reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

WITAM

Wreszcie trochę odespałam trudy poprzedniego tygodnia.
Widze że na głównym mamy szczęsliwą mamusię Elżbietkę:happy: To wspaniała wiadomość. Widziałam zdjęcia Filipka - jest słodki
:tak: :tak:

Najko Ty chyba jestes "nocnym markiem" . Ja o tej porze zaliczam juz trzeci bok:-D
Co do Twojego pytania - tak, wybieramy się do kliniki o której pisałam wczesniej. Jutro zamierzam tam zadzwonić i jakoś sie umówić. Nie mam pojęcia jakie tam sa terminy ale jutro wszystkiego sie dowiem.Mam tylko nadzieje że to nie będzie kolejna porażka.
Carioca ja Cie proszę, Ty nas tu nie zostawiaj:no: . Wrześniówki - owszem rozumiem ;-) ale my tu Ciebie bardzo potrzebujemy.:tak: :tak:
Antila ciesze sie że koniec remontu bliski. Teraz to dopiero będzie frajda wymyślanie cudów kulinarnych w takiej superowej nowiuteńkiej kuchni. :laugh2: :laugh2: :laugh2:
Kajdo widzę że Ciebie też @ dopadła i to w tym samym czasie co mnie:wściekła/y: Mam nadzieję że to jej ostatnie podrygi, czego Tobie i sob ie życzę:-)
Alek, Eva, Sensi i wszystkie staraczki i wystarane......buziaki

reklama
Witaj Vonka!
Ja w zasadzie też zwykle staram sie koło 23 być w łózeczku, ale czasem nie udaje się. :-)
Też ciesze się z wieści od Elżbietki i z Filipka!
To dzwoń Vonka tam, umawiaj sie jak najwcześniej i bądź dobrej myśli! A my jak zawsze będzimy kibicować!:tak:

My jedziemy zaraz na dobry obiadek do moich rodziców. Pa.

Witam Kochane Moje
Najko smacznego obiadku.:-)
Vonko nię będzie żadnej porażki.W końcu oni tam się specjalizują w tych sprawach:tak: Myślę, ze terminy też nie powinny być bardzo odległe.
Ale się Elżbietka wymęczyła, bidulka a na koniec jeszcze CC.Ale Filipek cudo :-) :happy: :-)

Witajcie w niedzielne popołudnie:-)

Vonko myślę, że to bardzo dobry pomysł z tą kliniką, ja też się trochę wahałam, a teraz jestem bardzo zadowolona, że się zdecydowałam:tak: zapisz się jak najszybciej:tak:

Najka smacznego obiadku:-) i zajrzyj do nas jeszcze..;-) a imprezka wczorajsza była taka sobie.., po 24 byliśmy już w domku:tak:

Antilko spróbuj może jednak wybrać się na monitorig? mi się teraz wydaje, że za długo zwlekałam..tez robiłam testy owu, które wychodziły pozytywne:szok: a nic z tego nie było:-( monitoring jest dokładniejszy, gin od razu zobaczy jak tam Twoje jajniki, endo, śluzik- wszystko oceni za jednym razem, spróbuj się zapisać..:tak: a Ty robiłaś jakie badania hormonalne?

Ewa podziwiam Twoje hobby, ja chyba nie miałabym cierpilowści, no i.. takiego talentu:tak:

Carioca ani się waż nas zostawiać!:-D koniecznie musisz nas tu wspierać!!:tak:

Majeczko a co u Ciebie??

Kajda, Anusia ogromny :-*

miłej niedzieli Kobitki:-)

Witaj Aluś:-)
Na pewno robiłam Fsh, Lh, progesteron, testosteron , prolaktynę na czczo i po obciążeniu.Wszystkie wyszły dobrze oprócz prolaktyny po obciążeniu, która chyba wzrosła 24 krotnie.Jeżeli zapiszę się na monitoring to pewnie powtórzę badania.

