reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Vonko co się dzieje:confused: Daj jutro znać, bo zaczynam się martwić:-(
Dobranoc wszystkim

Vonka - no i jak?

Monik - Nie smuć sie, proszę. U Ciebie to jest tylko kwestia czasu. Po prostu dobrze go wykorzystaj i staraj sie optymistycznie przygotowywac.

Jagus - przykro mi, no cóz - trzeba będzie zagęścić przytulanko w tym cyklu, a napewno się uda :-)

Ewa - liczymy na Ciebie :-) Listopad to niezły czas - akurat na wiosnę byłoby już odchowane :-)

Antila - ja juz troche czuję - od tygodnia czuję, ze w brzuchu coś się dzieje. Nudności się skończyły, a apetyt mi niestety wrócił. Pewnie przez to, że mama mnie "pasie" przepysznymi obiadkami. Dobrze, ze w sobotę wracam, bo bym się turlała, a mama wciaz utrzymuje, ze malo jem.

A u mnie ślub prawie zaplanowany :-) To będzie tylko cywilny, ale z przyjęciem. Będzie ok 40 osób. Liczymy na ladna pogode, moglibysmy miec sesje zdjeciowa na plazy.

witam wieczorkiem....
u mnie objawy zarowno na fasolke jak i na @,wiec ciagle w niepewnosci.... jednak ciagle migreny brak.... za to wlasnie jajnik zrobil sobie kolejna sesje klucia.... jak wrocilam do domu to znalazlam e-maila od niedoszlej pracodawczyni,czy nie chcialabym dla niej pracowac... i teraz sie bede glowic co zrobic... zmieniac prace czy nie.... a poza tym mamy burze sniezna,jest zimno i nie wiem co gotowac na obiad.....
Najka- spytaj u fryzjera lub zadzwon do kliniki w ktorej lecza chorych na raka... moje sa rozpuszczone prawie do pasa i wazene,ze nie moga byc farbowane...
Carioca77- teraz czekaja cie same przyjemnosci : organizowanie wesela i wyprawki....
Monik- moge sobie tylko wyobrazic jak moglas sie czuc.... los nie jest zbyt sprawiedliwy....
Lastrada- jakie inne imiona wchodza w gre? Alicja mi sie podoba... moim faworytem jest Zenobia - niestety nikomu poza mna sie nie podoba i nie ma mowy,ze moja corka bedzie tak miec na imie - opinia Joe..... i nie zdziwie sie,jesli wam tez nie przypadnie do gustu... mnie sie podoba ze wzgledu na sentyment do mojej babci (mojej mamy mamy)...poza tym Krystina i Ella, bardzo lubie Emma i Emily ale jest ich wokol zdecydowanie za duzo... podobaja mi sie tez Ariadna i Alienor ( opiekowalam sie cudna dziewczynka o tym imieniu we Francji) jak i Eryka oraz Erik i Gabriel dla chlopcow... a co do kin to u nas jest na odwrot,zawsze w nim wymarzne,zwlaszcza latem...
Jagus33- jak sama nie poskladam to Joe to zjmie wiecznosc i po drodze sie pogubi.... jest super chlopina ale nie w te manke.... sama jestem Skorpionem,wiec nie jestem pewna czy dobrze miec drugiego skorpiona pod dachem:laugh2:,a Joe to lew.... moj ojciec tez skorpion.... nie wiem dlaczego,ale zawsze chcialam miec malenstwo jesienia... a slub bym chciala wiosna dla odmiany - w marcu lub kwietniu ( a tu to pewnie dopiero w maju...) coby miec troche rozlozone w roku imprezowanie.... ale Joe najpierw musi oficjalnie sie zdeklarowac...
Kajda- ja mam zawsze migrene przed @ i pozniej juz tylko pobolewa mnie brzuch.... ale to mi sie zaczelo dopiero po braniu tabletek....

moje drogie 30-tki,ktore sie dopiero staraja, sprezmy sie coby sie wyrobic na listopad... takie fajne jestesmy tu towarzystwo,ze moze bysmy sobie przeniosly pozniej watek ogolnie jako " trzydziestki" ....

jeszcze wstawie wam 3 zdjecia ...
1- pretenduje,ze umiem jezdzic samochodem ( wtedy mialam tylko prawo jazdy z Polski ale nie umialam jezdzic...)
2- bylo lodowato a wozek nam ciut przymarzl i bylo ciezko pchac; zawartosc wozka to moje ukochane trojaczki,ktore w Walentynki koncza 5 lat....
3- Wodospady Niagary po stronie kanadyjskiej podczas wyjatkowo upalnego i wilgotnego dnia w 2002 roku... moj pierwszy wypad nad Niagare ( potem systematycznie przez kilka miesiecy raz na miesiac wraz z nowo pojawiajaca sie niania)
musze jeszcze dodac,ze na zdjeciu mam 20 kg mniej niz teraz i bardzo bym chciala wrocic do tego wygladu... ale najpierw jeszcze troche chce przytyc razem z fasolka....;-)
pa

