)
Najeczko, zdrowka dla mezusia i dla was oczywiscie tez:) jak tam malutka, szaleje w brzuszku?
Majeczko, co u was? plamienia ustaly? pozdrawiam:)
wybaczcie, ze nie odpisuje kazdej, ale jestem naprawde slaba, moze pozniej wpadne na dluzej.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry