reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka ten krem to dobry, tzn ta 50tka, jest prawie blokerem. Ja jakoś tak kupiłam tą 30tkę, bo była dla dzieci specjalna, psikana i zielona. Taka frajda dla niego i sam się smaruje. A jak poczytałam w tym czasopiśmie mama i ja, że dzieci powinny czasem trochę na słoneczku, bo wytwarza się sama wit D to nie miałam parcia na tą 50tkę. CHoć jeśli chodzisz długo z Julkiem po słońcu to na pewno wskazana.

Emka hej!

Muma
Olek już bez gila?

Gatto Ty to lepiej kup ten filtr, bo u Was tam dosyć słonecznie jest.

reklama
i ja sie melduje...
Miałam prasować, em mi sprzęt rozłożył i położył żelazko, nie postawił i cała woda sie wylała na deskę:eek:, po czym wsadziłam do kontaktu i korki wywala, czyżby żelazko do kosza :crazy: jak nie urok to sraczka:sorry:
Em na tym ojcowskim to mnie wykończy. Albo wcześniej ja jego:-D Juz sapie ze dopiero dwa dni urlopu a on ledwo zyje, ze nie maczasu dla siebie. Heh co on chciał leniuchować, nie ma takiej opcji:-D:-D:-D Ja tez przecież mam urlop , heh:sorry:
Jutro lecimy do żłoba podpisać dokumenty, muszę wypytać jak Mieszka na to wszystko przygotować, bo on tylko na cycy, no ale do września już coś tam będzie jadł, muszę temat ogarnąć.
Dzis zaliczyłam kosmetyczkę, heh, chwila relaksu dla siebie. Chłopaki w domu rządzili, tzn Mieszko spał, jak weszłam to od razu sie obudził, heh, ma wyczucie.:cool2:
Jutro miałam isc do kina z sis, ale ta ma sesje to przełożyłyśmy na inny termin, pewnie i tak bym zaseła na seansie:no:. W ciąży jak chodziliśmy to zdarzało mi sie kimnąć na filmie:laugh2:
Kurcze jeszcze muszę ema pomęczyć, moze becikowe nam sie należy, trzeba dokumenty pozbierać do mopsu sie udac, wykorzystam go na maxa, zawsze to razem łatwiej...ale niech upały miną, choc ja je uwielbiam:cool:
Muma to masz ubaw po pachy z tych sąsiadów:-D czytam i sie śmieje. Jak sie czujesz, lepiej juz?
Szynke moją to ja 50-tka smaruje.
Gratulacje dla Juleczki, musicie byc z niej dumni;-)
Startujecie ze żłobem we wrześniu? Jak Ci z tym ze Oli juz nie będzie Ci na nogach wisieć, bo mi serducho krwawi, ale mus to mus :-(
Dobrze ze od września do grudnia bede na zawołanie żłobka, chyba będę tam koczować, heh
Gochson oszczędzaj sie i leniu****:tak: Adaś grzeczny?
Katiuszka urobisz sie po pachy zapraszając tyle bab, ale może Juluś rozkręci sie w zabawie z koleżankami i kolegami , będzie czuł sie swojo w domku u siebie.
Ani@k i co dzis smacznego ugotowałaś dla Patrysia?
Mnie juz korci by dac marchewkę Mieszkowi, ale poczekam do 18/06 będzie rowno 6miechów.
Gatto, ale kusisz tymi smakołykami,nigdy nie jadłam włoskiej lazani. Śliczna ta twoja Cri.
Tere Ty sie juz wkręciłaś w hute?
Zuzu :*
Cieżarówki nasze juz finiszuja, zaraz bedziemy bobaski male ogladac, ale sie ciesze. Moj bobasek zaraz pól roku, szok ze ten czas tak ucieka.
Aleksis z opowiesci fajnego masz ema, w jakiej kapeli gra? Pochwal sie:-)

Dobra lece ciało umyć i odpocząć troszke.

Ostatnia edycja:
Szyszunia ja nie pomogę - bede sie dopiero uczuć od Was ;))

A ja dzis po wizycie jestem h innego lekarza tym razem z medicover -
Sprawdził te torbieliki nie dopatrzył sie niczego, lozysko sie ładnie podniosło, szyjka 4 cm - kazał sie cieszyć ciaza a na swędzenie pic wapno wiec spróbuje :)
Nawet przez chwile widziałam sie z moim kochanym dzis , przyjechał do mnie do rodzicow na obiadek potem ja do lekarza a jego wysłałam do castpramy po zakupy potrzebne do remontu ;) zrobił ładnie wszystko co trzeba wiec ja jutro wszystko zawioze do mieszkania ;) i pod koniec tygodnia spędzimy cały weekend razem ! Jupiii !! ;)
A okazało sie ze na drobe bo drobne ale któraś z ekip nas okradła heh moze bardziej lub mniej świadomie albo sobie zabrali albo wyrzucili jakieś gadżety za ok200 pln kraniki , baterie i inne kratki ;/ i teraz bądź tu mądry kto ;) No trudno dlatego teraz tylko codziennie czuwać czy sprzęty stoją ;) i jak tylko
Wyjdą od razu wymieniłam wkładki
;)
No a nie wiem czy pisałam chyba nie - udało mi sie znalezc super dj wodzireja i fotografa ;) jeszcze muszę tylko znalezc jakiegoś kamerzyste a potem juz tylko bedzie dopieszczanie ;) myśle ze bedzie dobrze ;)

