reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witaj w naszym gronie Józefinko na pewno będzie Ci z nami dobrze:-)

Aluś nie martw się za bardzo może rzeczywiście tak jak pisze Maraniko trzeba troszkę zmienić leki:confused: A może będą pękać co drugi cykl to chyba też sukces:tak: A nie ma przypadkiem jakiegoś leku aby ten pęcherzyk pękał???

Moniolku miło Cię poznać:happy:

Maraniko, ale masz przystojniaka w brzuszku;-) :-) Gratulacje!!!!Cieszę sie bardzo, że wszystko z Wami w porządeczku:tak: Racja moja doktor jest wspaniała nie tylko jako lekarz, ale przede wszystkim jako człowiek.

Monik nareszcie jesteś:-) Napisz co u Ciebie, jak się czujesz:confused: Dobrze, że wyniki hist-pat masz w porządku:tak:

Vonko trzymaj się dzielnie, może organizm przyzwyczai sie w końcu do tych lekarstw.

Kajda, Wagnies, Novaczko proszę się nie dołkować, tylko cieszyć życiem i piękną wiosną. Mnie od wczoraj cieszy dosłownie wszystko:happy:

Ewo a tym razem jakie cudeńko powstanie:confused: Z tymi planami weekendowymi to mam podobnie planuję to i tamto a potem najchętniej zostałabym w domku;-) :-D

Najeczko trzymam kciuki za testowanko:happy:

Carioca kapustkę kiszoną także bym zjadła, ale może bez lodów;-) Widzę, że Twój dzidziuś ma wyrafinowany smak:-D

Madziujko miło, że do nas zaglądasz, wtrącaj się ile dusza zapragnie:tak: :-D . Ja też Cię podczytuję na głównym i mocno kibicuję:tak:

Sensi pewnie dzisiaj miałaś urlopik, bo Cię u nas nie było:confused: Miłego weekendu życzę

Jeszcze raz wszystkim Wam dziękuję za ciepłe myśli i słowa otuchy

reklama
Hej!
Monik witaj!:-) Fajnie, że w końcu się pojawiłaś! Moze teraz już częściej tu będziesz wpadać?
Józefinko witaj! Życzę Ci, zeby szybko się Wasz dzidziuś pojawił!
Maraniko piękny Wiktorek!:-)
Carioca niestety nie wiem jak to jest, może zależy to od poborów męża? bo tak normalnie to dostaje się coś na wychowawczym, kiedy jest poniżej jakiejś kwoty na członka rodziny, a inaczej nic. Niestety nie pamiętam jaka to kwota.:zawstydzona/y:
Vonko, Anusieńko jak po wizytach?

Jeśli o mnie chodzi to czyszczenie kanałów łzowych mam za sobą, może dzięki temu przy @ będzie łatwiej. Brzuch już boli.:-(
Dobrej nocki!

Antilko hej! Jak dobrze, ze już po tych niepokojach i stresach u Ciebie! :tak:A co masz w weekendowych planach, czy w domku zostaniesz?

Hej Najeczko:-)
Czy płakałaś dzisiaj:-( :confused:
Co do wekendu to zostajemy w domku. Przyjeżdżają znajomi i idziemy z nimi i kilkoma innymi osobami wieczorkiem do knajpki swiętować urodziny mojego M. Teraz jestem na etapie wymyślania menu na jutrzejszy obiad:baffled:

Carioca tutaj sa wytyczne dotyczace zasilku macierzynskiego:
"Ubezpieczonej będącej pracownicą zatrudnioną na podstawie umowy o pracę na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy, z którą umowa o pracę na podstawie art. 177 § 3 Kodeksu pracy została przedłużona do dnia porodu - przysługuje prawo do zasiłku macierzyńskiego po ustaniu ubezpieczenia.
[Wysokość zasiłku] 1. Miesięczny zasiłek macierzyński wynosi 100% podstawy wymiaru zasiłku."

Natomiast jesli chodzi o zasilek wychowawczy:
"Zasiłek wychowawczy przysługuje osobie, która przebywa na urlopie wychowawczym, a jej przeciętny miesięczny dochód na osobę w rodzinie nie przekracza określonej kwoty (obecne jest to 548 zł brutto). Zasiłek wynosi obecnie 318,10 zł miesięcznie (jest to kwota podstawowa).
Zasiłek wychowawczy w wyższej kwocie 505,80 zł miesięcznie przysługuje osobie, która samotnie wychowuje dziecko lub osobie, która wychowuje trzecie i każde następne dziecko."

Witajcie 30stki drogie w sobotni ranek!
U mnie tradycyjnie już jedna kreska. Brzuch pobolewa prawie ciągle, czasem mocniej, czasem słabiej, pewnie @ dziś lub jutro. Trochę nadziei miałam, do wczoraj wieczorkiem i dlatego Antilko to płakanie całe, hormony mnie rozłożyły poza tym, ostatnio mam tak przed @. Ale jak dostanę to zacznę castagnus brać i może następnym razem będzie lepiej. No, ale maki jeszcze nie kwitną, prawda? Antilko życzę Wam miłego świętowania! Jak tam menu?
Dla Wszystkich dobrej, słonecznej soboty!

