reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Wstawać kobitki i pisać mi tu coś, bo nie mam co czytać.

maiev to teraz na macierzyńskim powinnaś się tu wiecej udzielać, no już niedługo poród. Wszystko już przygotowane ?

tere fere oby dziewczyna wykazała się w sobote no i była pomocna. Moje włosy wyglądają koszmarnie, te odrosty - ehh, na razie odpuszczam fryzjera.

Caterina to ruchliwy szkrab Ci sie trafił. Pewnie będzie potem zasuwał po domu a ty za nim.

Ja sobie siedzę w pracy i odpoczywam. Dziś oznajmiłam emkowi, że powinien wstawać wcześniej i robić mi śniadanie, bo mam teraz odpoczywać, a nie latać po domu - przynajmniej przez następne 2 tygodnie. Nawet to przyjął bez sprzeciwów, chociaż i tak wiemy jak to się skończy, bo nie mogę go nigdy z łóżka zwlec.

Caterina a na kiedy termin ? ;)
Bardzo fajnie ze z maluchem wszystko dobrze ;)

Gochson robisz jutro bhcg znowu zeby sprawdzic czy ładnie rosnie?

My dzis wizyta u mojego prowadzącego - mam nadzieje, ze ma na tyle dobry sprzęt zeby sprawdzic rozmiar torbielikow czy sie wchlaniaja - choć innej opcji nie przyjmuje!
Mega sie stresuje, ale zeby choć chwile o tym nie myślec ide dzis na lunch z kumpelka dowiedzieć sie co w branży piszczy i pocieszyć sie swoim spokojem :)
Kochanie moje dzis znowu sie szkoli we fr, na wczorajsze szkolenie narzekał ze przeczołgali ich od 8 do 7, sami musieli sie zasilać kupnym jedzeniem Dobrze ze juz jutro wraca ;)

Hej Dziewczynki,

Chociaż to ja jestem po drugiej kawie to Olek tak skacze w łóżku (zamiast spać przynajmniej od godziny) jakby to on te kawy wypił ;-)
Skąd to dziecko bierze energię, nie daję mu przecież żadnych gumijagód ani nic w tym stylu.
Wczoraj miałam trudny wieczór, sama muszę przyznać, że to ja dostałam wk.. jakiegoś na wszystko. Op... Julkę i eMa i myślałam, ze z Olkiem już zwariuję ale sobie potem przypomniałam, że jestem przed @.. Zajrzałam do mojego magicznego koszyczka (w sensie nie po % tylko po czekoladki) i od razu lepiej:-D ***
Dziś od rana walczę z ubezpieczeniem autka, wiecie jak to jest, oferty z różnych firm, tu jest, tam nie ma tego, tu nie rady tak a tam srak. Coś muszę wybrać dzisiaj. Tzn mam OC od gościa ale chcę też dokupić takie minicasco od kradzieży i całkowitej szkody bo jak bym wyszła z galerii i stwierdziła, że odjechało to bym padła tam a chcę jeszcze pożyć:tak:
Przełożyliśmy grila z weekendu na kolejny, chcę zrobić spotkanie na zewnątrz. Zawsze jest weselej jak taka luźniejsza atmosfera no i trochę taniej bo kiełbacha i karczek to nie jakieś dania wypasione na obrusie eleganckim:-p
Także weekend mamy 'wolny' , możemy sobie pojeździć :tak:
Jutro eMa urodziny, w niedzielę Olka imieniny. Kupimy mu piasek do piaskownicy z tej okazji bo narazie ćwiczy na pusto :-D

Gochson &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jest też statystyka, tutaj już nie ma prawa nic się złego wydarzyć :tak:

caterina no pewnie, że wszystko dobrze, a jak miałoby być ? :tak:Doktorek nie pokusił się o szukanie płci ?? No to tylko w Łodzi mamy takiego Magika :-p

EMka &&&&&&&&&&&& za wizytę , na pewno już śladu nie ma po torbielkach :tak: Nie denerwuj się.
Gatto no czekamy z niecierpliwością na opowieści z Monachium:tak:

