reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Antilko bardzo dziękujemy:-) a my mamy też rodzinkę w Krakowie i znajomych, tak więc szanse na spotkanie są duże:-D a artykuł niezły..:tak:

Najka też słyszałam, że mają wybudować Ikeę w Lublinie, ale nie wiem kiedy? a badanka zrób dla własnego spokoju, zresztą zobaczysz jak będzie u lekarza, wypytaj go o wszystko:tak:

Kochane ja to zmykam powoli, bo juz ziewam jak hipopotam:tak: a jeszcze muszę coś uprasować na jutro do roboty..,

miłych snów i do jutra:-)
buziaki:-)

reklama
Dzięki Antilko!
A artykuł ciekawy, ale trochę trudno mi uwierzyć, zeby aż taki procent kobiet "skakało w bok" i to głownie z powodu szukania "lepszego reproduktora". Byłoby to trochę przygnębiające...

Dobry wieczór 30teczki!

Antilka - dobrej nocy, napisz jutro co oglądąłaś. Ja tam zaraz idę Monka oglądać (bardzo go lubię). Ostatnio zrobiłam sobie szlaban na horrory i na serial na BBC Prime "Bodies", bo jest o oddziale patologi ciąży w szpitalu i jest bardzo realistyczny.
Najka - a cholera wie, może to jest coś tak podświadomego, ze nie potrafimy się głośno do tego przyznać. Mnie sie wydaje, ze skoki w bok, wogole zwiazki damsko-meskie, tak zupełnie najwazniejsze, moze czasem pod przykryciem innych potrzeb, ale glownie na celu maja po prostu prokreacje.
Alek, Vonka - buziaki!

Dziewczyny, decyzja o wybraniu się do specjalistycznej kliniki - bardzo dobra! Kto wie ile ja bym się jeszcze starała, gdyby moja gin zamiast przepisać mi ten duphaston na tę moją żałosną fazę lutealną, wysłała mnie do domu "starać się przynajmniej rok".

Ewa - pisałaś, że kupiłaś wózek dziecięcy. Jaki kupiłaś?

Jutro idę do ginki, pewnie usłyszę, ze jest bardzo wcześnie, że mam brać kwas foliowy i starać się nie przytyć za dużo. Ciekawa jestem bardzo co powie o tym wyniku cytomegalii.

Witam trzydziesteczki.

Bardzo długo się nieodzywałm, bo był to dla mnie bardzo tragiczny okres:-(.
Jak widzicie straciłam moje kochane dzieciatko. Pomimo zaangażowania lekarza i długiej walki nieudało się uratować życia mojemu maleństwu. Wcześniej niedałam rady nic napisać, a nawet teraz jak pisze to łzy same cisną się do oczu. W tym roku czeka mnie operacja, po której i tak niewiadomo czy uda się kolejna ciąża. Jestem poprostu załamana. Całe szczęście że niejestem sama bo bym tego po porostu niewytrzymała. Ten ból w moim sercu pozostanie chyba na zawsze.

Carioca77- trzymaj sie dzielnie i postaraj nie przejmowac za duzo rzeczami zbednymi... jutro u ginki bedzie na pewno dobrze... zdaj nam potem relacje...
kupilam wozek Peg Perego ( w skrocie PP) baze i Martinelli ( jest to ta sama firma co PP) gondole i spacerowke... wozek jest nowiutki ze sklepu,ale jest wersja z roku bodajze 1998/99 co mozna zauwazyc po sposobie mocowania gondoli i spacerowki na bazie wozka ( teraz zaklada sie poprzez nalozenie na baze i po uslyszeniu klikniecia gotowe) oraz braku mozliwosci ( lub ja o niej nie wiem,ale by mnie to zdziwilo,bo mam na punkcie wozkow bzika i szybko rozpoznaje modele PP, Inglesiny i Emmaljungi,:laugh2:) montowania fotelika samochodowego... na czym mi tak na prawde nie zalezalo,bo jestem na tyle staroswiecka,ze uwazam,ze fotelik jest tylko do podrozowania w samochodzie i nie ma racji bytu poza nim.... rowniez zdecydowalismy z Joe,ze kupimy fotelik,ktory na stale montuje sie w samochodzie i sluzy od 0 do momentu az dziecko z niego wyrosnie ( nie wiem jak w Polsce wyglada sprawa fotelikow,ale tutaj jest taka mozliwosc); dla nas przemawiaja za tym moje przekonanie wyzej wymienione ( lub jak ktos woli moje "widzimisie" ;-)) jak rowniez koszty, gdyz kazdy fotelik kosztuje w granicach $100 - $250 cdn + 14% podatku, wiec jest to znaczacy wydatek... a ten o ktorym pisze kosztuje ok $200...
zdjecia wozka wstawilam w styczniowki2007 w dziale "male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka dla naszych maluszkow" na stronie 147... wczesniej tez duzo u nich wstawialam,ale musze najpierw przejrzec watek,zeby znalezc strony... i ich jest chyba za duzo :laugh2:, ale bede dla mojej mamy przygotowywac e-maila ze zdjeciami wyprawki,to jak chcesz tez ci podesle,tylko sie nie przeraz iloscia.... :laugh2::tak:...
co do szycia i wykrojow to wejdz sobie na Ottobre Design i wybierz po lewej stronie jezyk ( angielski) , potem kliknij na tytulowe strony i otworzy ci sie okno z danym wydaniem czasopisma,nastepnie kliknij na drugi tytul w tym nowym okienku i powinna ci sie pojawic pierwsza strona danego wydania,nastepnie u dolu za pomoca strzalek lub numerkow przejrzyj sobie magazyn... i tak rob ze wszystkimi ( bardzo lubie ten sosob,bo moge zobaczyc co jest w danym wydaniu i czy mnie ono interesuje i wtedy dopiero zamawiam) ja mam wydania : 1/04; 2/04; 3/04; 4/04; 2/05 i 3/05; wiec jesli jest tam jakis model,ktory cie szczegolnie interesuje moge ci zeskanowac i wyslac przez e-maila najperw dokladne zdjecia z magazynu oraz odrysowac caly wykroj; mam wszysto oczywiscie po angielsku....
oprocz tego mam tez kilka fajnych pomyslow na spiwory ( ten co uszylam do wozka) i becik;
rowniez mam duzo opisow na sweterki,; przejrzyj sobie najpierw : Knitting with rebecca-online.com
i kliknij na Rebecca Baby + Kids nr 8 i "przekartkuj" sobie to wydanie ... posiadam ten numer ale po niemiecku....
nastepnie wejdz na : Nouvelle page 1
nastepnie aby przejrzec ten numer kliknij na "click ici" i pozniej na "suivant" ( to po prawej stronie w bialej tabelce) i tak zobaczysz co oni proponuja w tym numerze klikajac na "precedant" cofasz sie... aby zobaczyc inne wydanie kliknij na "suivant" obok niebieskiej strzalki ( aby powrocic do poprzedniego numeru kliknij odpowiednio na :precedant) ja posiadam po niemiecku wlasnie trzy ostatnie numery,wiec jesli cie ktorys interesuje,daj tylko znac....
mam tez kilka bardzo fajnych polskich wydan,ale gdzies je znowu wsadzilam i musze poszukac,ale zrobie to dopiero po 22/01 jak bede na urlopie... wtedy przeorganizuje moj dom i zorganizuje pokoj do szycia :laugh2:...

