o rany jaki piękny dzień u nas w Trójmieście!
Wagnies - serdeczne dzięki - czyli na macierzyńskim dostanę 100% podstawy mojej pensji - dobrze zrozumiałam?
Nie jest najgorzej, mam oczywiście podstawę, a do tego stażowe, dodatkowo stawkę z zaszeregowania stanowiska, a domyślam się, że tego już mi nie podliczą, ale zawsze lepszy rydz niż nic. Z zasiłku wychowawczego nici, ale chyba będzie mi przysługiwał płatny zasiłek dla bezrobotnych. Muszę nadrobić z wiedzą na te tematy, bo pracuję już 12 lat a to moje pierwsze zwolnienie lekarskie (od razu z grubej rury, hehe) a i nigdy nie byłam zarejestrowana jako bezrobotna.
Dzisiaj w gazecie wyborczej sa informacje o wprowadzanych zmianach dotyczacych polityki prorodzinnej.
Bardzo cieszy mnie pomysł przedłuzenia zasilku/urlopu macierzynskiego - co roku o 2 tygodnie - w tym roku jest juz 18, a w 2008 bedzie 20 tygodni.
Najka - przykro mi z powodu tej jednej krechy
Moniołku - na zwolnieniu mam przepisowo 100% wynagrodzenia, dopytuję o przyszłość - o to jak to będzie na zasiłku chorobowym, potem zasiłku macierzyńskim i czy ewentualnie mogę ubiegać się o coś po zakończeniu się zasiłku macierzyńskiego.
Z tym leczeniem Ciebie na PCO - dziwna sprawa
współczuję. Ale może zostałaś wyleczona? Jak myślisz? a jak teraz twój stan zdrowia?
Antilka - prawda, że dziś jest przepięknie! Ja w taką pogodę czuję, żę MOGĘ WSZYSTKO!
Kajda - na mnie z tym rowerem nie licz
Aluś - bardzo mi przykro z powodu tej torbielki
Przytulam Cię słonko, staraj się nie dołować, proszę.
vonko - napisz co u Ciebie, mam nadzieję że trochę pozytywnej energii do Was dotarło. Jak z mężem, jak on się czuje psychicznie?
Wszystkim 30tkom życzę miłego dnia!