reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Najeczko może i za wcześnie na teścik :confused: Jeszcze trzy dni zostało do spodziewanej @.
Carioca szybka reakcja i dobra decyzja :tak::happy2: Super że jesteście już w domku. Taki katarek u tak małych dzieci to faktycznie poważna sprawa:shocked2: W domciu Staś szybciutko całkiem dojdzie do siebie :happy2:

Ja mierzę tempkę prawie od początku cyklu. Już od pięciu dni utrzymuje się na stałym poziomie 37,0 stopni C. Wygląda to tak jakby ktoś linijkę przyłożył :confused: Owu była 15, 16 dc i zaraz po tym tempka zaczęła się spinać, najpierw do 36,9 a teraz to już ta linijka 37. Wcześniej tak dokładniej nie mierzyłam tempki więc nie wiem czy to u mnie normalna ciepłota w drugiej fazie cyklu. Za parę dni się przekonam.

reklama
Carioca biore duphaston bo lekarz powiedział że tak na wszelki wypadek, praktycznie juz nie mam tyylko mikroskopijne ilości jakiegoś sluzu przed @ale lekarz powiedział że przed okresem tak może byc. Wiesz co szukam tego co mi pisałaś o tej niedomodze i nie moge znależć.:no::-)

To mój 23 dzień cyklu ale bardzo boje sie rozczarowania, a mówiłam wam że moja siostra jest w 8 tygodniu, na poczatku plamiłą ale juz jest oki. Serce bije to najważniejsze.:-)

Monik wiesz co ja przed ta ciażą z poronieniem też robiłam szybciej test i mi wyszła jedna kreska a poźniej okazało sie że ciąża, bądź kochana dobrej myśli. Ja jesli nie dostanę @to testuje 31. Mam bardzo mieszane uczucie z jednej strony bardzo bym się cieszyłą a zarazem bardzo bała. No ale zycie pokarze jak to będzie:zawstydzona/y:

Monik - to Ty za wczesnie z tym testem wyskoczyłaś!
Ena - ciąża była kłopotliwa, cały 1 trymestr plamilam i bylam na zwolnieniu. W 2 trymestrze przestałam plamić, lekarz zalecil odstawienie duphastonu i okazalo sie ze za wczesnie, nastapilo krwawienie i wyladowalam w szpitalu, krwawilam 4 dni, mocno. Malo kto wierzyl, ze bedzie ok. Ile ja sie nasluchalam "zyczliwych", ze z "tego dziecka nic nie bedzie" to moje. Jesli bym miala wieksza dawke progesteronu to pewnie nawet plamien bym nie miala, ale moj gin mnie ocenil "wzrokowo" ze u mnie hormonalnie wszystko ok. W kazdym razie synek rozwija sie ladnie, ciaza w 3 trymestrze juz byla zupelnie zdrowa. Mysle o drugim dziecku. Radze Ci jedno - jesli zaczniesz plamic - natychmiast zwolnij tempo zycia i porozmawiaj z lekarzem czy dawka progesteronu jest wystarczajaca i nie radze odstawiania progesteronu przed 20tym tygodniem ciazy. Ale Ena - wiele kobiet zwyczajnie przyjmuje progesteron i nie ma nawet plamien. I mysle ze moja druga ciaza wlasnie taka bedzie.

Jest u nas tylko jedno "ale" od piątku schudlam 4 kg, stres, w wigilie zjadlam śledzia, a po tej mojej jałowej diecie mi zaszkodzil, wczoraj nie dalam rady nic przelknac, prawie stracilam pokarm, musze dokarmiac Nutramigenem. A teraz tak by sie przydal Stasiowi moj pokarm...:-(

Carioca 4 klo :szok::szok::szok: Ojej to dużo w tak krótkim czasie:shocked2: Ale stres zrobił swoje. Dobrze że już jesteście w domku to szybciutko nadrobisz i mleczko też będzie pełnowartościowe :tak:
Może faktycznie za szybko zrobiłam ten test:zawstydzona/y:. Dopiero od dwóch dni zaczęły mnie boleć piersi a ja już taka niecierpliwa :rolleyes2::wink:

Witajcie!!

Swieta, swieta i po swietach :-(

Wczoraj wyskoczylam sobie na nartki i przynajmniej troche spalilam te kalorie... a teraz przebudzilam sie i jakos nie moge usnac....

Wagnies jakiś długi cykl?;-)

No niestety.... nie dlugasny tylko nie mialam czasu na zmiane.... dzis postaram sie juz zmienic....

Carioca 4 kg to chyba troche za duzo.... oj niedobrze....
Monik trzymam kcuki za pozytywny tescior!!!

Carioca ja teraz przed zajściem bbiorę raz dziennie od 16 dnia przez 10 dnia potem to nie wiem jak mi zleci/?
a jak u ciebie było z zajściem w ciażę? Miałaś z tym jakies problemy?:-)

reklama
Do góry