Dla reszty buziaki i życzę miłego dnia :tak: I ciepełka bo u nas to coś 'zimna Zośka':baffled:

hej :)
U nas pięknie pada od rana, z trudem się z wyra zwlekłam jak zobaczyłam co za oknem...ble... Zawsze mówię że jestem jak kot jakis, mój kot wychodzi, wystawia lapę i kawałek łba, patrzy że pada albo zimno i natychmiast się cofa i do domku spać nadal. No ja niestety nie umiem spać całą dobę.
Jeśli chodzi o przygotowania moje to ja troszkę jestem chyba w proszku. Wszystko (chyba) niby mam, ale nie do końca na swoich miejscach :) Sporo mam tego prasowania, sporo ciuszków dostałam od znajomych jak bylismy w PL, część ja kupiłam i piętrzy się cała góra. Nie wiem jak duża jest ta moja rozrabiara, ostatnio za wielka nie była więc myślę ze rozmiar 56 też się przyda.
Gochson - nie gratuluję bo nie chcesz ale kciuki trzymam profilaktycznie, bo tak czy siak dobrze być musi. :) No a eM to teraz powinien dbać, ale ja też wiem jak to z nimi jest. Mojemu doktorka powiedziała ostatnio, że ma mi soczki robic marchewkowo-jakieśtam, to on oczywiście że będzie robił....ani jednego nie miałam póki co okazji spróbować..haha. To go tlumaczy że jednak jest 12 godzin w pracy.
EMka- Torbielki to pewnie już przeszłość, i będziesz sobie już spokojnie głaskać brzuszek. Miłego spotkania z kumpelką.
Tere -fajnie jakby dziewczyna się sprawdziła, chyba nie tak łatwo znaleźć odpowiednią osobę teraz. Jeju jak ja bym chciała spotkać fryzjera/kę który by mi doradził co zrobić z moimi kłakami....20 lat nie spotkałam, wyglądam więc wiecznie jak wiedźma i niechętnie chadzam coś zmieniać.
Muma - co do ubezpieczenia to często przydaje się też to ubezpieczenie szyb, w razie jak jakiś podły kamyczek zrobi pajączka na przedniej szybie, może masz w tym minicasco. Nam się od razu po zakupie przydało ubezpieczenie od szkód spowodowanych przez zwierzynę, jakoś 2 tygodnie po zakupie auta mielismy spotkanie z wielgachnchym dzikiem...dzik zwiał a przód naszego auta wyglądał strasznie mimo że mój eM troszkę bestię ominął..I co najlepsze żadnego lasu nie było w pobliżu. My to ubezp. też mielismy w ramach teo minicasco.
Na pewno jakieś fajne Ubezp. wybierzesz, chociaż tyle tego jest że oszaleć można. Mój szwagier pracował w salonie Renault i tam naprawiali auta po szkodach to mówił ze AC z takiego np LINK4 to nie poleca bo strasznie długo na kase czekali i auta nie mogli wydać klientowi bo nie zapłacił ubezpieczyciel.
Dobra. Lecę prasować troszeczkę. Poźniej muszę obiad zrobić, a że mam czas to wypróbowuję przepisy z neta...co wyjdzie to sie okaże. Na szczęście moj chłop jest jak dobra świnka....zje wszystko :-D

maiev - leż kochana, odpoczywaj póki możesz :tak: Choć przy Córci jest nadzieja, że nie będzie aż tak źle po porodzie , moja była grzeczna i mega dużo spała:tak:

Ja też mam w tymi minicasco szyby i dziczyznę bo jadę do pracy przez las i nieraz już tam nam na drogę tuż przed autem jakieś jelenie fikały:szok::-) Narazie wygrywa staruszek PZU:-p

