reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć :-)

ale miałam dziś noc.. Patryk miałam wrazenie że co chwila się budził no i o 5 już na nogach :-) On teraz drzemkę sobie ucina a ja zjadłam już śniadanko:happy2:

Kok.o nooooo a jaka z siebie dumna jestem :-):tak:
Gatto, Kok.o wy omleta normalnie na patelni smażycie???
Muma hehe wypił rano bo chyba Mu się pić chciało albo dla towarzystwa :tak: później przez dzień też Mu dawałam to raczej bawił się smoczkiem :cool2: pił tyle o ile no ale dziś też jest dzień :-)
Szyszka i jak blw??? jak Mieszko dał se radę???pewnie to dla Niego bułka z masłem :tak:
Aleksis przywykniesz i do nieobecności Mamy :tak: w sumie to będzie tak samo tylko że więcej będziesz musiała ogarnąć ;-) a eM Twój ma urlop ojcowski??? jest coś takiego w de???

Patryk coraz szybciej pokonuje odległości przy meblach, zaczyna taczyć :szok: siadać, no i upada.. chyba się za kaskiem rozejrzę takim co swego czasu Oli używał..

reklama
elooo:-)
heh Ani@k no na patelni omleta smaże, a na czym;-):-)... bez tłuszczu smaże, albo z odrobiną masła (prawdziwego) + np.natka pietruszki.
A upadaniem na razie sie nie przejmuj, jak Patryk bedzie faktycznie jak Oli popinkalał bez orientu wszedzie, to wtedy kask sie przyda. Ja troche poczekałam i po kilku upadkach Młoda nauczyła sie pięknie asekurować przy upadkach:tak: Podkłada najpierw ręce, brode przyciąga do klatki, no jakby jakis kurs przeszła ;-):-)
Ja tez dzisiaj od 5 na nogach...w ogole ostatnio Młoda o 5 sie budzi i wrzeszczy.. :szok: (zwykle kwękała), nie chce u nas w łożku dosypiac tylko wyłazi i wrzeszczy... Ostatnio duzo wrzeszczy, na wiekszosc rzeczy/sytuacji, ktore nie podobaja sie jej reaguje krzykiem. Powoli mam dosc, bo jak tak stoi i krzyczy to mnie nerw bierze (bo sobie nie da nic wytłumaczyc)..heh... moze to ten bunt 2-latka za szybko przylazł? .. ja tez już bliska buntu jestem;-)

Kok.o ja o 5 muszę się zacząć bawić (bez zabawy krzyk) i tak bawimy się do 8 albo jak wstanie o 5.30 to bawimy się do 8.30 potem godzinna drzemka gdzie mogę się obudzić/zjeść/wstawić pralkę/zrobić (od wczoraj) kawę/przejrzeć pocztę/ewentualnie jakieś zakupy on-line i po paru razach jeszcze Ci czasu zostanie :-D:-) na małe leżakowanie ;-)

idę robić kaszkę i uciekamy na spacer póki trochę poranny chłód się jeszcze czuje
miłego dnia

buziaki dla Ewci :*** i reszty naszych Dzieciaczków :***

hehe nooo 3 godz zabawy z rana :-D:-D niezle:-)
oooo to u Was ładna pogoda... u nas wczoraj padało, dzisiaj tez pochmurno ale naprawdę, ulga duza po tych upałach:tak:

Dziewczyny ja tak na szybko bo dzis wielkie pakowanie, sprzatanie i ok 16-17 wyjazd. Jakies rady na podroz z dzieckiem? Mam zamiar go nie klasc wiec pewnie od razu w aucie zasnie tylko ciekawe ile pospi. Bede oczywiscie Was podczytywac, ale nie wiem jak bedzie z pisaniem. Weekend spedzamy u rodzinki w Gdyni a w poniedzialek juz jedziemy do Rowow. Adas juz caly czas mowi o plazy i wodzie, wiec liczymy na dobra pogode. U nas od wczoraj pochmurno jak na zlosc i pranie ciezko schnie. Buziole i do milego.

