reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie,
mialam calkiem przyjemny weekend spedzony w sumie w domku, na prawde niezle wypoczelam,tylko cos ze spaniem u mnie ostatnio nie najlepiej... budze sie ok 3-4 na siusiu i potem powrot do lozka,ale nie zawsze natychmiastowy do spania.... i dzis obudzilam sie z lekkim bolem karku - ciezko mi odwracac glowe na lewo... u nas w domu tez zimnawo,bo mamy dziadowskie -zeby nie uzyc innego niecenzurowanego slowa- stare ogrzewanie,ktore nie daje za duzo ciepla tylko olbrzymi rachunek... w dodatku Joe jest ciagle goraco a mnie zeby marsza z zimna graja... nie znam tu nikogo,kto moglby mi dobrze i uczciwie doradzic na jakie grzejniki powinnismy zamienic nasze starocie....
poza tym w sobote byla moja znajoma z coreczka (15 miesiecy a ona sama w ciazy z terminem na koniec lipca).... tak sobie posiedzialysmy... i nic nowego, czekam cierpliwie piatku....
Najka- nie doczytalam jeszcze czy @ juz przyszla czy jeszcze nie,ale mam nadzieje na te druga opcje....
Vonko- trzymam kciuki za wizyte,pozniej nam daj znac jak poszlo...
Carioca77- tez slyszalam,ze buraczki sa bardzo dobre w ciazy... wczoraj skrecilismy regal z polkami i dogrzebalam sie do moich polskich czasopism m.in. "Rodzice" Claudii i poszperam w nich i dam zanc co jeszcze ciekawego pisza...
Sensi- kuruj sie i idz na zwolnienie jak trzeba....
macie dobrze,ze wam placa 100% podczas zwolnienia- tutaj nie wiem czy placa w ogole... zalezy od pracodawcy i czy ma sie tzw.benefity.... ja wiem tylko,ze mam dwa dni platnego zwolnienia,ale nie wiem jak to wyglada w ciazy i na razie nie bede sie wypytywac... ale strasznie sie boje jesli bede musiala brac zwolnienie....
Lastrada- ty juz jestes bliziutenko celu..... jaki wozek kupilas/kupujesz?
Antila- mam nadzije,ze ja tez zalapie sie jeszcze na pazdziernik...
Monysia- witaj wsrod nas, mnie pomogla Ela ze wstawieniem suwaczka... pamietam,ze zawsze uzywam klawiszy : ctrl V i dopiero mi sie wkleja,ale nic wiecej nie potrafie wyjasnic,bo jesli chodzi o komputery to u mnie sprawdza sie "troche techniki i sie gubie".....
Alek- a co u ciebie?
Wagnies- bedziesz testowac w piatek? czy sie zdecydowaliscie jednak na zawieszenie staranek?
pozdrawiam cala reszte 30-tek.....

reklama
Ewcia jak widzisz @ przyszła... Teraz ja Tobie mocno kibicuję:-) A na ból karku najlepszy masażyk i w cieple trzymanie.

Kajda widziałam na głównym, że Ty też nowy cykl zaczynasz. Trzymaj się dzielnie, nowa szansa przed nami!:tak:
Zaraz niestety do dentysty jadę. :no:A mój mąż na zwolnionku, więc oboje w domku urzędujemy! Na razie!

Carioca - też miałam słabą krew na początku więc już Ci piszę co jest dobre na poprawę ilości czerwonych ciałek krwi, czyli produkty bogate w żelazo:
Buraczki - jak najbardziej, czerwona papryka, fasola, zielone warzywa- np.: brokuły, sałata,
Czerwone mięso (wołowina, kaczka) i wątróbka (ale nie za często z uwagi na wysoką zawartość witaminy A)
Żółtka jaj.
Generalnie nasz organizm łatwiej przyswaja żelazo z produktów zwierzęcych niż z warzyw. W przyswajaniu zelaza pomaga też witamina C - tak że nie żałuj sobie. Ja taką dieta podniosłam czerwone krwinki z 3,6 mln na 4,1 mln w miesiąc.
Ewa- Krystyna -
wózek to jedna z niewielu rzeczy jakie juz mamy - kupiliśmy trójkołowkę - na razie spacerową z fotelikiem. Nad gondolą się jeszcze zastanawiam, może kupię używaną, jak się kolor trafi.

Najka - po @ zawsze jest nowy cykl - bądź dobrej myśli.

Pozdrawiam wszystkie trzydziestki

Witam wieczorkiem
Sensi i jak:confused:
Jaguś byliśmy na Rysiu, wbrew opiniom krytyków ja byłam zachwycona tak się śmiałam, że na drugi dzień mięśnie brzucha mnie bolały.No i cała plejada gwiazd
Ewo koniecznie dołącz do października:tak: Kiedy testujesz:confused:
Najko ten cykl będzie Twój:tak: :-)

witam sie i zarazam mowie dobranoc:)
suwaczek mowi wszystko:dry:
brzuszysko boli, wiec jade na tabletach i zaraz ide sie polozyc
Najko, buziaki:)
i pozdrawiam wszyściutkie!

Hej!
Jaguś świetnie, że w pracy bezstresowo i oby tak dalej! A na teście już niedługo pojawi się druga kreseczka, a Wy przystąpicie do przytulanek!:tak:

Lastrado dzięki!

Antilko :-) ! Co do "Rysia" to bardzo różne opinie słyszałam. Mieliśmy pójść w Walentynki do kina na coś, ale mój kochany raczej nie wyzdrowieje jeszcze:-(.