cześć wszystkim:-)
Ledwo żyje:crazy: nocka do bani...ciąg dalszy zębów..Oprócz tego zauważyłam, że Julek boi się bab po tym szczepieniu:baffled: Mojej kuzynki synek tak miał i widzę, że u nas to samo. Wczoraj byłam w banku, zawsze tam chodzę, babki znajome już, zawsze się śmiał, wygłupiał do nich...a wczoraj- stoję przy okienku, mały siedzi w wózku...i jak nagle się rozdarł!!! musiałam go szybko wyciągać i uspokoić, bo się zanosił:baffled: Potem byliśmy na takim dużym placu zabaw, z dziećmi się bawił, dawał im swoja piłkę, ale jak jakaś babka podeszła zaraz był krzyk. Noo pięknie....mam nadzieję, ze mu to minie:baffled:
U nas piękna pogoda!!! noo w końcu!!!! chyba jest z 24st i piękne słoneczko. Po południami chodzimy na place zabaw, nie chce mi się łazić po parku z K. Jej mały śpi albo leży, a mojemu się nudzi na wózku, woli poszaleć. I ja też tak wolę, bo potem szybciej pada...no ale też długo nie śpi, bo zaraz zrywka przez zęby. ehhhhh.....
Gochson &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& nic nie mówię...nie zapeszam...:tak::-) A pewnie, że ścigaj eMa niech lata koło Ciebie!!!!
caterina super wieści!!!! też jestem ciekawa co to za maluszka tam nosisz? nic nie przewidujesz??? obmyslacie już imiona??? pochwal się!!!
Muma masz takie zmienne nastroje przed @? ja nie miałam nigdy, aż w tamtym miesiącu mnie dopadło...matkooo jaka byłam wściekła!!!:baffled: okropne uczucie...co by się nie wydarzyło i tak było źle...dobrze, ze szybko przeszło. No i mam nadzieję, ze to był jednorazowy przypadek. Cieżka sprawa z tymi ubezpieczeniami...mój tez się zawsze głowi od kogo by tu kupić..co roku jak się nam kończy umowa, to od razu firmy same się oferują, skąd wiedzą? no ale dzięki temu można wybrać coś tańszego, a lepszego. Dziwne to,bo stara ubezpieczalnia zamiast dawać lepsze warunki, żeby utrzymać klienta, to podnoszą stawki, a ucinają dodatki...chore!!! a w nowej odwrotnie...Dlatego co roku ubezpieczamy autko w nowej. Mam nadzieję, ze szybko coś znajdziesz, co bedzie Ci w pełni odpowiadało i nie będziesz się martwiła, że Ci go sprzątną spod galerii:tak::-) A Oli może nie wybiegał się przed spaniem, co? pogoda chyba do bani, z tego co widzę w tv, to pewnie dlatego spać mu się nie chce. Mój zasnął w ciągu 20 min, to szybko jak na niego, dałam mu wczesniej trochę syropu, może pośpi z 1,5 godziny, zwłaszcza, że noc zarwana była.
tere fere ojjj jak Ty byś mi się przydała z całą hutą:-p siedze teraz w pełnym słońcu, mam luterko przed sobą i patrzeć nie mogą na swoje siwe włosy..niedużo, bo niedużo...ale ja je widzę!!!! a farbowac samej to mi się przeokropnie nie chce....No a o ścięciu to już nawet nie mówię...zbieram się na wizytę, ale nawet nie wiem gdzie iść, żeby mnie jakiś rzeźnik (czyt.niedouczona fryzjerka) nie dopadł:baffled:
eMKa równiez trzymam kciuki, za wizytę!!!!&&&&&&&&&&&&& mam nadzieję, ze powiedzą, ze żadnych torbieli już nie ma!!!! głowa do góry!!!! napisz nam zaraz jak się czegoś dowiesz!!!!
Gatto halloooooo???? a gdzie sprawozdanie z wyjazdu??? jak się moja synowa sprawowała?;-):-) gile przeszły???
Idę chyba kawkę małą strzelić, bo coś mnie spanie łamie, a nie chcę się połozyć, bo potem w nocy wariuję:baffled: yyy w sensie, ze nie mogę zasnąć;-):-)
to do później!!!! tzn. mam nadzieję, że wieczorkiem wpadnę na chwilę, zanim mały się znowu rozedrze na spaniu.
Miłego dnia Kochane!!!!!

Emka robie jutro bete pojde rano. Powodzenia na wizycie i daj znać co i jak.

Muma mój takiego powera dostaje jak wypije bobofruta, albo tak sobie wmawiamy bo pija je w weekendy i lata po mieszkaniu. Ja też lubie czekoladki, zawsze pomga.

W końcu udało mi się dotrzeć do wyników na necie, bo wczoraj mi wynik mówiła lekarka, a dziś był jakiś błąd na stronie. Beta dokładnie to 91,93. Robiłam też TSH i jest 2,59. Trochę wysokie, ale jutro ide do endokrynologa wiec pewnie mi zwiększy dawkę.