Dzisiaj wieczorkiem zrobię test owulacyjny. Pojawił się rozciągliwy śluz i chyba coś się dzieje w lewym jajniku:confused: .Co prawda mój suwaczek spieszy o dwa dni, ale może coś z tego już będzie:eek:
Ja zwlekałam, gdyż nie byłam przekonana,czy już pragnę dziecka. Teraz jednak chyba dojrzałam i wiem co w życiu tak naprawdę ma znaczenie:tak:
To wszystko dzięki WAM:-) :tak: :happy: Dziękuję Kochane, że jesteście:-)

Witajcie wieczorkiem!:-)
Obiadek dobry był, ale fajnie już być w domku!
Już pojutrze wizyta u ginki! Czekam, ale też i trochę obawiam się, czy wszystko będzie dobrze. Tak, czy inaczej dobrze, ze już blisko.
Widzę, że podejmujecie różne działania starankowe:tak:, ja nie bardzo orientuję się po jakim czasie dobrze jest spróbować monitoringu, czy zrobić te badania hormonków. Popytam pojutrze moją ginkę. Chociaż to pewnie różnie lekarze do tego podchodzą?
Dziewczyny, czy Wy aplikujecie coś Waszym mężczyznom, na owocne staranka? Słyszałam, że ważne jest, by mieli odpowiednią ilość witaminy C, co jeszcze, może wiecie?!:confused:
Serdecznie Was pozdrawiam!:yes:

hej:-)
Antilko to ja trzymam kciuki za teścik póki co, a badanka proponuję powtórzyć:tak: szczególnie ze względu na PRL, u mnie też po obciążeniu była 25- krotnie większa:szok: i stąd pewnie problemy z niepękającymi pęcherzykami:wściekła/y: niby testy wskazywały owu, a pęcherzyk prawdopodobnie nie pękał..:-( Kochana wybierz się najlepiej na monitoring, żeby sprawdzić, czy jest ok :tak:

Najka to prawda,że lekarze różnie podchodząą do badań, moja pierwsza ginka od czasu, kiedy zaczęliśmy się starać, twierdziła że jest ok, a w sumie to nie wiem czemu, bo ok nie było:-( pół roku kazała mi mierzyć temp., nie zaproponowała żadnych badań, ani monitoringu, pomimo tego że nie zachodziłam w ciąże.., pierwsze badania zrobiłam na własną ręke..:wściekła/y: myślę, że powinnaś zapytać lekarza i o monitoringi o badania, a usg miałaś robione?
kurcze! mi po tej ostatniej wizycie otworzyły się oczy! mam ponad 30 lat i nie mam za bardzo czasu na czekanie i gdybanie- uda się, czy znowu się nie uda? skoro ponad 2 lata się nie udaje, to nie jest to przypadek! i musi być jakaś przyczyna! nie dam się już zwieść tekstami typu:,,proszę się nie stresować, a się uda'', jasne! mogłabym tak czekać do emerytury:wściekła/y: dlatego trzeba według mnie zrobić wszystko, żeby była diagnoza, a potem chociaż wiadomo, co trzeba leczyć..:tak:
a co do wspomagaczy dla męża..mojemu kiedyś zaaplikowałam salfazin, teraz w sumie nic nie bierze, pije tylko actimel:-D i plemniczki są ok:-)

kupiliśmy dziś nową komodę:-) zaraz się biorę za przekładanie rzeczy..:-D

Hej Najko:-) Ja mojemu nic nie aplikuję, tylko chowam mu papierochy;-)
Niedawno zaczął stosować gumy Nicorette i wyraźnie ograniczył palenie:tak: Kurcze zrobiłam ten test owu i druga kreseczka bladziuchna:no: Trudno powtórzę za 48 h.
Najko najlepiej spisz swoje pytania do ginki na kartce ( ja zawsze przypominam sobie o różnych sprawach, jak już opuszczę gabinet)

reklama
Aluś dzięki tak też zrobię:tak: A jaką komodę macie? Ja mam komodę z 15 szufladami i nigdy nie pamiętam do której coś schowałam:-D , mimo tego uwielbiam ją. Byłam dziś w Ikea aby zakupić parę bajerków do kuchni.Tłum był ogromniasty, więc szybko uciekłam.

Do góry