dziewczyny zachecam wszystkie do przejrzenia tych stron i chetnie podziele sie z kazda z was...
na zdjeciach beciki ( wzorowane na mojej koleznaki,ktora uzywala dla swojej corki) oraz kaftaniki i czapeczka,ktore uszylam... ( bardzo latwe do wykonania)...
p.s. pierwsze dwa zdjecia becika to orginalna powloczka przywieziona ze Slowacji,a wypelnienie uszyte przeze mnie... zapomnialam,ze ta co sama uszylam dalam dla kolezanki dziecka.... ale ta rozowa to juz moje dzielo...

jeszcze kilka zdjec... pierwsze dwa to sweterki bardzo latwe do udziergania nawet przez poczatkujace w ciagu jednego dnia ( dla bardziej wprawionych) lub weekendu dla mniej:tak: oraz spiwordo wozka lub lozeczka - on jest juz bardziej skomplikowany....

dziewczyny,mam nadzieje,ze nie gniewacie sie za wstawianie tego wszystkiego w tym watku.... pewnie powinnam utworzyc jakis typu szyjemy same wyprawke :laugh2:;-):tak: z radami i kursikami krok po kroku....

reklama
wiecie co ja uwazam,ze odsylac pary aby najpierw sie staraly przez rok i dopiero po nim jesli nie ma rezultatow zaczynac leczenie jest sens jak kobieta ma 20 -28 lat a mezczyzna nie przekroczyl 36... ale kobitki jak my po 30-tce powinny zaczac badania po 3 miesiacach bezowocnych staran,bo przeciez nie mamy az tak duzo czasu...
ja jestem bardzo szczesliwa,ze trafilam na to forum i was,bo zdobylam tu wiele cennych informacji na temat plodnosci... takich rzeczy to powinni uczyc w szkolach srednich na zajeciach wychowawczych z ginekologami i urologami jako nauczyciele i koniecznie w podziale na grupy ze wzgledu na plec... na takich zajeciach powinno sie uczyc o nie tylko o antykoncepcji ale rowniez o staraniach o dziecko i jak sie do tego przygotowywac,jak rowniez uswiadamiac mlodym ludziom jak byc odpowiedzialnym za swoje czyny i jak czerpac przyjemnosc z seksu ( oczywiscie nie zrozumcie mnie zle,ze namawiam na namawianie nastolatkow do seksu- ja namawiam na przygotowanie ich do odpowiedzialnego zycia doroslego).
wiecie co mi sie bardzo podoba w szkolnictwie kanadyjskim (nota bene jest to chyba jedyna rzecz ktora mi sie w nim podoba :laugh2:) oni maja tutaj cos takiego jak przedmiot gdzie aby go zaliczyc dostaje sie na jakis okres ( nie wiem dokladnie jak dlugo) lalke z wmontowanym komputerem,ktory ja stymuluje do zachowania jak niemowle i dany uczen musi sie opiekowac ta lalka,to znaczy : przewijac ja,brac wszedzie ze soba,karmic,uspokajac, po prostu zajmowac sie nia jakby rzeczywiscie byla dzieckiem i to przez cala dobe w czasie tego okresu... mysle,ze takie zajecia by sie przydalay zarowno chlopcom jak i dziewczetom w szkole sredniej i moze w ten sposob byloby im latwiej zrozumiec konsekwencje zbyt wczesnego i nieodpowiedzialnego uprawiania seksu... no i chyba znowu zupelnie zeszlam z tematu...
nic,ide spac ...
pozdrawiam was wszystkie,pa

Do góry