Muma z doświadczenia wiem, że chyba lepiej jest kupować ubezpieczenie z PZU lub WARTY. Te inne niby tańsze ale chyba cięzko potem dojść kasy w razie czegoś.

Katiuszka no masz przez tą babę synek załapał jakieś lęki. Pewnie przejdzie za jakiś czas, pewnie jeszcze pamieta to szczepienie.

czesc
melduje sie po powrocie...to znaczy wrocilismy wczoraj, ale jakos taka bylam scieta, poszlismy jeszcze do tesciow na kolacje, bo u nas w lodowce to tylko swiatelko bylo.

Generalnie wyjazd byl super, mloda ladnie cala podroz tam zniosla, zrobilismy mala pauze w polowie drogi i bylo gites. Pogoda nam sie trafila kiepska niestety, no, ale w koncu bylismy na Bawarii i na dodatek przywiezlismy 11 litrow wina, wiec pic bylo co:tak: Moja siostra nas super przyjela, obiadek, ciasteczko i ogolnie full wypas, szwagierek podtykal tylko, a to winko, a to radlerka, a to drineczka, oczywiscie w zaleznosci od pory dnia:-D
W niedzielny poranek oczywiscie typowe bawarskie sniadanie: brecle, wais wursty (nie mylic z babochlopem!!!:no:), slodka musztarda, rzodkiewki i piwo:-D (no ja z piwa zrezygnowalam, bo tak rano to jakos mi nie wchodzi:-))Mloda sie wyszalala z wujkami, pohustala, polatala po placu zabaw, wachala wszystkie napotkane kwiatki i ogolnie byla zadowolona:tak: Problem byl oczywiscie z pojsciem spac, bo nie chciala za skarby swiata!!!:wściekła/y:Jak w poludnie padala i nie bylo problemu tak wieczorem odprawiala cyrki na kiju i polozyc ja spac graniczylo z cudem!:angry: Chyba byla za bardzo zajeta zabawa i rozemocjonowana calym dniem. Raz poszlismy z nia i zaczelam jej opowiadac bajke, juz w polowie spala, wiec doszlam do 2/3 i mowie, ze koncze, a eM na to: nieeeeee, ja chce posluchac do konca:-D:tak:
Oczywiscie z racji brzydkiej pogody polazilismy troche po sklepach, bo coz bylo robic tez...jak wpadlam do C&A to wydalam 100 tylko na mloda:szok:, bo sobie nic nie kupilam:crazy: ale sa super rzeczy, wiec jestem zadowolona. Glownie kupowalam bodziaki letnie bo u nas goraco, to sie przydadza jak nic, no i spodenki krotkie. Ciocia tez jej cos kupila, wiec nawiozlysmy ciuchow, a ciuchow:tak:
W DM (to taki sklep jak Rossman) kupilam sobie sporo kosmetykow pielegnujacych, glownie zele do mycia, ale eMkowi tez i jakies takie drobiazgi. Kurcze duzo taniej tam jest niz u nas.
Droga powrotna juz nie byla taka kolorowa, podalo, w Brenner (w gorach) bylo 3 stopnie i padal snieg:szok:, ale najgorsze bylo to, ze mloda wyla i nie chciala siedziec w foteliku. Raz przyznam ja wyjelam na jakies 15 min, zanim zjechalismy na stacje (bo akurat nic nie bylo) i na dodatek tak strasznie tam pizdzilo, ze musielismy sie szybko ewakuowac. No i oczywiscie mloda zaczela tak wyc, az wymiotowac taka flegma (no bo te gile jeszcze:baffled:) i musielismy sie znow zatrzymac. Nie chciala za cholere znow siasc, plakala, cudowala, rzucala sie. Masakra:-(Przeciez nie moglam jej trzymac caly czas na rekach, w koncu znow ja wyciagnelam, zjechalismy znow, ona polatala sobie po trawce, zjadla cos, zrobilam jej tez mleko i jak wsiedlismy do samochodu to jej od razu dalam i potem sie jechalo ok. Pozniej usnela i sie obudzila wlasciwie jak dojezdzalismy, bo eMowi zadzwonil telefon.
W kazdym razie nie wiem co zrobic, zeby ja przekonac do siedzenia w foteliku:confused:mamy zamiar jechac do PL a to nie jest 6 godzin tylko 13!! ja nie wiem jak to bedzie:-(

Dzis od rana robie pranie, prasuje, eMek sprzata, odkurza, ogolnie mowiac odgruzowywujemy chate poki mamy wolne.