Kajdo ja też na tabletkach niestety, ale jutro już będzie lepiej!:yes:

Aluś jak Ty sie czujesz? Wiem, że trudno jest, ale zwiększysz dawkę i zaczną pękać pęcherzyki, nie mają wyjścia!:tak:

Vonko dobrych wiadomości!:-)

A Wszystkim 30stkom dobrej nocy!

witajcie...
ja tylko tak na chwilke wieczorkiem... chcialam sie tylko przywitac i zaraz lece gotowac kolacyjke i do lozka.... kark mi przeszedl,ale bolal bo zle spalam... juz nie moge doczekac sie piatku - tak blisko,a mnie sie wydaje,ze jeszcze tak dlugo... no i nie mam znowu zadnych objawow,ktore by nie wskazywaly rowniez na @... nie mialam jeszcze mojego glownego wskaznika - migreny - i moze niech sobie odpusci na troche....;-):tak:
Najko i Kajda- listopad tez jest super,byle nie 1-3,a potem moze byc:laugh2:...
Antila- ja sie bardzo wpraszam na pazdziernik,ale musze jeszcze poczekac do piatku....
Vonko- bede myslami z toba jutro... i mam nadzieje na dobre wiadomosci,bo listopad warto by zapoczatkowac..... mozemy razem,bo jak u mnie beda dwie kreski w piatek to moge sie zalapac na oba :pazdziernik lub listopad...
Jagus- wreszcie sie doczekalam,ale musialam sama skladac,bo moj kochany Joe za nic nie jest majsterkowny.... rozpacz....

dzis w pracy znowu bylo zimno,bo w czwartek z gazowni przyszli na czyszczenie kotla do ogrzewania domu i znalezli usterke i wylaczyli ogrzewanie... dali dwie farelki i tym mialam sie ogrzewac w ponad 500 metrowym domu... mieli przyjsc w piatek... ale zjawili sie dopiero dzisiaj po poludniu,wiec w pracy mialam dzis troche wolne,bo z powodu zimna szefowa pozwolila mi pojsc na troche do domu... a u mnie w domu niewiele cieplej,bo Joe niby oszczedza na ogrzewaniu ( mamy elektryczne) i mysli,ze oszczedza duze pieniadze jak wlacza je tylko gdy przebywa w danym pomieszczeniu........ juz nie mam sily na ten temat pisac i sie z nim klocic.... dzis powiedzilam mu,ze jak zmniejsza do 15 stopni to rownie dobrze moze calkowicie je wylaczyc.... wiecie co jest najgorsze,ze jemu na prawde jest cieplo... a ja zebami z zimna marsza gram....
tez przezylam chwile grozy,ze lodowka mi wysiadla... a w zamrazalniku calutki zapas miesa na najblizsze 6 tygodni..... na szczescie cos pokrecilam,przelaczylam wtyczke do innego kontaktu i na razie dziala... ale jak cos sie jeszcze bedzie dzialo to chyba wszystko wloze do duzej torby i wystawie do ogrodka... na dworze -7 z woatrem -17 wiec powinno byc ok dla mojego zapasu miesiwa.....
mialo byc krotko,a znowu mi wyszla strona.....

do rana....

Witajcie kochane.:-)
Ja dzisiaj nietypowo o tej porze ale trochę się denerwuję dzisiejszym dniem i wzięłam sobie wolne. Wizyte mam dopiero póżnym popołudniem ale i tak nie mogłabym sie na niczym skupic w pracy.
Trzymajcie za mnie kciuki, proszę.:sick:

Kajdo nie daj się. Mam nadzieję że wredota juz trochę odpuszcza i przynajmniej tak nie boli. Pozdrawiam Cię cieplutko:tak:

Najko mimo @ wyczuwam w Tobie pokłady optymizmu:tak: i bardzo mnie to cieszy:happy: bo z takim podejsciem niedługo będziemy miały kolejne powody do świętowania na BB ;-) ;-)

Sensi zdrówka życzę. Dbaj o siebie:tak: Zreszta po co ja to piszę, przeciez Ty jesteś rozsądną dziewczynką ;-) i wiesz co robić. Ściskam Cię mocno i przesyłam dużo ciepła.

Carioca Słonko, Tobie tez zdrówka życzę. Niech te katary...opryszczki i inne wredoty trzymaja się od Ciebie daleko.:tak: :tak:

Ewo trzymam kciuki za Ciebie, dziękuję za wsparcie :-)
Wiesz, Ty to jesteś tytan-kobitka. Gdzie ja bym umiała złożyć regał! Pozdrawiam.

Antilko :-) zachęciłaś mnie do obejrzenia "Rysia" :tak: :tak:

Lastrado pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoją Kwietniową Dziewczynkę:happy: :happy: A czy juz wybrałas imię?

Witajcie

Vonko
trzymam kciuki za Provitę - i dr K. ( do niego jesteś zapisana? bo nie pamiętam?:wściekła/y: Doktor jest fajny, wszystko Ci wytłumaczy i nie przejmuj się tym co moze zaproponować- taki profil tej kliniki.

Ja dzis ide na Rysia !!

Kajduś przykro mi z powodu 1 dnia.

Oluś - będize dobrze - wiecej nie filozofuję:-)

pozdrowienia dla wątku

reklama
Witajcie

Vonko
trzymam kciuki za Provitę - i dr K. ( do niego jesteś zapisana? bo nie pamiętam?:wściekła/y: Doktor jest fajny, wszystko Ci wytłumaczy i nie przejmuj się tym co moze zaproponować- taki profil tej kliniki.

[/B]

Anusieńko Dziękuję. Zapisałam się do dr G. :confused: nie zasięgajac wcześniej zbyt wielu informacji nt lekarzy. Ale co mi tam. Co będzie to będzie i już. Za bardzo się chyba nie przejmę bo juz swoje przezyłam w Novomedice :wściekła/y: Zobaczymy. Dziekuję za cenne wskazówki ;-) zrobię tak jak mi radzisz :tak:

Do góry