reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie wieczorkiem....
wlasnie bylam u kolezanki,ktora ma 14 miesieczna corke i jest z drugim w ciazy ( termin na lipiec)... ta mala jest fajna... ostatnio widzialam ja dwa miesiace temu,moze nie tyle urosla co zaczela chodzic i jest urocza :-)... Vladia (kolezanka) tez byla dzis na usg i widzialam jej malenstwo; niestety nie zobacze malenstwa jak sie urodzi,bo oni przeprowadzaja sie do Halifaxu a to dosc daleko...

co do migren,to ja je przechodze roznie,ale ostanio sie nieco nasilily i sa zwykle przepowiedzia okresu... z kolei jak mieszkalam przez 2 lata w Marsylii nie mialam migreny ani razu,moze tylko raz lekki bol glowy... mysle,ze duzo ma doczynienia klimat....

wczoraj mielismy troszke sniegu,ale na szczescie juz po nim sladu nie ma tylko jest dosc mrozno... a z powodu ostatnich cieplych temperatur to niektore drzewa maja paki na galeziach i wiewiorek wszedzie od groma,a powinny przeciez spac... :eek: tez bedzie pozniej mase wszelkiego robadztwa,bo nie wymarznie to dziadostwo przez zime...

ja lykam tylko folic,ale moze kupie sobie jakies dodatkowe witaminki i zrobie jutro rybe po grecku to Joe naje sie marchewki... u nas przepisuja tabletki dla kobiet juz ciezarnych Materna ( zestaw witamin) i dziewczyny z forum kanadyjskiego radzily ja brac jeszcze przed ciaza,ale polska aptekarka poradzila mi zwykle Centrum,a Materne dopiero jak bede faktycznie w ciazy...

Carioca77- ja tez mam nadzieje,ze wszystkie tu jeszcze w tym roku zostaniemy mamami i bedziemy wspominac nasze ciaze jako najpiekniejszy okres w zyciu...:tak::-)

Alek- tez trzymam kciuki za pecherzyk,aby sie przeistoczyl w sliczna fasolke...

Najka- ja mam wrazenie,ze jakas epidemia z tymi ciazami... ale pewnie dlatego,bo sama o niej mysle...

Kasianka- ja migreny mialam od dziecka ( po tacie) ale jak wspomnialam wyzej w Marsylii ani razu i od ok 2 lat sa zwykle m.in. oznaka zblizajacej sie @... a nasilily sie szczegolnie po Diana35... troche zaluje,ze bralam ta wlasnie pigulke,ale juz za pozno na zale.... a po porodzie powroce na jakas inna... a czy wy planujecie jeszcze dziecko tylko pozniej czy juz zdecydowanie nie? pytam,ale nie musisz odpowiadac jesli jest to zbyt osobiste...

Antila,Sensi,Vonko i cala Reszta trzymajcie sie i myslmy pozytywnie! milej nocki....

reklama
Wpadam na chwilkę przywitać się:-)
Wiecie co z tą epidemią ciąż to chyba nam się nie wydaje.Ja to już zauważyłam zanim zaczęłam intensywnie myśleć o dzidzi.Kiedyś w sobotę w markecie zaczęłam liczyć spotkane ciężarne i było ich 11( tych w widocznej ciąży);-) :-) A i poza tym zuważyłam np na bazarku stoiska z odzieżą typowo ciążową, których wcześniej nie było.Kto jak kto, ale handlowcy, chyba dobrze znają popyt:confused:
Miłego dnia.Tylko kilka godzin w pracy i weekend:-) :-) :-)

Alek, trzymam kciuki za Twoje jajeczko! żeby pękło ładnie:tak: zdaj potem relacje:-)
EwaKrystyna, ja tez przez laat bylam migrenowem. pomagalay mi tylko robione od razu jak czulam zwiastuny bolu zastrzyki przeciwbolowe w tyłek.
Sensi, Carioca, jak sie czujecie mamuski?
Antila, helol:-) ja tez co chwile w sklepach widuje brzuchatki:tak:

pozdrawiam was wszystkie mocniutko!
do mnie jak widac zawitala @.... ale kolejny cykl przede mna! nie mam zamiaru sie dołowac!
buziaki i milego dnia!

