reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik-najserdeczniejsze zyczenia oraz pieknych grubych dwoch kresek na Mikolaja!
Najko-jak trzeba to trzeba... bedzie dobrze,a humor u lekarzy jest rzeczywiscie specyficzny czasami nawet nie wart komentarza ....
Sensi-jak w sadzie?
Kajdus- najgorsze to sa te ostatnie 3-4 dni,kiedy to juz niby moznaby bylo zatestowac,ale wynik moze wyjsc negatywny mimo ciazy.... dla mnie wlasnie te ostatnie dni byly najbardziej stresujace,ale wierze,ze wam sie uda :-)trzymam mocno kciuki :-)
Wagnies-wspolczuje... koniecznie zadzwon ijak trzeba to opier papier komu sie nalezy... z niektorymi ludzmi inaczej nie da sie niestety....
Madziujka-buziaki :-)
Leyna- pochwal sie okularkami jak juz je odbierzesz... co postanowilas w sprawie badan? czemu sa one odplatne?
a u mnie wczoraj wieczorem byla groza i juz widzialam "powtorke z rozrywki" sierpniowej.... bardzo klulo mnie w lewym boku,promieniowalo troche na podbrzusze i chyba przywlekla sie do mnie jakas infekcja w miejscu intymnym... bardzo mnie tam szczypie i skora jest potwornie zaczerwieniona oraz w dwoch miejscach sa jakby kreski jakby mialy sie tam robic rozstepy! po prostu szok.... do tego wzielo mnie lekkie zatwardzenie-jak juz jestem taka obrazkowa :zawstydzona/y:.... dzis sprobuje dodzwonic sie do mojej rodzinnej i umowic na wizyte ale nie wczesniej na pewno jak na piatek a w miedzyczasie to chyba wybiore sie do apteki i poradze farmaceutki co robic.... na szczescie dzis czuje sie lepiej choc to niemile uczucie szczypania sie utrzymuje....
i troszke fluidkow:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
################################################################
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

reklama
Ewuś już łapię te śliczne fluidki :tak::-)
A z tymi szczypaniami to może grzybica :confused: Na początku ciąży są duże skłonności do takich paskudztw :baffled: Miejmy nadzieję że się to szybko wyleczyć da :tak:.
Najeczko wszystko się dobrze skończy :-) Wiadomo że wizyta w szpitalu nie należy do miłych ale za to przyniesie wiele plusów :-)
Carioca może jednak nie odpadną :-D

Dzisiaj okropnie rozbolał mnie cały brzuch:dry: Boli od żeber a po miednice :no: I znowu nie wiem co się dzieje. Z tą owulką to mam schizę bo ciągle brak śluzu :no::angry:. Test owu robiłam w piątek i wczoraj i oba były negatywne :wściekła/y: A do tej pory przecież wszystko było jak w zegarku. Na dole sucho jak na pustyni. Chociaż coś tam w niedziele było. Sama już nie wiem co się dzieje :-( Zobaczę jak wyjdzie dzisiejszy test. Jajniki niby mnie kują do wczoraj, ale dlaczego brak śluzu???
Aaaa.... chyba za bardzo się tym wszystkim przejmuję :baffled:

Dziękuję Wam wszystkim za rzyczenia :-)

Monik- ja na sluz nie patrze,bo odkad zaczelismy sie starac nie moge sie go dopatrzec.... po prostu wedlug zasady jak sie szuka to sie nie znajduje.... tak wiec "pracujcie " nad fasolka i nie przejmuj sie brakiem sluzu.... tez mysle,ze to jakas grzybica sie przyplatala... najgorsze,ze nie moge sie skontaktowac z lekarzem natychmiast... otwieraja chyba o 8h30,a ja zaczynam o tej godzinie prace i z pracy nie chce dzwonic,bo nie chce,zeby nieodpowiednie uszy cos uslyszaly.... wiec chyba bede dzwonnic dopiero wieczorem....

Już jestem;-)

Sędzia spóźnił się 20 minut:szok: a ja nie cierpię niepunktualności. Przepytywał mnie ok. pół godziny (sprawa dotyczy wydarzenia sprzed 2 lat,więc trochę się poplątałam, bo nie wszystko pamiętam). Zeznawałam jako świadek, ale w sumie moje zeznania są udupiające ( ale złożyłam przysięgę przed sądem o mówieniu prawdy), a sprawa dotyczy m.in. moich kolegów ze studiów.

