reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witam kochane 30tki.

U mnie spokojnie, jutro nawet wybieram się w pierwszą moją podróż autobusem od kilku miesięcy. Idę DO LUDZI! jade do urzedu miasta - z papierkami dotyczacymi naszego slubu! Jutro juz bede wiedziala o ktorej godzinie bedzie slub i bede zabierac sie za wybieranie zaproszen i zawiadomien.
a poza tym wracamy jutro do naszego mieszkanka, niestety tylko na tydzien, tak aby sie przepakowac, no i troszke pobyc u siebie (bo teraz jestesmy u rodzicow Piotra). Musimy po tygodniu wrocic, bo wciaz musze sie mocno oszczedzac. I tak sie ciesze, ze nie musze caly czas lezec. Wszystko byleby dziecko urodzilo sie zdrowe (i nie zazy wczesnie). Mam nadzieje, ze ten incydent z krwotokiem nie spowodowal niedotlenienia, albo powstania przeciwcial krwi (tfu tfu, odpukac). Staram sie jednak myslec poztywnie, bo inaczej nie da rady.

Wagnies - dzieki za linka, juz chyba wszystko wiem :-) Jak tam Twoje sprawy dzisiaj?

Majeczko - to dobry pomysł z odpoczynkiem. Pomimo tego, że życzę Wam dziecka jak najszybciej, to chyba warto nieco odsapnąć psychicznie.

Najka - przyszła w koncu ta @? A ile zazwyczaj mialas dni wyzszych tempek?

Ewa - no to już profesjonalne podejscie :-) to w 3 i 21 dniu cyklu to pewnikiem bedzie prolaktyna. Chociaz patrzac na Twoje wykresy, to wszystko powinno byc ksiazkowo. No wyobrazam sobie rados Joe na pomysl z badaniem nasienia, hehe. Ale chyba babskie badanie jest jeszcze mniej rewelacyjne. Przed ciaza lepiej sie nie odchudzac, wiadomo - trzeba trzymac witaminki, mineraly itd dla dzidziołka :-)
A macie juz wiosne?

Alek - dobry był film? zdrowko mi nawet dopisuje, dziekuje. Troche mi dokucza kręgosłup i rwa kulszowa, ale jeszcze wytrzymać, byleby już nic nowego nie wyskoczyło, to będę zadowolona.

Moniołku - i jak upływa usportowiony weekend?

Dziewczyny, już pisałam że przy ubezpieczeniu grupowym w pracy jest opcja wypłaty pieniedzy na wypadek urodzenia sie dziecka. Ja się zagapiłam :baffled: i dlaetgo Wam przypominam, bo warto. Karencja od czasu podpisania ubezpieczenia (na te opcje - urodzenia dziecka, bo na pozostałe to krócej) to 10 miesięcy. A jak nie macie w pracy ubezpieczenia grupowego to w ubezpieczeniu indywidulanym Hesti jest ta opcja. Polecam by ubezpieczył sie również mąż/partner - wtedy wypłacane są dwa ubezpieczenia :cool2:

Miłej niedzielki!

reklama
dzień dobry:)
jak tam spacerki, rowerki i te sprawy??
dobrze, ze chociaz jest ładna pogoda... może złagodzi pomimo wszystko smuteczki...
u mnie jedna krecha, tempka spada, brzuch boli jak na @, wiec szykuje sie na nowy cykl. niby sie nie nastawialam, ale jak zwykle w środku boli...
nie wiem co ze mna nie tak... owu jest, pecherzyk peka, szpikuje sie luteiną, wyniki dobre... i co ... i nic:-(nie ukrywam ze mam dość....
zaczynam myslec nad hsg, moze moje jajowody niedrożne, moze mam endometrioze... to czy jajowody sa niedrozne mozna sprawdzic tylko za pomoca hsg - prawda?? na zwyklym usg tego nie widac?