Monik – tak już jest na tym świecie, że sprawiedliwości nie ma, nie było i nie będzie, nie doceniamy tego co mamy dopóki się nie okaże że nie możemy tego mieć. Tak się zastanawiam czy budząc się rano doceniamy to że żyjemy, że jesteśmy zdrowe, że mamy ręce, nogi, wzrok – tylu ludzi budzi się co rano w szpitalu i myśli że to niesprawiedliwe że są chorzy. Czy jedząc kromkę na śniadanie zastanawiamy się nad tym że w tym samym czasie są na świecie ludzie którzy głodują i myślą że to niesprawiedliwe?

Najko – mój M nie ma specjalnych typów jeśli chodzi o imię – może Magda, albo Dominika ale mnie niespecjalnie przekonują.

Ewo - mi generalnie mało które imię podoba. Mam 2 zasady – musi to być imię polskie (żadna Dżesika – z taką właśnie pisownią nie wchodzi w grę) i dobrze żeby nie było zbyt popularne. Teraz jest moda na Amalie, Wiktorie, Zuzanny i Weroniki, więc te typy odpadają. Najgorsze jest to że jeśli znam osobę, która nosi dane imię to jej cechy decydują o tym czy imię mi się podoba czy nie. Takim sposobem wybór jest bardzo mały.

Vonko – ależ nas trzymasz w niepewności

Cześć 30:-)
Carioca dobrze, że nudności minęły.Chyba fajnie wreszcze czuć, że ktoś jest w brzuszku:tak:
Ewo super fotki.Jeszcze tylko jeden dzień i będzie wiadomo, czy tym razem się udało.Trzymam mocno kciuki, brak migreny to chyba dobry znak:confused: :-) Fajny byłby taki wątek mamusie po 30:tak: :-)
Jaguś ja na dzisiejszy wieczór nie planuję nic szczególnego, zwłaszcza, że kończę pracę o 21.A tymi testami się nie przejmuj z nimi różnie bywa:baffled:
Monik trzymaj się, do operacji już niedługo
Najko miłego kolejnego dnia ferii.Ale Ci fajnie tyle wolnego:-)
Vonko :confused: :confused: :confused:
Lastrada mi się imię Magda bardzo podoba ( ale córeczki tak nie nazwę , bo moja mama ma tak na imię i nie chcę powielać)jeszcze Kasia jest fajne
Sensi co słychać, jak się czujecie?
Miłego dnia Wam życzę

vonko - :-)

Ewa - fajne zdjęcia - macie fają furę :-) Niech ten brak migreny będzie dobrym znakiem! A ja też jestem skorpionem :-)

Antila - uwazaj na siebie :-) Kiedy będziesz miała usg?

Jaguś - morze mnie nie rusza :dry: jestem leśny człwiek. A jak już mowa o imionach, to przyszły tatuś upiera się przy Stasiu i nie bierze pod uwagę imion damskich. Już nawet jego rodzice mówią na fasolę Staś. Niebawem się przekonamy :-) Może będzie Malwinka :-)

Lastrada, Monik, Najka, Sensi, Anusieńka i wszystkie 30tki - buziaki w środku tygodnia :-)

witajcie...
a mnie sie zbiera na dolek,bo tempka spada......
niestety ten samochod nie nasz.... ale fajny....
mnie tez sie bardzo podoba Amelia i Antonina,ale pierwsza to imie Joe mamy a drugie znowu jemu sie nie podoba... ja tez lubie krotkie imiona i w moim przypadku musza byc miedzynarodowo brzmiace... wiec wybor tez jest ograniczony....
nas zasypalo i pewnie dzieciaki zostana w domu,bo szkoly moga zamknac....
wieczorem wysle na prywatne wiadomosci fajne teksty z cwiczeniami na slownictwo angilskie dotyczace walentynek jesli ktoras z was ma na nie ochote dajcie mi znac... znalazlam je wczoraj w moich notatkach z kursu angielskiego na jaki tu chodzilam na poczatku...

Carioca USg mam mieć po powrocie pani dr z urlopu, czyli 26.02.Nie wiem jednak, czy tak długo wytrzymam:no:
Ewo dołki proszę szerokim łukiem omijać
Poprawiłam sobie suwaczek i liczy teraz od daty om a nie według kalkulatora.

reklama
i u nas znowu zimno jest tylko -15 ale czuje sie jakby bylo - 26 ... koszmar ... jeszcze nie doczytalam co do szkol.... juz doczytalam szkoly sa zamkniete.....
Antila- bedzie dobrze na usg i wreszcie zobaczysz kto pomieszkuje w twoim brzuszku...

Do góry