Witam w sobotę :-)

Oluś kurka no nie wierzę, że kciuki nie pomogły - wstrętna torbiel :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: mam nadzieję, że już niedługo czekanie zostanie nagrodzone. W każdym razie dobrze, że masz plan działania a nawet jeżeli będzie laparo to dasz radę!

Madziujko cmoki ;-) ;-)

Maraniko Wiktorek prześliczny :tak:

Carioca jeżeli chodzi o zasiłki to rzeczywiście zależy to od wysokości dochodu, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam - tzn. teraz nie masz płatne 100% zwolnienia? Jeżeli tak to jest błąd w ciąży przysługuje 100% musi być odpowiedni kod na zwolnieniu lekarskim.

Wagnies, Najka - trzeba wykurzyć @ na najbliższe 9 miesięcy - na pewno znajdziemy sposób :tak: :tak: :tak:

Ewo z ukrycia podziwiałam ręczne robótki - masz kobieto talenta! U mnie niestety od czasu do czasu tata z przekąsem upomina się o sweter, który zaczełam robić jak miałam chyba z 7 lat :-p

Antilo najważniejsze, że już po stresach - teraz tylko będzie dobrze

Kajduś no nie wiem co mam myśleć od tylu lat byłam leczona na PCO zmieniłam lekarza i okazało się, że nie mam tego świństwa - zastanawia mnie to, bo na dwóch opisach laparo stwierdzone PCO i ogniska endometriozy - nie wiem, na razie mam troszkę czasu na zastanawianie, ale powiem Ci że już kompletnie zgłupiałam i nie wiem komu wierzyć.

Pozdrawiam wszystkie niewymienione trzydziesteczki - troszkę Was przybyło i z racji mojego wieku czytaj: sklerozy nie pamiętam wszystkich nicków :zawstydzona/y:

A Józefino witaj :tak:

Dzisiaj sobotnio czyli pracowicie - sprzątanie, pranie itp. Mam zamiar zrobić spaghetti. W poniedziałek idę na kolejną rozmowę w sprawie pracy więc proszę o kciuki - mogą się przydać :tak:

Dzień Dobry:-)
Dziś jest tak cudownie, najchetniej cały świat bym przytuliła do serca:happy:

Najeczko rozumien twój smutek:-( Kiedy te maki kwitną, bo może i ja sie załapię co prawda wolę chabry, ale one chyba w podobnym czasie na łąkach się pojawiają;-) :-)
Menu wybitnie kurczakowe:-D ;
sałatka z kurczaka z papryką i ogórkami konserwowymi, jabłuszkiem i cebulką
kurczak z rożna( moja specjalność od kiedy mamy nowy piekarnik:cool2: )
zupa krem szpinakowo- brokułowa
zapiekane bułeczki z nadzieniem serowo-pomidorowo-bazyliowym
oczywiście tort, kokosowo- migdałowy ( moja mama robiła)

Aluś głowa do góry:happy: Może Ty także na maki czekasz:confused: :-)

Moniolku trudna sprawa:dry: Ja też bym zgłupiała jakbym po paru latach leczenia dowiedziała się, że leczą mnie na coś czego nie ma:baffled:
A może jest jakiś zespół podobny do tego na który Cię leczyli i stąd ta pomyłka:confused: Sama nie wiem, co Ci napisać :zawstydzona/y:

Wagnies coraz ładniej w Kraq, czyli coraz bliżej do naszej kawki :-)

reklama
witajcie:-)
taki ładny dzionek a wy na bb siedzicie?? no nie....:-p:laugh2:ktora ze mna na rower pojdzie, bo nie mam z kim...:confused:
Alus, no nie... wstretna torbiel.. kurcze blade.. jak mnie to wku.... czemu ciagle cos.. chyba wystarczajaco dlugo juz czekamy....ech.. kochana, caly czas mocno kibicuje.. a jak laparo ma pomoc, to moze trzeba bedzie sie na nia zdecydowac.. buziole i udanego weekendu!!
moniolek, ale super, ze znow piszesz z nami! trzymam kciuki za rozmowe poniedzialkowa:tak:widze, ze tobie - przeciwnie do mnie chce sie sprzatac:baffled:oddaj mi troche weny:-p
Antila, imprezujemy dzisiaj? no ładnie:-)i to jakie menu.... fiu, fiu, alez mi ocihote zrobilas:tak:na krem szpinakowo - brokulowy szczegolnie:-p
Najeczko, sciskam mocniutko! do mnie tez juz lada moment zawita @, nie ludze sie, ze bedzie inaczej.... musimy sie trzymac...teraz wiosna, nowe sily, duzo sloneczka, to tez na pewno lepiej wplynie na nasze cykle:tak:
maraniko, gratuluje synusia!
Ewus, daj znac, jak dzisiaj wizyta u lekarki:tak:
Anus, vonko- jak po wizytach??

sciskam mocno wszystkie i milego dnia zycze!

Do góry