Szczęśliwa zycze Wam zdrowych snów ;)

cześć

u nas dziś zachmurzenie zapowiadali a jak narazie nic na to nie wskazuje, wczoraj byłam z Patrysiem na spacerze o 18, chodziliśmy w ciniu, było upalnie ale Patryk był zajęty oglądaniem przejeżdżających samochodów, przechodzących ludzi ze chyba wcale nie zauwazył że jest upał ;-):-) tak napradę super pogoda była dopiero gdiześ o 20-21 ale wtedy to mój mały Rozrabiaka już spał :tak:

Muma kuzyni eMa mieszkają jednym domu na wsi z tesciami i penego razu kupili prosiaka, byłam wtedy na etapie ze podoba mi się imię Jakub i tak ma mieć na imię mój syn.. okazało się ze oni do tego prosiaka mówili 'kubuś' i tak szybko jak mi się zaczęło to imię podobać jeszcze szybciej przestało.. :baffled:
Katiuszka boszszsz wychodzi na to że ja bardziej nie kumata niż nie jedna zaba w stawie.. eMowi zupę/obiad bez provlemu zrobię ale dla Patryka jak mam coś uszykować to jak do jeża do tego podchodzę.. a przecież też wystarczy wszystko w gar wrzucić i heja.. :sorry2: marna ze mnie gospodyni :zawstydzona/y:
ja nie pisałam wcześniej bo mi zawsze umykało.. ale tez się cieszę ze z synkiem Twojego brata wszystko już w porzadku :tak: według mnie małe dzieci i w ogóle dzieci nie powinny chorować :sorry2:
Szyszka nic nie gotowałam :zawstydzona/y: babka z 'wiejskiego życia' takiego sklepu ze zdrową żywnością ma mi dać znać bo ma mieć takie czyste bez żadnych oprysków warzywa.. zapewniała mnie że na 100% niczym nie pryskane, że sama karmiła i karmi swojego teraz dwuletniego synka.. więc poczekam, dziś jeszcze ją podpytam i wtedy dopiero ruszę z produkcją :sorry2:
Em Ka jaki czas wpisu!!! Ty śpij w nocy a nie na bb jesteś :-p z ekipami tak jest, niby fachowcy a partacze jakich mało.. że tez oni za swoją pracę każą sobie tak słono płacić :dry: według mnie jak już ktoś qsię ceni tym samym powinien zrobić luks malina a nie jeszcze coś wyniesie.. smieszne i zenujące to jest
Tere śniła mi się dziś huta ;-)że chyba chciałam jakiś termin znaleźć.. ale co ja robiłam w Łodzi??? :confused:

aaa Szyszka mozesz spróbować dać Mieszzkowi wody, ja daję soczki do picia i nieustannie (.)(.) sprawdź czy bedzie chciał pić wodę, jak próbowałam kiedyś dać Patrykowi wody to strasznie pluł.. :blink:

(i chyba mi położna mówiła że cyc wystarcza.. ale lekarka pamiętam mówiła ze można dawać wodę..)

Szyszka współczuje zalatwiania becikowego. No chyba ze u Ciebie bardziej rozgarniete baby w urzedzie.
A jak Mieszko nie chce wody bo nie toleruje butli czy niekapka to odpusc cyc w zupelnosci wystarczy.

Tymek dzis niespokojnie spal. Popłakiwał przez sen, wałkował się,ale niby spał,wiec jeszcze gnije w najlepsze. Ja lece do huty. Zaczyna nam sie ogromny nawał,sezon wariacji. EM Poszedl na zwolnienie wiec bede mogla zapitalac.

reklama
Hejka,

Szyszunia ja nie dopajałam , Jula tylko na cycu jechała, Olek w lato pił już troszkę soczku ale to jako deser, on miał wtedy 9-10 miesięcy, Julka przeżyła upalne lato choć moja mama i teściowa lamentowały, że chce ją zasuszyć :-D
Generalnie cyc wystarcza jak dziecko tylko na cycu jest.:tak:

tere dzięki, Oli już właściwie zdrowy, jakieś tam drobne gile rano wyciągamy i już:tak: Nie przemęczaj się, masz klimę w hucie pewnie ?? A Tymusiowi może gorąco w nocy było ??

EMka - pijąc wapno uwaga na zatwardzenie ;-) Najlepiej wapnem popijać czereśnie :-p

Ani@k - jak to co robiłaś w Łodzi ? To tu przecież odbędzie się spotkanie w Realu :-D

Do zobaczenia później, wpadnę jak uśpię Robalka mojego :-)

Miłego dnia !!!

Ostatnia edycja:
Do góry