reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
może nic mnie nie omijać, biorę pełen pakiet :-)

Póki co dobrze się czuję, ogarnął mnie tylko brak apetytu, ale to pewnie z wrażenia. A jeśli chodzi o wcześniejsze wrażenia to podczas domniemanej implantacji (czyli wtedy kiedy było krwawienie) to mogłam cały czas spać i było strasznie zimno.

Sensi - a Ty jak się czujesz?

Dziewczyny, piszę tu by dać Wam nadzieję i powiedzieć, że 30-stka nie przekreśla szans na macierzyństwo. Oczywiście nie zawsze życie jest usłane różami i czasami musimy trochę poczekać na nasze szczęście (i niestety pocierpieć) ale wiara dodaje skrzydeł i pomaga znieść przeciwności losu. Ja mam 31 lat (w tym roku skończę 32) i właśnie skończyłam szczęśliwie 24 tydzień ciąży. To moja pierwsza ciąża - w wyniku zapłodnienia in vitro. Starałam się o nią 3 lata i w moim przypadku próby "naturalne" nie miały sensu bo mam niedrożne jajowody (to w zasadzie główna przyczyna ale mam też kilka innych problemów które udaremniały mi pozytywne starania). Chcę Wam powiedzieć, że w mojej historii leczenia spotkałam się ze sporo starszymi dziewczynami od siebie i że niejedna z nich już jest albo wkrótce będzie mamą. Więc 30-stka to jeszcze młody wiek. Ale jednocześnie (jeśli mogę, a nie chcę żadnej z Was urazić), chcę Wam powiedzieć, że jeśli już długo czekacie na Wasze maleństwa to może warto czasami poszukać innego lekarza. Ja gdybym pozostała u tego u którego leczyłam się 3 lata temu, to na pewno miałabym o wiele większe problemy niż miałam. Jeżeli chciałybyście o coś zapytać to służę pomocą.

CARIOCA - cudowna wiadomość :-) :-D :laugh2: :happy: :-D :-D GRATULUJĘ:-) Wreszcie mamy tu wrześnióweczkę. Podobnie jak pozostałe starające się ....ja tez liczę na Twoje fluidki:tak: :tak:

Sensi bardzo się ciesze z Twoich wyników. Tak trzymać.

Ewo, Kajdo i wszystkim potrzebującym - zdrówka życzę. Mnie póki co kaszel, katar i chrypa nie opuszczają :-(

Pozdrawiam serdecznie i idę dokończyć obiad na dzisiaj ;-)

czesc Dziewczyny! jestem jeszcze mało obeznana jeśli chodzi o poruszanie sie po forum ...ale mam nadzieje ze szybko dojde do wprawy.Mam 32 lata (jeszcze....do 12.01 :)) ) i zamierzamy zacząć od przyszłego miesiaca starac sie o dziecko.Narazie jestem na etapie robienia badań....Myślę ze nie ma nic złego w późnym macierzyństwie ...i mam nadzieję ze wszystko będzie przebiegało bez komplikacji.Napiszcie swoje spostrzerzenia:)) cieszę sie że nie jestem sama .....:)) pozdrawiam

dopiero teraz mogę zacząc starać sie o dzidzię...mam nadzieję ze wszystko przebiegnie bez komplikacji i uda mi sie zajść w ciąze jeszcze w tym roku ....a może i urodzić do końca 2007:)).....troszkę mnie przeraza to moje 33 ...ale widzę ze nie jestem sama....myślę ze wesprzecie mnie w chwilach wątpliwości ....

Carioca - gratuluję, fantastyczna wiadomość.

Wśród starających się trzydziesteczek jest już mama lipcowa, sierpniowa i wrześniowa. Teraz by pasowało, że co miesiąc jedna powinna zafasolkować:tak:, czego Wam życzę.

Dosiak - fajnie że tu zajrzałaś

Jaguś - witaj (nie jesteś tu wcale najstarsza - więc niech Cię to Twoje 33 nie przeraża)

reklama
Witajcie!
Jaguś33 fajnie, że dołączasz do nas, badaj się szybciutko i do staranek się zabierajcie! Jak widzisz pomaga to nasze forumowanie, trzy mamy z 30-stek!:-)
Witaj Dosiak! Dzięki za dobre słowa.
Co za miły piątek! Z pięknymi wiadomościami! Carioca :tak::-)!!!

Do góry