Hejka,

U nas też dziś pobudka o 3.30 :cool2: ale piciu i pielucha i dalej chrapańsko do 8.30:tak:

Wpadnę później ale tylko napiszę, żebyście pamiętały wyjeżdzające na wakacje, że pierwszy dzień-dwa poza domem dzieciak też jest bardziej marudny bo jakoś tam się musi zaklimatyzować mimo, ze jest fajnie i dużo atrakcji itp. Tak jak rozmawiałam z mamuśkami na wczasach to wszystkie tak miały. I to samo po powrocie do domu:-)
Pogoda na morzem ładna, zdjęcia takie dostaję od Julki jak gdzieś z Karaibów (no bo Niechorze to prawie Karaiby, co nie Ania ?:-p),

Gochson
to jak wyjedziecie o 17ej to rodzince wpadniecie w środku nocy ? Autostradą do Gdańska naprawdę szybko leci się ale przecież wiesz :tak:
Weź się nie wygłupiaj ze sprzątaniem, ktoś będzie mieszkał u Was w domu ? ;-) Posprzątacie po powrocie.
Ja nie nastawiam Olka jakoś specjalnie na spanie czy nie spanie w podróży ale mamy to szczęście, że on uwielbia jeżdzić autem i większość podróży po prostu gapi się przez okno:happy2:

Miłego dnia, wpadnę na drzemce:tak:

Muma może ty Julke na Karaiby wysłałaś, nie do Niechorza. Oluś dzis grzeczny?
Gochson w trasie, wiec szerokości. Uważajcie na siebie.
Ani@k oj nie tak łatwo z tym BLW, Mieszko rozciapciał dzis np. ziemniaczki na "pire":baffled: do buzi nie trafia nic:no: jutro może pietruszke mu zapodam, słyszałam ze po ugotowaniu jest słodka, sie okaże.
Koko dzieki za porade z jajem.
Gatto a Ty teraz startujesz do PL?
Jesu jak mnie łepetyna boli, ide sie położyć, nie mam mocy na nic :-(
Miłego weekendu babolki.

No to witam sie sobotnio ;)

Ani@k ja to chyba wlasnie zaczęłam wczoraj odczuwać ;) mieliśmy kolejna lekcje ale poszło lepiej P miał lepszy humor i fajnie poszło ;)

Muma Nio to klasa wifi w pokoju :)
Co do foto dobra opcja z tym odwołaniem sie , nawet nie pisz ze któreś z Was tylko kto wtedy prowadził bo mogłas pożyczyć bratu koledze i nie pamiętasz komu Ot co wyedy chyba sie płaci ale bez pkt czy w ogóle nic .
Staram sie chłopa nie stresowac za bardzo ;) ;P on sie sam bardziej spina niz ja jego ;)

Aleksis Nio początki nie sa łatwe ... Hehe mowi ta najmniej doświadczona ;))))
Ale ładnie dał Ci pospać ;)
Brawo dla M ! A bez mamy tez sobie poradzisz kochana !

Btw tez mialyscie uczucie od 8 mca ze dziecko zaraz Wam wyskoczy ? ;)

Koko No powiem Ci ze ta nasza instruktorka to poszalala na koniec tam mamy obrotów zawijasow rozwiniec co nie miara ;) i na koniec orzechylenie lol ;) haha zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Miłej niedzieli ;)

Heloł...!
Upały, wakacje, więc ogólnie nie trudno nadrobić zaległości BabyBoomowe... bo mało nasmarowane. Z resztą Katiuszki posty odeszły to parę stron właściwie mniej do czytania...hehehehehe

U nas wszystko OK. Nawet nie wiem co napisać po takiej nieobecności długiej. Po prostu całuję Was wszystkie i Wasze bobuchy, te nienarodzone też.

Przyjaciółka w ciąży wariuje teraz z kredytem na mieszkanie i szuka mieszkania. Ogólnie już emocje jej opadły w związku z niechcianą ciążą. Jedziemy razem na wakacje w przyszła niedzielę, więc będę ją miała na oku. Pali nadal faje, wnerwia mnie to ogromnie i ja ją wnerwiam marudzeniem o tym.

Tata idzie do szpitala na stenty 31ego, oby było wszystko ok. NO I SCHUDŁ 30 KILO. Sam z siebie się wziął i w półtora miesiąca tyle schudł. CHoć powiem szczerze, że za wiele nie widać, bo i tak jakiś gruby nadal, ale już się rusza więcej, nawet się schyli i sznurówki zawiąże.

reklama
Tere witaj ;)

Szacun dla taty ! 30 kg w 1,5mca lol!
Kciuki za wizytę taty w szpitalu , na pewno bedzie wszystko dobrze !

A co do przyjaciółki szkoda że pali , ale pamiętaj jak ms sie urodzić zdrowa dzidzia to i tak sie urodzi - taka prawda... A jak cos ma byc nie tak to mozna dmuchać a i tak bedzie po swojemu ...
Oczywiście nie popieram jej , nie nie ! Ale sama musi dojść do tego ze nie powinna ...
Mnie np samo w ciazy odrzuciło i koniec ... Teraz jestem zła na mojego ze popala ;/

No mnie dzis śmieciara obudziła o 4:40 , P poszedł do nich ich tam grzecznie poprosić o zmianę :) zobaczymy ;) zeby dla mnie był taki grzeczny ;)

Do góry