reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć Ewa! Fajne to Twoje hobby! Tym bardziej podziwiam, że ja nie umiem szyć:errr:. Też uważam, że nie ma co zwracać uwagi na przesądy, bo to przesądy tylko. I skoro komuś sprawia przyjemnośc szykowanie rzeczy dla dziecka wcześniej to i bardzo dobrze! Aż ciekawa jestem, co Ty tam już masz dla maleństwa, no i jaki ten piękny pokoik będzie!:-)

Antila,czyżby w takim razie już było po kuchennym remoncie?!

Idę szykować się do spacerku! Pa

reklama
czesc dziewuszki!
oj, ja tez sobie dzis pospalam! wstalam po 11:zawstydzona/y:no ale jak sie chodzi spac okolo 2 w nocy... to nic dziwnego, zerstza uwielbiam pospac sobie dluzej w weekend!

vonko, przykro ze zsterciucha przylazla! do mnie tez zreszta! ael jestes silna babka i sie nie poddajesz! buziaczki dla Ciebie!
Antila, a Ty bierzesz jakies leki na obnizenie prolaktyny i pekanie pecherzykow?
Najka, udanego spacerku!
Ewa, nie wiedzialam, ze masz takie przydaten hoby.. to moze faktycznie zaczniesz robic to na wieksza skale i sprzedawac?
Alek, buziaki! wszystko jest na dobrej drodze!
Carioca, anuś, moniolek, majeczko usciski dla was!

a ja zaraz za sprzatanko sie biore, choc brzuch mnie jeszcze tak troche @-owo boli chyba musze cos pobrac...

milej soboty wszystkim zycze!

Najka- dla dziecka to ja mam prawie wszystko z ubran na pierwszy rok, wystarczyloby nawet dla blizniat .... ale prawde powiedziawszy to kupowalam ze wzgledu na mega przeceny i w tym momencie mialam pieniadze i prawie zadnych wydatkow typu czynsz i jedzenie,wiec zaszalalam.... ostatnio kupilam wozek i wlasnie wczoraj dostalam dodatkowa bude do spacerowki i materac do glebokiego... teraz jeszcze lozeczko i komoda i juz koniec.... a pokoik bedzie niebieski z motywami slonca i gwiazd,bo w takiej tonacji uszylam posciel do lozeczka... sprobuje wstawic zdjecia...
1- posciel,ktora uszylam
2-pokoj,na ktorym bede sie wzorowac
3-spiwor do wozka,ktory uszylam

kajda- uwielbiam szyc ale problem w tym,ze to hobby jest potwornie drogie i nie bardzo oplaca sie szycie- bo jak odlicze koszty ( material ) i robocizne to wyjda bajonskie sumy,wiec raczej pozostaje mi szycie dla samej idei....

Cześć 30tki!
Tak wogóle to mi tu w tym wątku bardzo wygodnie i mam nadzieję, że nie mnie nie wygonicie :confused:

Ewa - mnie się podoba Twoje hobby. Wogóle żyję w przeświadczeniu, że jeśli ma się hobby, to dopiero wtedy się żyje. Ja szycie odkryłam dość niedawno, kiedy dałam do naprawy staruteńką maszynę do szycia i nie jestem w tym mocna.
Jeśli chodzi o moje pomysły na pokój dziecka i jego wyprawkę to napewno będzie panował motyw misiowy. My mamy narazie tylko jedno ubranko - "pajacyk" z uszkami i ogonkiem, że niemowle będzie w tym wyglądac jak misiaczek. To kupiłam w dniu kiedy powiedziałam Piotrowi, że zostanie ojcem.
Trzymam mocno kciuki za ten cykl!

Dziewczyny, czy próbowałyście Castagnusa? Polecam serdecznie, brałam go półtora cyklu (bo w ciąży już nie można), no i wydaje mi się że to własnie po nim gin stwierdził, że mam owu jak po jakiejś stymulacji. Wpływa dobrze chyba na wszystko - na poziom prolaktyny, owu i potem ciałko żółte. Jest w przyzwoitej cenie - 12 zł za 30 szt.

Najka, Antila, kajda - buziaki!
Weekend jest po to by sie wyspać. I ja się do tego też zastosowałam :-) Spacer - bardzo fajny pomysł - ale u nas strasznie wieje. Nie skuszę się.

No już jestem:-)
Ewo utalentowana kobitka z ciebie:tak: .Śliczna ta pościel. Ja też mam masę ciuszków dla dzidzi.Siostra mojego M nam dała, gdy się przeprowadzała( 3 ogromne wory).Ewuś a wózio jaki masz?
Kajdo brałam jakieś 2 lata temu bromek, potem trochę zaniedbałam.Gdy poszłam jakiś czas temu na wizytę do nowego gina to stwierdził, że jeżeli miesiączki są regularne to wszystko ok:no: To ten sam który powiedział mi ,że radą na moje niskie libido jest zmiana partnera:szok: Postanowiłam zacząć starać sie o dzidzię a w międzyczasie powtórzyć hormony no i ten monitoring.
Najko remont prawie skończony czekamy tylko na przyjazd mebelków.Ostateczny termin wtorek.
U nas dzisiaj szaro, ponuro i kropi:-(
Carioca no myślę, ze nas nie opuścisz:-) Castagnus kupiłam, ale jeszcze nie brałam.
Vonko odpoczęłaś już?

