reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie!!!

Taki ladny dzionek minal a ja sie wkurzalam na mojego bo on potrafi calymi dniami przed komputerem siedziec i dzis wlasnie tak zrobil... brrrr... ale bylam wsciekla!!! Dopiero udalo sie wyjsc o 17 na rynek na spacerek a pozniej jeszcze poszlismy na chwile do Lagiewnik... a teraz znowu bylo male spiecie :-(

Wagnies - dzieki za linka, juz chyba wszystko wiem

Carioca to ciesze sie ze juz wiesz co i jak

Kajda kurcze kiedy my w koncu bedziemy cieszyc sie fasolka? Ja w piatek to nawet testu nie musialam uzywac...

Mufka a jasne ze zagladaj do nas!!!

Moniolek to super ze poszalalas na basenie. No ja akurat na basen nie chodze i nikt mnie nie jest w stanie wyciagnac, nie umiem plywac i jakos nie widze szans na nauczenie sie...

Antila super ze impreza sie udala!! Ja bylam wczoraj na grillu u kuzynki troszke posiedzielismy... A zakupy to w ramach przygotowania do Tunezji? Polecam w Tunezji zakupic oliwke cytrynowa (olive citron, bronzage naturel) super przyspiesza opalanie, nie powoduje poparzen slonecznych i opalasz sie na brazowo od razu... chetnie bym u Ciebie zamowila ze dwie buteleczki tej oliwki bo mi sie juz konczy. Uzywalam jej przez cala zime jak jezdzilam na narty!!!

Pytalyscie dziewczynki co sie stalo ze mam taki nastroj? Przez ponad 14 lat bylam dosc mocno zaangazowana w stowarzyszeniu wolontariackim. I tak teraz brakuje mi tego a jakos zmienili sie ludzie i nie widze teraz szans wspolpracy z obecna ekipa. W tym stowarzyszeniu pozostalo kilka osob z ktorymi dosc mocno sie zaprzyjaznilam i czesto pomagam im. I teraz w weekend byla wlasnie sytuacja gdzie znajomi mieli zajecie i mnie olali bo byli inni ludzie... zabolalo mnie to bardzo... az nie chce mi sie wiecej pisac bo strasznie mi smutno...

Na razie tyle, nie bede wiecej pisala bo znowu mi wraca... pozdrawiam Was i zycze udanego tygodnia

reklama
Wagnies oczywiście, że Ci przywiozę tę oliwkę:tak: Opisz mi proszę tylko dokładnie, jak wygląda butelka i etykietka oraz gdzie można to kupić.
I nie smuć się już proszę:-(

Cześć trzydziestki.:happy:

Miałam prawie dwudniową przerwę, bo i zajęć sporo.
Wczoraj na pogonienie złych humorów zmobilizowałam mężusia do umycia okien, a co za tym idzie pranko, sprzątanko większe itd. Wysiłek fizyczny zawsze mi dobrze robił. :tak: A po południu odwiedziłam swoją studencką koleżankę, która jest teraz w 30 tygodniu i od conajmniej 7 leży w łóżeczku, bo ma nisko łożysko, były krwawienia i wielkie groźby, więc jako posłuszna pacjentka leży plackiem. Jej pierwszy synuś ma teraz 5.5 lat i jest bardzo dzielny i samodzielny, nawet potrafi sobie zrobić kanapki! :szok:
A dzisiaj pół dnia na spacerze, a po południu mieliśmy gości. I tak zleciało nie wiadomo kiedy...
@ się pojawiła w nocy, więc dzisiaj już dużo lepiej, choć brzusio daje ognia..

Pozdrawiam Was wszystkie.

Mufka, ja wprawdzie jestem po 30, ale nie jestem staraczką, więc pisz śmiało, nikt Cię stąd nie wyrzuci ;-) :-D

Witam:-):-):-) dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie!

wagnies chylę czoła i wielki szacunek za ten wolontariat ( i nie smutaj się kochana:-))

alek super podejście do sprawy ,że weekend już za 5 dni, uśmiałam się zdrowo;-)

najka życzę aby nadchodzący tydzień w pracy była udany i niekoniecznie ciężki:tak: ja jutro wracam po 2 tygodniach L4, w dodatku mam przejąc obowiązki koleżanki którą przenieśli na inną placówkę (koleżanka zastępowała szefa podczas nieobecności , teraz to będzie moja fucha) stresa mam że ho ho :-) a stresować się nie mogę bo w piątek dowiedziałam sie że mam ogromną prolaktynę,a stres tu nie pomaga;-)

vonka też brałam kiedyś encorton, tyle tylko że przy zapaleniu nerwu wzrokowego, strasznie puchłam, bo zatrzymywały wodę w organiźmie, ale dr dał mi tabletki które działały moczopędnie i było troszkę lepiej.:zawstydzona/y:

kajda na usg nie widać czy jajowody są drożne , ale z tym hsg to może się jeszcze chwilkę wstrzymaj bo może nie będzie takiej potrzeby, a co twój lekarz na to, co radzi??? pozdrawiam:happy:

antilko a ty kiedy wyjeżdżasz ? pewnie nie możesz się już doczekać?

