reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kajunia Twój brzuszek to będzie nas pewnie nie raz zadziwiał, skoro tam dwa dzidziołki się rozgościły :) To za ten cały trudny czas staran los postanowil Ci dwukrotnie wynagrodzić. Brzusio masz śliczniutki!
Sensi - takze oczywiscie ladiutki
Kajda - dzialac, dzialac, dzialac! my tu trzymac kciuki a Wy dzialac!
Antilko - Ty to jesteś podróżniczka, no no. Ja bym chętnie zdjątka obejzala :-) Bede lezec, ale wazne ze w domu i na noc bede mogla do mojego Misia się przytulic. Bardzo, ale to baaardzo tego mi brakowalo.
Wagnies - no sie Wam spacerek "rozwinął" :) Pogoda jest taka piekna, ze mozna skrzydel dostac, prawda?

Buziaki dziewczyny, milego dnia!

reklama
Na rozweselenie 2 wczorajsze zdjęcia Tyśki.:-D
Pierwsze to irokez punkowy.
Drugie z wizyty u dziadka, kiedy to "jeździła na kocie", a on na to pozwalał i nie wyciągnął pazurów nawet jek go wytarmosiła za uszy i wąsy.:szok:

Hej dziewczynki!
Dziś wyjątkowo wcześniej z pracy. Spałam może ze 4 godzinki i teraz zaczynam zasypiać i chyba prześpię się z 2 godzinki, bo nie do życia jestem. Chciałam trochę w domku popracować.A na dworze się jakoś szaro zrobiło:confused:.
Carioca jak to dobrze, że już w domku jesteś ze swoim Misiem! Tak patrzę, ze do Waszego ślubu 3 miesiące z kawałeczkiem, a te piękne stroje ślubne już macie?
Aluś i jak dzień mija?
Kajda ja też przyłączam sie do trzymania!:-)
Sensi Kajunia ale fajne macie brzuszki!!!:tak:
Wagnies świetnie, ze wypad udany! No i kurcze, nie ma to jak Kraków, może w lecie się wybiorę w końcu!
Antilko to Ty podróżowałaś też! Ja chociaż nie w górach dorobiłam sie zakwasów:dry:, bo jednak powspinaliśmy się trochę na różne górki.
Novaczko super zdjęcia:-), rzeczywiście zabawne, a kot baardzo cierpliwy!
Ewo Vonko !

