reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzien Dobry,

Gochson zapomnialam pogratulowac juz kawalka Dzidziusia. Super!

EmKa super sobie to zorganizowalas wszystko! A "fachowcy" i ich lepkie paluchy to wstyd. Jak tam Twoja Dzidzia? Jaka duza juz jest?

Pisalyscie na temat tych kremow i sprayow z faktorem ochronnym dla dzieci
Tu macie linka z testu z 2010, te kremy najwyzej zakwalifikowane w tescie sa najlepsze
https://www.test.de/Sonnenschutzmittel-Was-Kinder-gut-schuetzt-4108131-4108139/
A ten z 2008 r.
https://www.test.de/Sonnenschutzmittel-fuer-Kinder-Zwei-sind-mangelhaft-1704581-1704056/
Ten z 2006r.
Lichtschutzmittel für Kinder - Test - Stiftung Warentest
Zauwazcie, ze te drogie kosmetyki z apteki jak Vichy Capital Soleil enfants dostal bardzo niska ocene 4, czyli ocene mierna, a La Roche-Posay Anthelios dostal prawie 3.
LSF to wysokosc faktora, Qualitätsurteil to ocena ostateczna.

Terefere dzis ciezko pracuje. Timu z tatu w dobrych rekach

Muma
jak wczorajszy obiadek sie udal? Gratulacje dla Julki, wzorowa uczennica. A jak sasiedzi-dalej szaleja w basenie i wkurzaja innych?Jasne, fajnie sie pluska w wodzie za free he he

Gatto a jak Cri dzis? Juz po spacerku?ß

Ani@k
dzis jakie plany?spacer i potem pitraszenie pysznego obiaddku dla Patrysia z wiejskich produktow?

Pieknaszyszunia na pewno fajnie sie wszystko ulozy z wprowadzaniem obiadkow, a od wrzesnia Mieszko bedzie zajadal ze smakiem i pobyt w zlobku bedzie dla niego na pewno radoscia. ta, jasne, przeciez w domu opieka nad niemowleciem to jak urlop na Bahama, co nie? He he to teraz M sam sie przekonal, ze ni ma letko

Zawitam moze jeszcze pozniej, podjade do dm po tem krem na slonce dla nas i Synusia

reklama
eloo
melduje się na szybko :-)
eM w domu z Młoda od poniedziałku siedzi, goraczka jej już minęła,ale cherla trochę wiec do zloba nie chodzi. hehe jaki ten eM wykończony jest jak wracam:szok::-D zasypia na siedząco hehe Już zapowiedział, ze po dzisiejszej kontroli zwolnienie ja mam wziąć do piątku:-p Teraz widzi jaki to ja miałam urlop przez rok:-p (a wtedy to chyba więcej trzeba było się narobić przy niemowlaku) A on nie musi gotowac, ma wszystko przygotowane, tylko podgrzać.
ufff upały masakryczne, widze,ze Wy tez z Glutami tylko wieczorem lub o swicie wychodzicie.. no inaczej się nie da:szok:
Muma dobrze ze Olus już zdrowieje (i rozrabia pewnie po staremu;-):-)).
tere wypoczeta już do huty zasuwa, tornado nie baba!;-):-):-p

ciężaróweczki w taka pogode tylko w cieniu proszę, na leżaczku czy balkonie lody wcinac, nie łazic niepotrzebnie (no chyba ze te już finiszujące, to może się rozpakujecie szybciej;-))
ucałowania dla wszystkich Glutków małych i większych :** no i mamusiek
(hehehe zagadnienie gotowania warzywek, widze, ze jest bardziej skomplikowane niż się wydaje:-p;-):-D Glutki tez ludzie i trza im jak dla ludzi gotowac;-):-) )

pozdrowionka

Śpi już pan Glut to mogę postukać ;-)

Szyszunia , kok.o hehe, no tak, panowie niezwyczajni męczyć się na urlopach, kurka, jakby chłopi mieli w życiu do zrobienia to co my to by padali jeden po drugim po 30stce... Z przemęczenia oczywiście ;-) Na szczęście mają nas i mogą się odpowiednio zregenerować.