moniolek ja jak wychodzę z jakiegoś akwenu wodnego, czy to basen, czy jeziorko, czy morze to też mam ochotę na żarełko-zawsze:-)

carioca udanego załatwiania w spraw związanych ze ślubem, wiem to z autopsji że trochę tego jest:-):-):-)
czy mogę spytać z której części Gdyni jesteś? Może jesteśmy sąsiadkami? Ja mieszkam na Obłużu:tak:

novaczka masz fajną córunię, pozdrawiam

majeczka, ewa, maraniko,monik, sensi-pozdrowionka:-)

Antila butelka jest przezroczysta z zolta zakretka napisy sa w kolorze zielonym. Ja to kupowalam w takich malenkich sklepikach spozywczych. Pytalam o olive citron. W sezonie to trzeba ta oliwke zamawiac z kilkudniowym wyprzedzeniem ale jak dla mnie to warto! Dlatego polecam...

witajcie:)
i mamy kolejny tydzien...
mufka witaj:)
wagnies, ja tez kiedys dzialalam w wolontariacie na studiach, ale byl to krotki epizod, choc podobalo mi sie tam... rozumiem co czujesz... moze jednak uda sie to wyjasnic....
Alek, cykl monitorowany mialam tylko raz...
co dalej nie wiem- musze zadzwonic do gina i pogadac, czy dalej mam brac luteine czy co...i zapytam o to hsg może

milego dnia, pozdrawiam was wszystkie! pa!

Witam 30tki :-)

od razu mam prośbę - pomyślcie cieplutko o mnie i moim Piotrku, bo tak coś ostatnio idą nam sprawy jak po gródzie, diabelnie cieżki miesiąc mamy za sobą, a tu jeszcze polepszenia się nie widać. przydałoby nam sie nieco pozytywnej energi :-) Powoli zaczynam tracic juz optymizm.

Mufka - a ja jestem z Witomina :-)

Kajda - telefon do lekarza to dobry pomysł

Novaczko - łoł - 5,5 latek i sam robi kanapki, nieźle. podejzewam, ze chlebek i wedlinke ma pokrojone, ale mimo wszystko jest dzielny :-) nisko ułozone lozysko nie jest rzecza mila, ale nie niesie zagrozenia dla dzidziolka. trzeba uwazac, zeby nie doprowadzac do krwawien i prawdopodobnie przed nia cesarka, ale i dziecko i ona napewno niebawem beda sie mialy zupelnie dobrze.
Wagnies - wiem o co chodzi :baffled: pozostaje po prostu przeczekac i trzymać fason. Wiem jakie to przykre, trzymaj się i nie smutaj.

Najka - no jak dzisiaj???????????

Vonka, Alek, Ewa i wszystkie 30tki - miłęgo dnia!

Witam sie z samego ranka... ja juz w pracy przy porannej kawce siedze i czytam co tam u Was slychowac ;-)

od razu mam prośbę - pomyślcie cieplutko o mnie i moim Piotrku, bo tak coś ostatnio idą nam sprawy jak po gródzie, diabelnie cieżki miesiąc mamy za sobą, a tu jeszcze polepszenia się nie widać. przydałoby nam sie nieco pozytywnej energi :-) Powoli zaczynam tracic juz optymizm.

Carioca trzymam kciuki zeby sie Wam ulozylo... my mielismy dosc mocny kryzys w ubieglym roku. Juz mi sie wydawalo ze sie rozstaniemy ale jakos udalo sie... dlugie rozmowy, nieprzespane nocki, placz... i jestesmy dalej razem i na razie jest oki. Wierze ze Wam sie tez uda!!! Trzymaj sie!!

Witajcie kochane:happy::happy::happy:

Zamną pracowity weekend: w piatek posadziliśmy z mężem 150 iglaków:tak::tak:,czyli-łącznie z jesiennym sadzeniem drzew liściastych-mamy prawie pół tysiąca drzewek na naszej działce.:tak::tak::tak::tak: Obecnie załatwiamy papiery u elektryków i w wodociągach-a to trwa baaaardzo długo:baffled::baffled::baffled::baffled:. W sierpniu mamy zamiar wyłożyć drogę z kamienia:-D:-D

A teraz miła wiadomość: moja znajoma po prawie rocznym leczeniu torbieli na jajnikach (cotygodniowe wizyty w szpitalu oddalonym od nas o 150 km.!)zaszła w ciążę-a już straciła nadzieję:-D:-D:-D

reklama
Sensi lol ale pracowita mrowka z Ciebie... ja mam malenki ogrodek przed oknami i mam takiego lenia ze nawet nie chce mi sie tam nic robic :-( az wstyd sie przyznac.
A znajomej juz zazdroszcze ze ma fasolke! Tylko troche znowu mi przykro ze nam sie nie udaje...

Do góry