reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam wieczorową porą;-)
Carioca, Kajda, Najko, Aluś teścik zrobię, jeżeli do piątku nic się nie zmieni.Mój suwaczek spieszy dwa dni, więc dam sobie jeszcze czas.
Monik to świetnie teraz byle do zabiegu a potem to już z górki:happy:
Aluś kłapouchy przecudny.Czy taki króliczek przywiązuje sie do właściciela, reaguje na wołanie itp:confused:
Wnoszę postulat abyście jeszcze przez chwilę nie mordowały Marzanny, bo na nartki chciałam śmignąć;-) :-D :-D :-D
Uciekam do łóżka, bo pracowałam 28 h z małą przerwą. Dobranoc:happy:

reklama
witam drogie 30-tki...
troche sie zasiedzialam na glownym watku przez kilka ostatnich dni i juz nie mialam czasu na pisanie tutaj ...
Najka- witaminy Materna sa dla kobiet juz w ciazy i nie ma sensu ich brac przed, tak przynajmniej mi wyjasnila aptekarka... radzila aby brac regularne witaminy jesli jakies juz bralas wczesniej i dodatkowo tylko folic... z witaminami jest tez dobrze skonsultowac najpierw z lekarzem czy w ogole sa potrzebne,bo malo kto wie,ze i one moga zaszkodzic... rowniez nalezy pic duzo wody,jednak nie mozna z nia przesadzic,bo mozna od zbyt duzej ilosci wody nawet umrzec....czyli jak zawsze wszystko w umiarze i bedziemy piekniutkie i zdrowiutkie...:tak:
Monik75- ciesze sie z twojej @... moze pigulka ci troche zmieni gospodarke hormonalna i za pare miesiecy bedziesz mogla ponowic starania ...
Majeczko- super,ze probujesz inseminacji... trzymac bede mocno kciuki....
Carioca77- jestes ciagle na zwolnieniu? mam nadzieje,ze dobrze wypoczywasz i przeszly ci juz mdlosci,co do zgagi i zaparc to serdecznie wspolczuje... na zgage chyba nalezy uwazac,zeby zaraz po posilku sie nie klasc,bo takie szybkie lezenie podobno wzmaga ja... co do Silvy to chyba jest to metoda nauki jezykow obcych,ale nie jestem na 100% pewna...
Arabello- witam serdecznie wsrod nas...
Jagus33-mam nadzieje,ze dolek juz zapomniany...
Antila- gdzie zdjecia kuchni? chyba ich nie przeoczylam :-(....

zdjecia waszych zwierzaczkow sa super,chociaz jeden mnie troche przestraszyl...:laugh2: nie jestem pewna czy on sie tak usmiecha czy sie przekomarza....:laugh2::laugh2:

Sensi,Wagines,Kajuniu,Kajdo,Alek i cala reszta serdeczne pozdrowionka...

Witajcie, Dziewczyny! Ja u Was po raz pierwszy :zawstydzona/y: .
Mimo że mam już córeczkę (8 lat), to zajrzałam do Was, bo mam 33 lata i właśnie się dowiedziałam o tym cudownym fakcie że znów jestem w ciąży :-) . Boję się bo w zeszłym roku też tak było (po roku starań), nie udało się jednak... Tak bardzo bym chciała żeby tym razem było wszystko ok...

Pozdrawiam Was ciepło

Arabella przed samą @ tempka spada. Jeśli do dnia spodziewanej @, i po tym terminie, tempka jest wysoka to wtedy są duże szanse że jest fasolka. Ale i tak trzeba poczekać do spodziewanej @ i wtedy testować:-).
Trzymam za Ciebie mocno kciuki:tak:

Dzięki Monik75! U mnie niestety nieregularne cykle (31-44 dni) i nigdy do końca nie wiem kiedy się spodziewać @. I co miesiąc się nakręcam, a tu nic.

witam :-)

Hej Arabella! Nie ma dokładnej reguły, ważne, zeby była podwyższona od okolic owulacji. Niektóre miały, jak czytałam 36,8, a inne powyżej 37.

no właśnie mam ten sam problem - tylko @ jest a tempka wysoka :eek:

a jeżeli chodzi o mojego psiaka to...jest groźny - czasami i dla nas domowników :zawstydzona/y: tzn. nie da się skarcić - ale ja sobie z nim radzę i mnie najbardziej słucha :cool2: a tak pozatym wkleję później inne zdjęcia, eby pokazać jak ma śliczny zgryz :-D i każdy kto wchodzi do nas do domu po raz pierwszy cofa się już w progu :baffled:

Newfie - witaj i gratuluję :tak: może prześlesz Nam fluidki ciążowe cio ? ;-)

Witam :happy::happy:

Gdzie jest Antila i jej teścik ????

Newifie witaj podwójnie szczęśliwa mamusiu:tak::tak:

Wczoraj nie miałam czasu, żeby pisać, ale zdjątka milusińskich oglądnęłam:tak::tak::tak:. I muszę wam powiedzieć, że bardzo się cieszę, że jestem z Wami, bo zawsze twierdzę, że ludzie,którzy kochają zwierzęta są dobrymi ludźmi. I bardzo mi miło być w Waszym towarzystwie:happy::happy::happy:

Arabella u mnie zdarzało się, że tempka spadała w 1 lub 2 dzień @:confused:. a w miesiącu zafasolkowania-po owulacji wzrosłą do ok. 36,9-37 na kilka dni. potem spadła na 2-3 dni do 36,8 i znowu wzrosła do 36,9-37:happy::happy:

Majeczko trzymam kciuki, żeby udało się bez inseminacji, a jeżeli już do niej dojdzie-aby udało się za pierwszym razem.

Carioca ja na początku też miałam zaparcia:baffled::baffled:.próbowałam wszystkiego i gwarantowany efekt przyniosły: przed snem jabłuszko, a zaraz po wstaniu szklanka wody z cytrynką:happy::happy::happy:

Pozdrawiam wszystkie staraczki

reklama
Newfie - no pieski bardzo fajowe, ale te dwunożne miśki też fajne, nawet bardzo fajne :cool2:

Antila - czyli jutro odpalam kompa i widzę wynik testu?

Sensi - muszę tej wody z cytryną spróbować, już o niej kiedyś słyszałam. a Ty jak się czujesz nasza Very Important Mamuśka :laugh2: ?

Arabella - w końcu sie uda, prowadzisz gdzieś wykresik w necie czy na karteczce dla siebie? Bo bysmy Ci pokibicowały. Ja mam ciążową tempe w granicach 36,8 - 37,1.

Ewa - wciaz jestem na zwolnieniu, ale we wtorek wracam do pracy :-)
Nudności nieco ustąpiły - tzn nie trwają cały czas, tylko tak falowo. A jak Twoje robótki, robisz coś?

Monik, Kajunia, Alek, Majeczka, wagnes i wszyściutkie kochane 30tki - witam w bury czwartek :-D

Do góry