To Ewa znów w domku, no tak to już jest. A powiedz, w wakacje też żłobek otwarty macie ?? U nas pracują i tak powinno być raczej ale już przedszkola nie pracują i są takie 'rezerwowe'. Julka lubiła tam chodzić ze swoimi koleżankami z przedszkola bo były nowe zabawki:-)

Aleksis - takiego maluszka do 3 mcy to ja bym nie smarowała żadnymi filtrami tylko po prostu dbała o cień , wiem, że w cieniu też się można przypalić ale nie jestem pewna czy te specyfiki są dla aż takich malutkich dzieciaczków. Ale Ty wszystko posprawdzasz :tak:

EMka - no koniecznie zamki zmień, bo nigdy nie wiadomo co tam komu do głowy przyjdzie..

Jasne, że jestem dumna z mojej córeczki , była i jest grzeczna, super się uczy (choć mało czasu póki co poświęca na to:-p), oby tak dalej. Oby tylko nie poznała jakiegoś czuba, wiadomo, jak facet potrafi zakręcić w głowie takiej dziewczynce..
Dziś nie ma lekcji tylko wystawę swoich prac plastycznych na takim konkursie Talenty Chrobrego, może coś wygra ;-)

Muszę normalnie strzelić fotę sąsiadów w basenie albo nagrać Wam krótki filmik, powinno się udać zza firany na balkonie w naszej sypialni :-p

Oli padł dziś szybko bo od kilku dni wstaje o 5.30 :szok: chociaż chodzi spać o 22 :szok: Cholera wszystko przez ten długi dzień :-D

Dziewczyny, słyszałyście o tym ojcu co zostawił córeczkę pod pracą w aucie ?? Masakra....:-:)-(

Muma córe masz zdolniache:tak: pewnie kiedyś jakiś pryszczaty chudzielec jej zawróci w głowie, no ale rozsadna jest wiec chyba większych szkód takie zaćmienie nie narobi;-):-) Zlobek u nas ,z tego co pamiętam, czynny całe wakacje jest, ale w sierpniu miasto nie dopłaca do czesnego, wiec musielibyśmy pelną stawke zapłacić. Zaplanowalismy wiec urlop na sierpień;-)

Straszne to co dziś przeczytałam o 3letniej dziewczynce. Ojciec zapomniał ze miał ja zawieźć do przedszkola (kurna, pewnie taki zapracowany, ze nie ogarnął jeszcze jednego obowiązku:wściekła/y::-:)-() W takim szoku jest,ze w szpitalu psych.wyladował..no nie dziwie się... będzie musiał zyc teraz z tym,ze przez jego głupotę dziecko zmarło:-(

a, Emka , zamki to koniecznie zmień jak już te remonty skończysz:tak: my od razu jak tylko odebraliśmy klucze to wymieniliśmy, bo tak to dostep do mieszkania miałaby chyba cała ekipa budowlana;-):-) A te znikające drobiazgi, baterie i inne rzeczy to prawie norma. Nam znajomy wykanczał mieszkanie, ale od znajomych nasłuchałam się o ekipach remontowych i przekrętach :często podwójne faktury, szybko znikające farby, zakup materiałów na ścianki działowe w ilości takiej,ze labirynt moznaby z tego zrobić... no masakra... trza być czujnym niestety

Muma to ja czekam na filmik:-D:-D
Nie napisalas jak sie czujesz??
My juz dok. Podpisalismy, Mieszko oficjalnie jest yyyy żłobkowiczem,tak to sie nazywa??!!:confused: U nas jeden caly mc zamkniete, trzeba bedzie kombinowac, ale damy rade!
Lece go uspac. Do pozniej.

Szyszunia -. dzięki, że pytasz .Myślę, że to takie chroniczne zmęczenie, które nie minie tak od razu. Pewnie minie dopiero jak zacznę pracować i ruszę 'z kopyta' z robotą, żłobem itp. Gratulacje podpisania umowy, my pojedziemy w piątek , i tak musimy jechać do miasta bo jest msza za tą kuzynkę eMa..