witajcie...
Sensi i Kajunia- brzuszki sliczne...
Novaczka- bardzo fajne zdjecia coreczki...
Carioca-super,ze znowu z nami jestes,tylko nie siedz za dlugo przy kompie,chyba,ze masz laptopa i mozesz lezec w lozku...
Sensi- dzieki za link do slownika, przejze go i bede musiala sobie cos kupic... musze troche powiekszyc sobie zaslub slownictwa,bo mi sie troche skorczyl i niektorych zwrotow nie pamietam albo uzywam je nie tak... ale dzieki chate'owaniu z wami wyrabiam sie :laugh2::laugh2:
Najka-czy ty masz konto na 28dni ?
Weekend minal mi jak zwykle dosc szybko i sie "zameczalam" myslami tylko ciut wczoraj wieczorem... czuje sie dziwnie, sobote jakbym mogla to bym caluchna przespala - no i tak spalam w dzien,a pozniej w nocy siedzialam na internecie i czytalam na innym forum na temat potrzeby a raczej o walce przeciw nacinaniu krocza w polskich szpitalach... watek byl tak dlugi, ze go nie skonczylam,a spac poszlam dopiero o 4 nad ranem.... poza tym bulo u nas bardzo ponuro i padajaco,wiec nawet nie bylo okazji pojsc na jakis spacer... teraz do srody bede czekac czy @ przyjdzie czy nie, wysypalo mnie jakims dziwnym tradzikiem ( nigdy nie mialam klopotow ze skora- moze kilka malutkich pryszczy okolo @,ale nic szczegolnego czy widocznego- a teraz moja klatka piersiowa od piatku jest cala w krosteczkach a dzis rano w lusterku az sie szybciej do przytomnosci doszlam po zobaczeniu bardzo czerwonych kilku kropek na mojej pieknej buzce :laugh2::laugh2:) i piersi bola mnie od kilku dni, zyly na nich wydaja sie ciut wyrazniejsze ( ale to moze byc tylko moja chec ich widzenia wyrazniej,bo one sa zawsze dosc wyrazne...) jedynie co to zwykle mnie bola jeden dzien a tu juz kilka... no i temperatura jest ani wysoka ani niska jeszcze 36.8 ... wiec nic tylko cierpliwie czekac co przyniosa najblizsze godzny .... pocieszam sie tylko,ze w razie czego to w sobote po swietach ide do lekarza i stanowczo zadam badan... bylam wystarczajaco cierpliwa te prawie pol roku... poza tym swieta sie zblizaja, tutaj nie ma swiecenia jajek,tylko w polskich kosciolach,wiec chyba wybiore sie sama albo namowie Joe zeby ze mna poszedl... mamy tu piatek wolny zamiast poniedzialku ( tylko pracownicy tzw. budzetowki maja wolny i poniedzialek wiec dzieci nie beda mialy szkoly), my idziemy do Joe rodzicow w niedziele na obiad... moze kupie jakies ciasto wielkanocne w polskim sklepie i wezme ze soba... w sobote kupilam fajna wloczke na bardzo fajny komplecik - tylko nie mieli odpowiednich kolorow,wiec wybralam czerwony i bialy,i zaczelam robic,ale kilka razy prulam i w koncu przestalam,bo stwierdzilam,ze ta wloczka jest za gruba na wiosenno letnie ubranko dla maluszka... wstawiam wam zdjecia... w ogole zrobilam sobie abonament na fajny magazyn z dzierganiem dla dzieci-wlasnie zdjecia z niego sciagniete z internetu- chyba moge pokazac zdjecia? dlatego je wstawiam,bo Joe jeszcze mi nie przelozyl zdjec z mojej kamery...
1- ten komplecik chcialam zrobic w oryginalnych kolorach,ale nie mieli wiec chcialam go zrobic bialo-czerwony i zamiast kurczaczkow wstawic czerwone liscie klonu ( symbol na fladze Kanady)
2-ten sweterek mi sie bardzo podoba
3/4 - moze zrobie w zamian wlasnie jeden z tych kombinezonow,ale 3 nie szary tylko bialy z czerwonymi akcentami jak na pierwszym zdjeciu,bez napisu lub 4 caly bialy a wyszywanie i pompony czerwone
5- ten spiworek juz zrobilam musze tylko pliski dorobic, jedynie nie wyszedl mi zbytnio,wiec chyba zrobie go jeszcze raz...

Cześć Ewa! Śliczne te rzeczy na zdjęciach!
Mam nadzieję, ze Twoje objawy jednak wróżą fasoleczkę!:tak: Do środy kciuki zaciśnięte! Ale dobrze, że udaje Ci sie nie "zamęczać" myslami, wiem jakie to trudne! 36,8 to juz wyższy poziom, ale jeszcze ważne jaką miałaś przed owu. Nie mam konta na 28dni, ale pomyślę i może spróbuję. A Ty Ewa masz tam konto? Poczytam troszkę jeszcze i jednak się prześpię.

Najka- mam tam konto i na poczatku wydawalo mi sie troche zbyt "przeswietlajace" co sie dzieje w mojej sypialni.... ale sie przemoglam i jest dla mnie super pod wzgledem zapisywania tempki i innych objawow - tabelka jest wyjatkowo klarowna dla mnie ... no i super wsparcie dziewczyn, ale ono jest i tutaj... jedyne co to nie umialam wydrukowac moich wykresow i musialam je sobie spisac dla mojej doktor...

Rzeczywiscie niezłe opinie ma to 28dni. Fajnie, że Tobie też dużo daje. Może poczytam wieczorkiem i mogłabym od następnego cyklu spróbować.

reklama
Najka- mnie ono duzo daje - chocby samo zapisywanie informacji i podglad dla dziewczyn,bo duzo moga pomoc zanim sie mozna skontaktowac z lekarzem,alebo powiedza na co zworcic uwage i w sumie o co konkretnie pytac lekarza... mnie tak Kajda podala mysl o pytanie o moje hormony i dala mysl dlaczego moze sie nie udawac,co jest bardzo latwe do skorygowania i moze bez sensu stracilam kilka cykli... ale ja wierze,ze wszystko dzieje sie z jakiegos powodu,wiec.... jak sobie zalozysz konto to daj znac jaki masz pseudonim, noj jest ten sam co tu i wszesdzie indziej gdzie sie rejestruje- to mi oszczedza pozniej gdybania nad " jak to bylo?":laugh2::laugh2:

Do góry