:happy: Witajcie moje drogie :happy:
Ja dziś tylko przelotem, bo mój komputer się spiep...i została utracoma większośc danych (mój dorobek:-p:-p) z pewnością da się je odzyskać, ale trzeba komputer zanieść do doktora.

dziś o 17 wizyta u pani gin. Już się obawiam, bo dziś pewnie badanie przezierności karku (prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych:szok::szok:). Relację i zdjątka ewentualne w poniedziałek.

Czuję się bez zmian tzn. bardzo dobrze.
Buziaki i kciukasy:laugh2::laugh2::laugh2:

Sensi - będzie napewno wzorcowo :-)

A ja w końcu się nie wybrałam na te IgM, bo w poniedziałek widze sie z ginką i niech ona się wypowie w tym względzie. Zresztą przecież już niczego nie zmienię, a dodatnie IgG z tego co wynalazłam w necie ma 60% kobiet :szok: A poza tym nawet jeśli zrobię 12 053 422 różniastych badań to i tak nikt mi nieczego nie zagwarantuje.

Po prostu wierzę w to, że będę miała zdrowego, różowego, tłuściutkiego bobaska!

Ja wiedziałam, ze tak będzie. Non stop wymyslam sobie coś nowego - a to że nie zajdę w ciążę, jak się udało to albo sie zastanawiam nad tą cytomegalią albo nad tym, ze nie mam objawów, albo czy wogóle jestem w ciąży. Muszę się chyba przede wwszystkim zastanowić nad sobą...

Kajda, Ewa, Antila, Najka, kasianka - buziaki!

Alek - niechby się udało! miałabyś fotogalerię swojego bobasa już od pęcherzyka Gaafa! A wogóle - to owu występuje wlasnie w tych dniach w ktorych sie mniej wiecej spodziewalas, czy jest to dla Ciebie zaskoczenie?

Kochane..
pęcherzyk nie pękł:(( jest już przerośnięty i pełnowartościowego jajeczka już z niego nie będzie:((((
dostałam lek na wchłonięcie pęcherzyka..:-(

wieczorkiem napiszę więcej..
pa..:-(

Carioca, spokojnie:) jak masz dodatnie Igg to jest ok:) zle by bylo gdybys miala dodatnie Igm! a dzidzius na pewno jest zdrowiutki i bedzie zdrowiutki! nie ma innego wyjscia!
Sensi, czekamy zatem na wiesci po wizycie i zdjatka!
Alek, lekarz mogl sie pomylic! nie smutaj sie, prosze!

Kochane..
pęcherzyk nie pękł:(( jest już przerośnięty i pełnowartościowego jajeczka już z niego nie będzie:((((
dostałam lek na wchłonięcie pęcherzyka..:-(

wieczorkiem napiszę więcej..
pa..:-(

Alek
- nie smutaj się, przynajmniej widomo o co kaman.
U kobiet na sprawy, ze tak się wyrażę "cyklowe" na wszystko jest lek. Na rozwijanie się pęcherzyka jest hormon, na pękniecie jest zastrzyk, zeby pozniej cialko zolte sie ladnie spisywalo - tez jest piguła, itd.
Pewnie w przyszlym cyklu pecherzyk dostanie motywacje w postaci zastrzyku. To dobrze, ze sie wybralas na monitoring cyklu. Bedzie dobrze. Napewno!

Alek uszy do góry:-p
przecież gdyby nie monitoring, to nie wiedziałabyś nawet, że pęcherzyk nie pękł, a każda z nas ma przecież cykle bezowulacyyne-więc przyjmij to za normę a nie regułę-przecież Twoje jajniki na pierwszej wizycie nie miały ogromu niepękniętych pęcherzy:evil::evil:

reklama
Carioca a ja nie robiłam ani toxoplazmozy, ani cytomegalii-chociąż jako weterynarz powinnam:szok::szok::szok:- i dzięki temu mam problem zamartwiania się o wynik z głowy. I Tobie też radz-dość badań nna immunoglobiny:tak::tak::tak:

Do góry