Jeszcze do tego wszystkiego coś mnie w nocy urąbało w łydkę i mi spuchła, wg zdjęć znalezionych w necie to chyba pająk, masakrycznie boję się pająków, w domu rzadko widuję ale na zewnątrz jest full :szok:
Filmik obiecuję:-p

Obejrzałąm na fb ten filmik zamieszczony przez Gatto i normalnie nie mogę dojść do siebie, biedna mała:-( Wczoraj tez ludzie uratowali z samochodu 8latka w Białymstoku...

czeeesc

Normalnie za taki brak odpowiedzialnosci rodzicow plakac mi chce :-( w zeszlym roku u nas byla taka tragedia, w sensie we Wloszech, gdzies na poludniu. Zmarl chlopiec. Moja mala byla jeszcze taka malutka, a ja ryczlam normalnie jak to zobaczylam w tv. Jak jeszcze moge zrozumiec, ze ktos "zapomnial" (choc naprawde jest mi ciezko to zrozumiec, bo jak trzeba miec zajeta glowe i czym??) to takiej babie jak z filmiku dalabym po ryju tak konkretnie:wściekła/y::wściekła/y: albo zostawila w samochodzie :angry: Normalnie plakac mi sie chce jak slysze/czytam takie historie.

Muma rob filmik!!:-D:-D a to chroniczne zmeczenie to ci moze na wczasach przejdzie:tak:

Aleksis ten wykaz to cos w stylu tego kremu z lidla hahahha, szkoda, ze nie sa wszystkie przetestowane, ale dobre i to. Ja sobie zamowilam u mamy tej mojej przyjaciolki Lirene mleczko przeciwsloneczne dla dziecia. Przyjedzie w sobote to sobie odbiore.
Aaaaa Aleksis no dolaczam sie do tego co Muma pisala o kremie dla mlodego:tak:albo dla takich maluchow to ewentualnie z filtrami mineralnymi.
Kok.o oj to teraz eM powinien zawsze siedziec z mloda w czasie jej choroby (tfu tfu tych rzadkich przypadkow kiedy Ewcia moglaby niedomagac) to moze odrobi caly twoj urlop macierzynski hehehehe (to tak pewnie bedzie jak Ewcia do liceum pojdzie:-D:-D)

EMka no tak, wiwat ekipy budowlane! :angry:

My dzis z rana wybralysmy sie do mojej przyjaciolki, Cri nadal bije (albo sie przymierza) ta mala Julcie:-:)-(za kazdym razem jej tlumacze, ale to nic nie pomaga. Teraz to juz wlasciwie staram sie ja trzymac z daleka od tej dziewczynki:-(Ta moja przyjaciolka na szczescie jest normalna i mi mowi, ze Cri widocznie jeszcze jest za mala i do tego zazdrosna, ale czy ja wiem?? troche sie tym martwie, bandzior jeden:-:)no:

Aaaa Ani@k pytalas kiedys do kiedy sie daje kaszke i jakos tak mi przyszlo do glowy, ze nawet do 18tki jak bedzie jadl:tak::-D a dlatego mi tak przyszlo, bo znalam kiedys goscia, ktory wlasnie kaszke manne sobie na sniadanie robil, dorosly facet hehehe i jakos tak mi sie skojarzylo:-)

Ale gorac! ciao ciao

Wielkie buziole dla wszyskich i mamus i dzieciufff :-)

Hej, :)
Udało mi się odpalić internet, dziś nawet lepiej działa, wczoraj miał zły dzień chyba. Muszę się pomęczyć jeszcze prawie miesiąc. Znowu w zwiazku z tym nie jestem na bieżąco a mogłabym bo nosa z domu nie wystawiam bo takie gorąco. Nic mi się nie chce...wzięłam się za mycie lodówki, bo się nie doczekam żeby mój M to ogarnął- a patrzeć na nią już nie mogę a strasznie często zaglądam ;) Dzieć się wścieka dziś, jej upał nie przeszkadza najwyraźniej. Mnie się chce tylko spać a ta harcuje :)
Znikam do tej lodówki, w piątek mam termin i mam do szpitala podjechac na badania to może coś się dowiem a najpewniej dowiem się że nikt nic nie wie i trzeba cierpliwie czekać. ::)
Trzymajcie się i pa.

reklama
Muma ma klime, więc spoko, nie umęczymy się z załogą. A co do Tima to też tak myślę. Chyba za gorąco mu było, bo w domu też mam klime, ale tylko w dużym, a w małych pokojach nie. Teraz trochę żałuję.

Do góry