reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Witajcie wieczorkiem..:-)
już mi lepiej i to dzięki Wam:tak:
dziękuję Wam Kobitki za podtrzymanie na duchu:tak:
macie rację- przynajmniej wiem, co jest grane i..od nowego cyklu bierzemy się z moim nowym sympatycznym ginem ostro do roboty:tak:
Kajda, Sensi, Carioca, Antilko, Ewa ogromne buziaki ode mnie!!:-)

a co tam u vonki? hop, hop!

Kajduś- u mnie @. Tak poprostu przyszła :-( ( nie wiem po co ?).
Ale przynajmniej jestem wreszcie w domku i moge sobie odpocząć.
Pozbieram się so kupy i nadrobię zaległości na BB.

Pozdrawiam Was kochane moje :-) Mimo wszystko jakoś sie nie daję.

Vonko - :-( szoda, ze małpisko jednak miało czelność :-(
Alek - no i tak powinno być! a gin oprocz tego ze sympatyczny, to moze przystojny?
Ja mam zasade - zeby nie wiem co, moze byc najlepszy, ale jak jest przystojny to nie moge pojsc do takiego gina :laugh2:

Aluś przynajmniej masz fajnego gina, to połowa sukcesu :-) Też myślałam nad monitoringiem, może w przyszłym cyklu Pierwsze Usg kosztuje 70 zł a każde następne 40 zł. Ja mam 50% zniżki to nie zbankrutuję Myślę, żeu mnie z owulacją marniutko gdyż:
1. w każdym bad cytologicznym rozmaz cytohormonalny nieodpowiedni do fazy cyklu
2. w przypadkowych usg w okolicach owulacji brak pęcherzyka dominującego
3.Potwornie wysoka prolaktyna po Metoclopramidzie
4.Śluzik jednie w niektórych cyklach noszący znamiona płodnego
Nie zamierzam się tym jednak przejmować, teraz zastosuję testy owulacyjne, potem ewentualnie ten monitoring.
Vonko odpoczywaj @ lekceważ, to może się obrazi i już nie wróci
Carioca, Sensi mamusie kochane buziaki dla Was i fasolinek
Najko jak nastrój? Pewnie lepiej w końcu weekend mamy:-) :laugh2: :cool2:

Kajda coś w tym musi być, że wiele z nas zauważa ciężarne wokół siebie.Czyżby kolejny wyż demograficzny. A może becikowe zadziałało( tak twierdzą nasi rządący)
Ewuś, Kasianko buziaki, ściskam też mocno wszystkie pozostałe 30:-)

Witajcie!
Ja to dziś jakoś zupełnie nie do pisania jestem. :sorry: Postaram się jutro nadrobić. A teraz tylko serdeczne weekendowe pozdrowionka dla Was! :-)
Odpoczywajcie i trzymajcie się dzielnie! Do jutra...

witam was moje drogie wieczorkiem....
u mnie wreszcie weekend i cale dwa dni wolne....
Vonko- przykro mi,ze @ przyszla... odpoczywaj i nie zalamuj zbytnio....
Alek- super,ze znalazlas odpowiedniego ginekologa... w Kanadzie badania rutynowe ginekologiczne wykonuje lekarz rodzinny i dopiero jak on stwierdzi,ze jest potrzeba to kieruje do ginekologa... mnie lepiej odpowiadal system w Polsce...
Carioca77- ja mam nadzieje,ze sie udalo w tym cyklu i jeszcze dla pewnosci bedziemy kontynuowac przytulanka ... a jak sie nie udalo to od nastepnego cyklu zaczynam stosowac testy owulacyjne i dalej temperaturke...
Antila- wykorzystuj wszystkie mozliwe sposoby jak masz okazje...
Dziewczyny zycze milego weekendu i do pogadanek jutro!

Witam w sobotę:-) :-) :-)
Ewo trzymam mocno kciuki aby się udało w tym cyklu:-) Powiedz proszę kto prowadzi ciążę w Kanadzie lekarz rodzinny, ginekolog, czy położna?
Odpoczywajcie dziewczynki , ja zmykam na zakupy a potem sprzątanie kuchennego pobojowiska:dry: .Zajrzę popołudniu:-)

Witajcie sobotnio!
Dobrze jest się wyspać! Dziś też obowiązkowo dłuższy spacer na słoneczku, bo przepięknie świeci. :-)Słońce zawsze mi dobrze robi. O sprzątaniu nie chce mi się myśleć, ale trochę trzeba będzie.

Ewo to kiedy ten Twój urlop? Jak weekend spędzasz?

Antilo fajnie, że masz tę zniżkę! Pewnie, że ją wykorzystaj, upewnisz sie, czy wszystko dobrze. A może nie będzie już trzeba?!:-)

Vonko przykro:-(, ale bądź dzielna, tak jak jesteś i odpoczywaj! :-)Będziecie się umawiać do tej kliniki niedlugo?

Alek cieszę się, że lepiej się czujesz i patrzysz optymistycznie w przyszłość. A sympatyczny gin - to ważne!:tak:

Carioca jak tam w weekend, świeżo upieczona mamusiu ?!;-)

Sensi ,Kajda, Kasianko i inne forumowiczki :-) trzymajcie sie!

reklama
witam w sobotni ranek...
jestem chyba kopnieta,zeby w sobote wstawac o 6-tej rano :baffled:.... ale obudzilam sie na mierzenie temperatury i polozylam z powrotem po i nie moglam zasnac,wiec sie zalogowalam tu.....
Antila- musze spytac kolezanki o prowadzenie ciazy bo zapomnialam,ale na poczatku prowadzi ja na pewno lekarz rodzinny i pozniej kieruje do odpowiedniego ginekologa zajmujacego sie tylko porodami,ale nie pamietam kiedy to nastepuje... no i wczesniej kieruja do ginekologa jesli sa jakiekolwiek problemy....
Najka- moj urlop dopiero za tydzien.... a w ten weekend zaraz czeka mnie sprzatanie ( chyba,ze mi sie nie bedzie chcialo) prasowanie i zakupy regalow z polkami na ksiazki do salonu... oraz moze zdecydwanie sie na farbe do pokoju komputerowego,bo go przenosimy na dol,a w tym co jest teraz bedzie pozniej pokoj dla dziecka.... nie smiejcie sie,ze tak wczesnie mysle o pokoju,ale ja jestem bardzo na tym punkcie szalona... no i mam juz praktycznie 90% co jest potrzebne na pierwszy rok dziecka i potrzebuje miejsca,zeby to skladowac... kupowanie i szycie dla dziecka to pewnego rodzaju moje hobby.... i nie zwarzam na przesady,bo uwazam,ze co ma byc to i tak bedzie niezaleznie od tego czy kupie kaftaniki przed czy po porodzie... ale podkreslam,ze ja mam na tym punkcie bzika i powaznie zastanawiam sie nad szyciem dzieciecych rzeczy ( nie tyle ubran co poscieli i innych rzeczy) dla pieniedzy,ale sie jeszcze do tego nie zmobilizowalam....
Carioca77- napisz prosze jaki lubisz styl dla dziecka raczej nowoczesny czy staroswiecki?

Do góry