Antila- wozek Peg Perego starszy typ ale nowiutki ze sklepu... wkleje fotki pozniej,bo zrobilam,ale nie umiem przelozyc z kamery na komputer..... i wlasnie zamowilam i juz dostalam do niego dodatkowy materac i wysciolke ( boczna czesc gondoli,ktora mozna prac) i dodatkowa bude... bude z tego wzgledu,ze w orginale jest jedna,ktora pasuje do gondoli i spacerowki,a ja sobie wymyslilam ( jestem troche pedantka ),ze jak bede jednej budy uzywac do obu to ona mi wyplowieje rowno ze spacerowka,a jak bede miec drugie dziecko i zaloze ja z powrotem do gondoli to bedzie sie odznaczac... to jest tylko moje widzimisie.... wiec dokupilam i jest fajna bo zewnetrzny material jest identyczny tylko od wewnatrz zamiast bialego jest w paseczki bialo-granatowe ( sam wozek granatowy) wiec bedzie super do spacerowki na zime,bo na lato kupilam na ebay.uk daszek, mial byc uniwersalny i jest super,tylko na poczatku bylam mocno rozczarowana,bo nie moglam go zainstalowac na moim wozku,ale po przegladnieciu powyzszej ebay znalazlam zdjecia jak on wyglada zainstalowany i wlasnie go zalozylam na moj i jestem super szczesliwa.... a tak w ogole to wozki podobaly mi sie Inglesiny model Sofia z 2005 ( moj jest prawie identyczny)- zalaczam zdjecie- jest ono niestety dosc zlej jakosci,ale wstawie pozniej moj; jak i rowniez model Classic oraz pod wplywem bb odkrylam Emmaljunge - modele rowniez Classic lub Smart- i bym sie na nie skusila jednak problem w tym,ze nie ma ich na rynku kanadyjskim,wiec w razie jakichkolwiek problemow,byloby zbyt drogo i czasowo za dlugo na naprawy... musze tez dodac,ze jestem bardzo staroswiecka i uwazam gondole za "mus" i nie uznaje fotelika poza samochodem... z racji wykonywanej pracy mialam tez wielokrotnie okazje pchac wiele wozkow i najlepiej sparawdzaja sie tego typu co na zdjeciu (zapomnialam dodac,ze gdy jest snieg trzeba zdjac blotniki,bo z nimi za daleko sie nie pojedzie),a najgorsze byly Graco- ale to sa moje odczucia..... i na tego typu dyskusje mamy jeszcze kilka miesiecy,ale ja moge o wozkach calymi godzinami az do znudzenia rozprawiac..... w ogole jesli ktoras z was interesuje sie wozkami i zna angielski to jest fajny website o wozkach i ich historii ... oto link : Welcome to The Pram Museum
alez sie rozpisalam.... wybaczcie mi....

Carioca77- bede sie rozgladac za motywami misiow i ci podsylac pomysly.... jesli chodzi o szycie to po poznaniu podstaw okazuje sie,ze wcale nie jest trudne i trzeba tylko duzo cierpliwosci... ja szyje odkad pamietam i jestem tzw. samoukiem,ale u mnie w rodzinie to tradycja... moja mama tez sie nauczyla sama z ksiazek szyc,robic na drutach i haftowac.... ja namietnie zbieram katalogi z dzieciecymi rzeczami ( niekoniecznie ciuchami) i duzo wlasnie na ich podstawie szyje... np. wyzej zalaczony spiwor... a przescieradlo z gumka na lozeczko wydawalo mi sie niezmiernie trudne do uszycia,podpatrzylam w wykrojach i prawde mowiac nie ma nic prostrzego... wystarczy troche checi i wyobrazni... teraz jak bede szyc to zaczne robic zdjecia krok po kroku,to moze komus sie przydadza moje objasnienia....

reklama
Hej!
Kajda na spacerku było fajnie, ze względu na słoneczko szczególnie, ale wróciłam trochę "zawiana"! A zaraz tak jak Ty do sprzątania:errr:...

Ewa fajna Twoja pościel i przyszły pokoik!

Carioca, też mam nadzieję, że zostaniesz tu z nami!:-)(pewnie oprócz udzielania się na wrześniówkach) O Castagnusie usłyszałam niedawno i też o nim myślę, ale może we wtorek to z ginką skonsultuję, nie wiem czy to można tak na własną rękę?

Antilko więc w końcu remont na finishu i będziecie mogli sie cieszyć piękną kuchnią i pewnie więcej czasu tam spędzać teraz będziecie!

Do góry