reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dziewczyny, jak dbać o higienę termometru? Bo ja myję ciepłą wodą z plynem do naczyń i już drugi zamoczyłam :baffled:
Przecierać spirytusem czy co?

reklama
Carioca ja czytałam, że spokojnie wystarcza mycie samą zimną, (żeby nie doszło do zbytniego nagrzania termometru i zepsucia go) wodą. I wszystko jest OK.Jak to zamoczyłaś?

Najka - mam elektroniczne dwa (jeden owulacyjny i jeden zwykły). Ten zwykły jak się zamoczył - woda wlała się do tego okienka które wyświetla wynik - to nie działał i wydawał dziwne dzwięki, takiego konającego termometru. Po dniach ożył. Teraz drugi ma to samo, mam nadzieję, że ożyje, bo to akurat ten owulacyjny.

A, rozumiem! Ja mam rtęciowy, więc nie ma takiej możliwości, nie pomyślałam, że masz elektroniczny! Hm, rzeczywiście trzeba uważać. Może dziewczyny, które używają elektronicznych mają jakiś sposób?

WITAJCIE KOBIETKI :-)

Ewo no jasne że Was czytam ..tyle że teraz rzadko kiedy ,mam czas. W pracy jestem baaaardzo długo i w domu juz padam na pynio:-(
Antilko oj, ja też dobrze wiem co to remont kuchni:tak: Przeżywałam go pod koniec kwietnia b.r. aż do 8 maja Ale się działo, ale warto było. Teraz mam fajniutka kuchnię...wszystko nowiuśkie, ach lubię w niej być i pichcić :happy:
Carioca, Sensi, Lastrada,Najka....i wszystkie 30-stki pozdrawiam gorąco i życzę wspaniałego 2007 roku:-)

A tak wogóle to jestem przeziębiona. Zaczęło się od bólu gardła, potem katar i ogólnie jestem jakaś obolała. Ja już chcę niedzieli(bo w sobote musze isc do pracy :-( )

Witaj Vonka!:-)
Życzę zdrówka i żeby czas szybko upłynął do niedzieli! :tak:

witajcie wieczorkiem....
wlasnie wrocilam z pracy i po drodze wpadlam do lekarza... kolejka mi zajela prawie 45 minut a sama wizyta moze 2.... i oczywiscie poszlam na darmo... czulam sie jakbym udawala... fakt,ze dzis uszy mi mniej dokuczaja,ale ciagle bola i sa jakby zablokowane,kicham ( ale kataru cieknacego nie mam) i gardlo czerwone i lekki kaszel sie pojawil... a doktor mi na to,ze to wirus i do tygodnia powinno mi przejsc.... niepotrzebnie w ogole do niego poszlam,w dodatku byl Chinczyk i mial potworny akcent a mnie zaczynal poprawiac... nie mam nic przeciwko poprawianiu,nawet je sobie cenie ale nie slow ktore wymawiam prawidlowo....... poszlam tylko dlatego,zeby sie upewnic,ze z uszami jest ok... i powiedzial,ze tak i zebym sobie lykala Tylenol ( lek na przeziabienia i bole) ja mu na to,ze na mnie nie dziala i w ogole staram sie o dziecko i on mi na to,ze w takim razie nie powinnam brac niczego............ sorry dziewczyny ale musialam sie wyzalic.....

Carioca77
- zostaw termometr na kilka dni zeby wysechl i powinien byc ok... ja wycieram wilgotnym recznikiem lub husteczka koncowke,ktora wkladam do srodka...

Witajcie raniutko:-)
Sensi czyli dzisiaj wynik cytologii:tak: daj nam znać.Z tym fluidem to dobre:-D :-D :-D
Carioca elektroniczny termometr w pracy przecieramy Leko ( gotowy gazik nasączony środkiem dezynfekcyjnym) w domu od czasu do czasu też tak robię.
Ewo, Vonko chyba dołączę do klubu przeziębionych:-( W nocy obudził mnie ból gardła i nie mogę przełykać:no:
Najko nie martw się na zapas pewnie ten ból po przytulanku to jednorazowy incydent.Podejrzewam, że No spa nie pomogłaby, gdyby to cos poważnego było:happy: Uszy do góry:-) :-) :-)
Pozdrawiam Was wszystkie.Teraz pędzę do pracy zaprzyjaźniać się z nowym systemem komuterowym:wściekła/y:

reklama
Do góry