reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Jestem i ja:-)
Ewuś a bardzo krwawisz??Mam nadzieję, że nie będzie Cię bardzo bolało.
Ja jestem po pierwszej kroplówce, czuję się całkiem dobrze ( znaczy nic się nie pogorszyło)zobaczymy co będzie dalej. Kroplówki mam mieć przez 28 dni.
Najbardziej przeszkadza mi venflon w zgięciu łokciowym:wściekła/y:
Aluś same dobre wiadomości oby tak dalej:happy:. Oczywiście trzymam kciuki :tak:
Kajda czyli pęcherzyk pękł sobie kiedy miał na to ochotę :-D
Monik nie denerwuj się wizytą przecież wszystko jest w porządku.
W nocy przez Kraków przetoczyła się ogromniasta burza i nawet ja się przestraszyłam ( chociaż bardzo lubię burze)

reklama
Helol:)
no i wreszcie weekend...;-)ale jestem zmeczona ostatnio, niby bylam na urlopie, a wypluta jestem jak nie wiem co:sick:
ale dzisiaj relaksik, pewnie wyskoczymy z rodzenstwem do kina na shreka, jesli jeszcze w ogole grają. a męzuch mial odebrac dzisiaj wyniki posiewu, mam nadzieje, ze jest ok.
Ewus, trzymaj sie, jestes bardzo dzielna, a Twoim optymizmem moglabys wielu obdarzyc:) sciskam:)
Antilo, przez 28 dni az??:szok: no ale jak trzeba to trzeba:) z tym wenflonem to musisz choidzic caly czas? i nie mogli na nadgarstku ci go podpiac?? w kazdym razie na pewno lek jest skuteczny, 28 dni szybko zleci i bedzie ok:)
monik75, na pewno gin da zielone swiatlo do staranek:) i zobacz jak to zlecialo...
Leyna, dzieki:) a przez chwile pomyslalam,ze ty jestes w ciazy, bo mi podsylasz ciazowe fluidki:-p:-D
Aleczku, no i wszytsko ładnie idzie, ciesze sie :tak::-)
Najeczko, jak tam twoj brzuszek? zaokraglil sie?? czekamy na foty:tak::-)
Anuś, co u ciebie??
Nowaczko, clo jest lekiem stymulujacym owulacje i wzrost pecherzykow, hsg to badanie polegajace na wpuszczeniu tzw, kontrastu i sprawdzeniu droznosci jajowodow, ocenie budowy macicy, tak po krotce. mam nadzieje, ze uda sie wam wyskoczyc jesczze gdzies na urlopik:)_
no to udanego popoludnia i wieczoru życze:)

Cześć 30steczki!
Monik na pewno bedzie w porządku na Twojej wizycie, nasze kciuki masz:tak:! U nas też upał od rana, juz troszke mam dość, ale chyba już jutro ma byc lepiej:-)
Ewo mam nadzieję, że już wkrótce będziesz czuła sie lepiej i przestanie boleć:-(. To rzeczywiście bardzo pocieszające co napisał Twój były i dające wiarę!
Leyna następna wizyta u ginka w przyszły czwartek, ale nie wiem, czy będę tez miał usg, zobaczymy. A jak u ciebie w pracy, uspokoiło się troszkę?
Antilko mam nadzieje, że dobrze, będziesz znosiła leczenie. Ja też chce burze i deszcze, a Lublin one omijają i ciągły skwar!
Pozdrawiam!

Najeczko takiej burzy to raczej byś nie chciała:no:Zwaliło mnóstwo drzew, kilka aut na na naszym parkingu zostało uszkodzonych. Ja miałam wrażenie, ze nam wszystkie okna wylecą.Gorąco mimo to jest nadal.
Kajda mogli w nadgarstek, ale ja pracuję i ciągle bym zahaczała o coś.
Udanego wypadu do kina życzę:-)

Czesc dziewczyny, u mnie spokój, końcóweczka zbilza sie wielkimi krokami :)
Pozwolę sobie dać swoj nr telefonu Najce, jak się zacznei dziac do napewno dam znac.

Ewuniu - :happy2: jesteś wielka i mozna sie od Ciebie nauczyc podejscia do zycia.
Kajda - no to trzymamy kciukaski za to jajeczko ;-)
Alek - to kiedy wielki dzień?

Pozdrawiam kochane 30tki wszystkie bez wyjątku!

Witajcie

Ewa - twarda z Ciebie dziewczyna!!!też bym chciała mieć tyle wiary...............
Kajduś- może hsg już potrzebne nie będize -skoro ładnie pękło i już randkę z tym jednym jedynym odbyło:-)
Oluś- buziak
Antilka - widziałam w TV - straszna nawalnica

a ja piekę 1 warstwę ulubionego ciacha mego męża - ze śliwkami, bezą i kruszonką
a w ren wekend rocznica ślubu rodziców wiec od jutra mnie nie ma :-)

pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!:rofl2:

Antilko jasne, ze takiej burzy nie chcę, zobaczyłam niedawno w TV co się działo:no:. Nieciekawie! Ja tylko chciałabym, żeby coś popadało i ulżyło troszkę:)
Anusieńko miłego świętowania rocznicy ślubu rodziców!
Carioca przesłałam PW:)
Dobrej nocki!

witajcie:-)

no! nareszcie weekend! i ..zaczęłam tygodniowy urlopik:-D jutro jedziemy nad morze odpocząć trochę i zrelaksować się przed czekającymi nas wydarzeniami:-)

Najeczko ale masz fajowy brzuszek już, widziałam na zamkniętym:-) i porteczki super:tak:
Antilko no! to kuracja rozpoczęta i zobaczysz, jak szybko minie te 28 dni! i wtedy już na pewno będziesz całkiem zdrowa:tak: ściskam mocno!
Ewuś Najdzielniejsza Kobieto Świata!:-) uściski przesyłam!:-)
Monik rozumiem Twój strach przed wizytą, bo ja ostatnio też trzęsłam portkami:baffled::-D ale wszystko będzie ok, zobaczysz:tak:
Kajduś i Twoje fotki widziałam:-) SUPER!! cały czas mam wrażenie, że już się gdzieś widziałyśmy..hmm..;-)
Carioca to czekamy na radosne wieści!:-) ale to zleciało..:tak: ja całą procedurę zaczynam 6.09, najpierw wyciszacz 14 dni, potem, stymulacja z 7 dni, więc transfer wyjdzie tak na koniec września:-)
Anusia rany! przypomniał mi się ten pyszny placek wiśniowy..mniam..:-D buziaczki:-) i miłego spotkania z Rodzicami:tak:
Leyna:-)

Kochane Moje to ja powoli zmykam, bo muszę nas spakować, a wracam do Was we wtorek:-)

Do napisania:-)

reklama
Aluś miłego wypoczynku:-)Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze i wrócicie z nowymi siłami.
Najeczko zaraz przenoszę się na zamknięty obejrzeć Twoje spodnie i brzuszek:-)
Carioca jakoś nie mogę uwierzyć, że to już niedługo. Wydaje mi się, że dopiero wczoraj informowałaś nas o II:-D
Anusieńko udanego świętowania u rodziców:tak:
Ewuniu cokolwiek się będzie działo pamiętaj, że wszystkie jesteśmy z Tobą. Gdyby nie ta odległość pewnie przyjechałabym osobiście Cię utulić i pocieszyć.
Wagnies chyba nie zwiało cię ze skoczni:confused::-)

Do góry