I muszę się pochwalić-wróciliśmy ze spaceru i Kuba wytrąbił sztuczne mleko z butli:szok::tak::szok::tak: pierwszy raz:-) bo przez kilka dni jak mu dawałam to robił taką minę jakby pił piołun:laugh2:. Może coś więc z tego będzie i NARESZCIE skończę z tą dietą odchudzającą (ostatnio znajoma która mnie dawno nie widziała powiedziała, że wyglądam jak z Oświęcimia:szok: ja tego nie widzę:laugh2:) i SPOKOJNIE wrócę do pracy:happy::happy::happy:

Monik a temperaturkę mierzysz:confused: w moim przypadku okazała się bardzo pomocna:tak:

Ewo jakiś stan zapalny się przyplątał-zmiany gospodarki hormonalnej robią swoje niestety. Ale dostaniesz dwcipne leki i będzie ok (i nie martw się, że fasolce zaszkodzą-ja w czasie zafasolkowania i później byłam w trakcie dowcipnego leczenia nadżerki, a Kubuś chłop jak dąb:-D)

Sensi dzisiaj zmierzyłam i było 36,8 Ale tak jak pisałam wcześniej zanim doszłam do ubikacji żeby zmierzyć tempke to trochę się posiłowałam żeby mojego mężusia zwlec z łóżka. Dlatego nie wiem czy jest to miarodajny wynik.
No proszę jaki Kubuś dzielny. Teraz to już pewnie całkiem się przestawi na butelkę :tak: A karmisz go tym zmodyfikowanym mlekiem, czy zwykłym dla bobasków?
Ewuś oby było tak jak mówisz z tym śluzikiem. Bo ból mam teraz typowo owulacyjny. A testy które robiłam ostatnio są już pod koniec terminu ważności wiec może nie do końca pokazują prawdę. Dzisiaj idę do apteki kupić nowe. Zrobię jeden nowy i jeden z tej starej serii. Ciekawe czy będą się różnić?

Sensi karmisz go tym zmodyfikowanym mlekiem, czy zwykłym dla bobasków?

Kupiłam mleko hipoalergiczne (zamiast białka mleka krowiego ma zmodyfikowane białko serwatkowe); jeżeli Kubusia nie wysypie to będę baaardzo szczęśliwa. To moja druga próba: najpierw było mleko NAN, ale Kuba nie chciał nawet na nie patrzeć:-D, a teraz Bebiko omneo-potrafi przynajmniej je przełknąć:-D:-D (ja wolałabym pić NAN, bo słodkie, bebiko omneo ma gorzkawy posmak i zapachem przypomina mi karmę dla psów:baffled: ale dzieciom pewnie takie smakuję:baffled:)

Ja tylko tak na chwile... bo za chwile wychodze do knajpy ze znajomymi...
W pracy chyba wszystko sie udalo... wiecej napisze na zamknietym tylko chyba dzis nie zdaze. Dziekuje za wszystkie pozytyne mysli!!!!
Kijki niestety sie nie znalazly - jutro rozpetam tam burze!

reklama
witajcie:-)
odebraliśmy autko:-D za naprawę zapłaciliśmy..48 zł:szok::-D hihi..i jeździ:-D
Monik ogromne buziaki z okazji URODZIN!!! spełnienia marzeń i jak najwięcej zdrówka!:-):-):-)
Sensi no to Kubuś miał urozmaicone menu;-):-) a co do klasy, to dzisiaj się zarejestrowałam:tak: niezła zabawa:-D
Kajduś to ja już trzymam kciuki za piękne II:happy: super!:-)
Najeczko trzymaj się w tym szpitalu i wracaj do nas szybciutko:-)
Ewuś no i mnie coś szczypie, dzisiaj jakby trochę mniej, ale chyba jednak zakupię jakieś globulki:baffled: chyba to te zmiany hormonalne:baffled:
Leyna a to grzyby wstrętne:angry: daj znać czy kupiłas okularki?:-)
Wagnies co z Twoją robotą:confused: zaraz pędzę na zamknięty..
Antilko jak tam..?:confused:
Anusia wróciłaś??:-)

miłej nocki 30-stki:-)

Do góry