Ewus, ciesze sie ze lekarka sie toba tak dobrze zajela:) i porobisz badanka:tak:w 3dc zazwyczaj bada sie FSH, LH i estradiol wiec moze o to chodzi, a w 21 progesteron i prolaktyne.
Carioca, wlasnie tak myslalam ostatnio, czy wychodzisz na dwor, chociazby na krotki spacer... no do slubu juz niedaleko... super:) a z maluszkiem na pewno wszystko ok:)
Majeczko, milo ze sie odzywasz... kochana, dobrze cie rozumiem... czasem brak juz sil.. ale nie mozesz sie poddawac.. moze przerwa na jakis czas w starankach jest dobrym wyjsciem... trzymam kciuki nadal i wierze ze sie uda!
wagnies, a co to sie stalo?? cos w pracy?? ej, smuteczki precz! nie mozemy sie im dac!!

sciskam mocno zyczac udanej niedzieli, Słonka!

Witam dziewczyny:-):-):-)

Przepraszam że się wpraszam na Wasz wątek (ja jestem stałą bywalczynią wątku "a może tak coś osobnego dla starających żeby nie było im smutno", w grudniu skończę 28 lat więc prawnie:-) nie powinnam się tu wpraszać;-)bo jestem przed 30-tką, jednak staramy się z mężem już od 13 cykli i jak tak dalej pójdzie to może doczekamy się dzidziusia po 30 więc patrząc z tej persspekrywy to jestem na Waszym watku legalnie:-):-):-)
a tak juz całkiem poważnie to śledzę czasem Wasze posty, zauważyłam też że carioca i maraniko to Gdynianki, podobnie jak ja. Mam pytanko czy mogę czasem wpaść na Wasz wątek:confused: nie przegonicie mnie?
pozdrawiam ciepło:tak::tak::tak:

Witam niedzielnie :-)

Majeczko tak bardzo mi przykro :-( może to dobry pomysł z odpoczynkiem, ja wierzę że się doczekamy tutaj wszystkie po kolei - tylko kolejeczka u góry już ustalona, nikt nam znać nie dał i stąd nasze zniecierpliwienie :tak: :tak:

Kajduś wiesz póki nie ma @ to jest nadzieja :-) co do jajowodów rzeczywiście na USG nie widać czy są drożne.

Najko czyli u Ciebie też jeszcze niewyjaśnione - znaczy mam nadzieję, że się wyjaśni w stronę dzidzi :tak:

Wagnies słonko co się stało? Mam nadzieję, że jednak troszkę lepiej niż się wydaje ;-)

Oluś i jak seansik?

Carioca gratulacje dla przyszłej Panny Młodej :tak: co do ubezpieczenia to wiedziałam ale dzięki za info :-) a u Ciebie nie ma takiej opcji? Szkoda, bo na pewno dodatkowe fundusze przydałyby się. Może da się coś zrobić?

Ewo dobrze, że masz dobrego lekarza - naprawdę to połowa sukcesu i gratuluję zakupu.

Mufka witaj :-)

My wymoczeni z porcją lodów - nie wiem po co ten basen, ale jak skończę pływać to tak mnie zsie :confused: gdyby lodówka była w szatni to pewnie bym o nią zahaczyła :zawstydzona/y:

Pozdrowienia dla wszystkich :-)

Witajcie
Pozbierałam się troche że by tu wpasc.
Antilko cieszę sie jak nie wiem co:tak: :tak: :tak:
Najeczko ja co do maków nie mam wątpliwosci - zobaczysz tak będzie:tak: :tak:
Alek cholera z ta torbielą (ja tez teraz mam teraz )Nie martw sie i nie poddawaj. Nastepny pęcherzych napewno pęknie. Sciskam mocno.
Maraniko wzruszyły mnie fotki Wiktorka:happy: Ciesze się bardzo, że u Was wszystko ok.
Kajdo, Ewo, Monik :-)
Anusienko ja poza Diphereliną biorę antyki: Fostimion i Menopur. Tyle że nie w brzyszek - w rękę. Dzisiaj byłam znowy na usg - miał być finisz ...niestety słabo się stymuluję więc znowu biorę F, M, D, a jutro kolejne badanie estradiolu i znowu usg.
Na szczęscie mogłam juz odstawic Encorton - bo ten mnie okropnie wykańczał. Teraz jest lepiej.
A jak u Ciebie? Jak po wizycie?
Mam nadzieję że Ty szybciej się wystymulujesz:tak: Pozdrawiam serdecznie.
Carioca pozdrawiamCię Mamusiu:) Co do mojego męża to jest kochany, dzisiaj nawet sam zrobił mi zastrzyk.

