reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Carioca- ja tez nie lubie zimy i sniegu.... moze tylko przez dwa tygodnie okolo swiat... dlatego tak lubilam mieszkac w Marsylii- jak chcesz sniegu i zimy to jedziesz w okoliczne gory... no ale przenioslam sie do Kanady,gdzie pogoda jest ekstremalna.... zima potrafii byc na prawde zimno i sniegowo, a latem ukrop z wilgotnoscia,ze bez klimatyzacji sie nie da.... jest np. tylko 30 stopni ale czuje sie jakby bylo 50..... koszmar... no ale na szczescie to nie jest ciagle tak tylko pare tygodni w roku,a ogolnie pogoda bardzo przypomina Polske - przynajmniej w rejonie Toronto- z tym,ze zima jest chlodniej a latem znacznie cieplej niz w Polsce.... a do Toronto mamy okolo 30-40 minut po autostradzie.... mieszkamy w tzw. podmiesciach,chociaz mieszkamy w miescie, ktore zalicza sie do 5 najwiekszych w Kanadzie - ale dla mnie i tak wyglada jak miasteczko tylko bardzo duze i rozlegle...
Wagnies- przyjezdzaj.... o pobyt staly tutaj nie jest trudno, a na narty mozesz jezdzic nawet co weekend zima....
tak wiec noc spedzilam sama,bo Joe zostal w Toronto... boli mnie potwornie glowa juz od wczoraj tak migrenowo i sen nic nie pomogl... mam nadzieje,ze chociaz dzieci pojda do szkol dzis....

Witam po południowo:-)
Antila- :sad: wyobrażam sobie co czujesz, bo 7 lat temu przeszłam to samo...Trzymaj się dzielnie!
Kajunia gratuluje fasolinki!!!! Teraz tylko dużo uśmiechu, pogody ducha i spokoju.:tak: Moja mama twierdzi, że w tych najważniejszych dla maluszka pierwszych 4 miesiącach zamieszkiwania mamusiowego brzuszka jeśli będziemy spokojne i uśmiechnięte to niunia będzie właśnie taka. Więc żadnych płaczów, złoszczenia się itp;-)
Carioca- witam serdecznie, dopiero teraz zorientowałam się, że mieszkamy w tym samym mieście:laugh2: A Śledziowo ubawiło mnie do łez, nie znałam tego określenia:-). Ciuszkami faktycznie trochę jestem rozczarowana, bo jak się starałam o dzidzię to miałam wrażenie, że jest ich pełno do wyboru do koloru, a teraz jak na złość marnie:wściekła/y: Allegro śledzę już od dłuższego czasu, zresztą sama tam czasem bawię się w Panią za ladą;-) i już kilka ciuszków tam kupiłam, niestety ciężko trafić mi z rozmiarem:baffled: Badania będą na pewno super, nie martw się na zapas;-) Ja już po i jest OK.
Sensi po tak miłym przyjęciu na pewno zostanę:-)
Za co Wam zresztą wszystkim baaaardzo dziękuję:yes::yes::yes:
Najko- ja miałam PRL podwyższoną ponad 10000 razy (niestety przez lekarza patałacha), to można szybko wyregulować i nie ma się co martwić. Ja powtarzałam sobie (nawet po kilkadziesiąt razy) przed zajściem w ciążę codziennie wieczorem przed zaśnięciem w myślach, że teraz to na pewno się uda i za 9 miesięcy urodzę zdrową dzidzię:tak: Potęga podświadomości nie zna granic:-)
Wszystkim 30tkom życzę miłego dnia i w końcu tak wyczekiwanego Słonka
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Muszę się Wam pochwalić dziewczynki:happy::happy:. właśnie wkroczyłam w 20 tydzień ciąży:-D:szok::-D:szok: I jeszcze coś: od kilku dni czuję jakiś ruch w dole brzucha;-);-);-) czyżby dzidziolek:happy::happy:.

Sensi- gratulacje 20-tego tygodnia! mozliwe,ze juz czujesz ruchy... nie moge sie doczekac,kiedy bede mogla sama poczuc jak one wygladaja....

Ewo życzę Ci tego z całego serca i wierzę,że się uda, bo kto jak kto,ale Ty specjalistka od porad niemowlęcych musi to wszystko wykorzystać w praktyce:tak::tak::tak:

reklama
Antilko - jesteś dzielna i bądż taka. Nie wyobrażam sobie tego co czujesz, a nie chcesz współczucia, chcę żebyś wiedziała, że myślę o Tobie i życzę Ci by bol jak najszybciej sie zakonczyl.

Maraniko - Śledziowo - tak mówi mój facet na Gdynię, bo sam jest panisko z Sopotu, no ale ostatnimi czasy sam się zamienił w Śledzia, bo się do mnie wprowadził.
Mam takie same odczucia co do ciuszków ciążowych - jak gotowa jestem zakupić, to się okazuje ze brak. W Klifie zawsze było Mothercare i stoisko z odzieża ciazowa w H&M - byłam z tydzień temu i albo ciaza mi na wzrok sie rzucila - albo nima.
A na allegro są :-) zakupiłam juz spodnie i dwa sweterki i na razie sie stopuję, bo do pierwszego daleeeeeko.

Sensi - to napewno dzidziuś, pewnie niebawem się rozchasa. Zazdroszczę! A pozatym - teraz masz już z górki! Brzuszek rośnie?

Ewo - to ja bym nie wytrzymała w Kanadzie, choć widoki przepiękne. Mnie sie nawet podobalo w Wlk. Brytani pod wzgledem klimatu - zima na 10 stopni na plusie i sporo całorocznie zielonych roślinek. Ja tam pojechałam jako 20 letnia panienka zimą i nie miałam z kim pogadać o klimacie, nie było tam tylu znajomych co teraz. Oczywiście byłam w grubaśnym palcisku, a tu się okazuje, że babeczki sobie w sandałkach pomykają :-) Ale szybko się pogodziłam z takim stanem rzeczy i pozegnałam palcisko.

Do góry