witajcie:-)
Vonko a czemu u Ciebie jest stymulacja antykami??:confused:
Majeczko przykro mi bardzo..wiem, co czujesz..:-( trzymaj się dzielnie! ściskam mocno!
Kajduś :-( a ile razy miałaś monitorowany cykl??
Moniś fajowy film, akurat taki na sobotni wieczór:tak: a jak wróciliśmy z kina, to jeszcze ,,Volver'' obejrzeliśmy- polecam!
Carioca to uważaj na siebie jutro i oby wszystko udało się ładnie załatwić:tak:
Wagnies rany! co się stało??
Najeczko co u Ciebie? jak się czujesz dzisiaj? buźka:-)
Mufka witaj u nas:tak:
Antilko jak tam po imprezce?;-)

ja zaraz jadę odwieźć męża na lotnisko, leci do Kopenhagi, na szczęście już jutro wraca:tak:
do wieczorka..:-)

Witajcie niedzielnie!:-)
Był długi spacerek, a teraz do pracy pisanej znów. Oby do następnego weekendu przetrwać, bo ten tydzień w pracy będzie ciężki niestety.
Wagnies co się stało?:confused:
Majeczko bardzo mi przykro:-(, ale w końcu sie uda!
Carioca czyli już intensywniejsze przygotowania do ślubu! :-)W sumie może to byc niezły czas, do wspominania, my to przechodziliśmy rok temu...
Fazę wyższych tempek zwykle miałam ok.11 dni, raz nawet 7, a ostatnia (chyba dzięki castagnusowi!) 16! Dziś tempka obniżyła się do 36,9 (z 37,1), a wredoty brak...

Kajda bardzo dobrze Cię rozumiem i ściskam mocno, będziemy sie trzymać, prawda?
Mufko witaj i rozgość się!
Moniolku u mnie niewyjaśnione, ale ból brzucha mocno przed@owy... Dzięki za Twój optymizm!
Vonko dobra duszyczko, dziękuję Ci!:tak:Nie daj się żadnym lekom, cały czas trzymam kciuki za Was!
Aluś to mieliście wczoraj taki mały maratonik filmowy! :-) A ja dziś średnio, brzuch pobolewa, cholerka i tyle, jak zwykle w ostatnich cyklach @ zwleka, kiedyś miałam któtsze cykle. Ale cóż czekam cierpliwie...
Miłego wieczorku!

Najeczko i mi szykuje się ciężki i pracowity tydzień:baffled: ale na szczęście weekend już za 5 dni:-D a z @ Cię rozumiem, bo ja jak już wiem, że nic z tego, to chcę żeby @ jak najszybciej przylazła, żeby zacząć kolejny cykl, a może jeszcze nic straconego..? szczególnie, że chyba owu miałaś później w tym cyklu..??
a ja siedzę sama w domu, dobrze że mam zająca:tak:

reklama
Hejka:-)

Aluś znajomi właśnie wyjechali, było suuuper poszliśmy spać o czwartej nad ranem;-) Dzisiaj zjedliśmy regenerujące śniadanko i na spacerek a potem na zakupy.Kupilismy kosmetyki do opalania, kąpielówki dla M i kilka innych pierdółek na wyjazd.

Wagnies o rany co sią dzieje:confused: :szok:

Mufko serdecznie zapraszamy:happy:

Vonko dużo tych leków, ale na pewno zadziałają:tak: Trzymaj się i zaglądaj tu częściej.

Carioca udanego załatwiania, ale uważaj na siebie i nie denerwuj sie w urzędzie.

Najko czyli @ nadal nie ma:confused: Jeżeli ten tydzień ma być dla Ciebie taki ciężki to trzymam kciuki aby szybko minął:tak:

Majeczko strasznie mi przykro:-( Czasami los bywa bardzo niesprawiedliwy:no:

Kajdo nie poddawaj się proszę, z tą drożnością jajowodów to niezła myśl, może warto sprawdzić:tak:

Ewo świetnie, że lekarka się Tobą zajęła:tak: Może zanim zrobisz badania okażą się już niepotrzebne, tak często bywa;-) :-)
Te wszystkie badania masz w ramach ubezpieczenia:confused:
Monik, Maraniko, Sensi :happy:

Do góry