Muma gratuluje zakupu:tak:fajnie, ze juz to masz zglowy, a ubezpieczenie jakies znajdziesz na bank:tak: Moze Oli ci podpija ta kawe jak nie widzisz?:-D Kurcze co do cisnienia na kupe, to kolezanka mi opowiadala, ze ona to zrobila na Rynku Krakowskim!!:szok:byla na jakims koncercie, tlumy dzikie sklebione, a ona MUSI! nie bylo wyjscia...na szczescie to bylo lato, ona miala ponoc spodnice, przykucnela i w tym tlumie zrobila:szok::szok:, jakos pozbierala chusteczkami i poszla stamtad z brudnym tylkiem:baffled:no coz miala zrobic biedna:baffled:

Katiuszka o kurcze to niefajnie, ze Julus bab nie lubi, no, ale to moze tylko chwilowe rozgoryczenie poszczepienne i mu pozniej przejdzie. Cri ma w poniedzialek, ale odwolam, bo powiem, ze przeziebiona i czesc. Gile jakby mniejsze, ale odciagacz codziennie ma robote.

Caterina no przeciez ci mowilysmy, ze bedzie ok:tak: ciesze sie, ze rosnie maly lub mala rozrabiaka:tak:, zeby nie bylo, ze ty bedziesz miec lepiej niz my:-D:-D

Zuza buziole wielkie, trzymaj sie i badz twarda:tak:

Szyszka super kurteczka;-)

Maiev no to teraz juz musisz pisac czesciej, bo wymowka: praca sie skonczyla:tak:

Cos jeszcze mialam pisac, ale nie wiem co, to moze wroce pozniej :tak: Zycze milego dnia i wracam do sprzatania:tak:

reklama
Hej,

Gatto super relacja. Cri nie bardzo chyba lubi dlugiej jazdy samochodem, dlatego bunt sie pojawil. Ale im bedzie starsza to lepiej to zniesie, jestem pewna:tak:No piwko do sniadania, masz na mysi ten Weizebier, np. Paulaner czy Erdinger? He he fajnego masz szwagra, moj M by sie nie obrazil.

Emka-
kciukasy aby nie bylo juz zadnej torbielki. Czekamy na relacje. Wszystko sie ulozy, tym razem musi byc tylko dobrze!!! Ten test z krwi to ten tzw. NIFTY? Napisz prosze jaki jest koszt, tutaj od 800EUR wzwyz

Gochson- beta fajna, moja pierwszy byla w 32dc jesli dobrze pamietam, 56. Dbaj o siebie i Malenstwo, a M niech dogadza ile sie da:tak:

Katiuszka ja myslalam, ze Julian ma uraz tylko do tych tzw. kobiet o ciemniejszej skorze...Hm, jednak do wszystkich sie uprzedzil. Oby mu przeszlo jak najszybciej i ten bol z zabkowaniem tez. Szkoda, ze tak sama chodzisz z Julianem na spacery, ale skoro sie wybiega i wyszaleje, a Ty masz chwile dla siebie, to dobrze

Muma wlasnie, nie spija Ci Olek kawki czasem?Albo zanosi do Wolfa w lyzcze i se razem pija:-DNo kurcze, dzieci to maja energii zawsze odwrotnie do Rodzicow. To niesprawiedliwe

Caterina-gratulacje zdrowego Bobaska!! Cudnie i ja chyba przewiduje, ze bedzie Syn jak u mnie i Terefere. Ja uwielbiam te ciazowe przypadlosci oprocz zgagi oczywiscie, a jak pojawia sie ruchy dziecka to bedziesz w siodmym niebie. Moj bobo spi czesto i jest spokojnie w brzuchu, dzis sie zmartwilam jakos, polozylam sie i zaczelam delikatnie potrzasac brzuchem. Chyba go zbudzilam, ale sie odezwal, dal lekkiego kopniaka a teraz wlasnie troche rozrabia., W nocy spi, ale zasypia pozno;-)

Maiev super, ze wrocilas do nas i juz jestes zwarta i gotowa. jakos dlugo ta Twoja gin nie moze dojrzec na 100% co dziecko ma miedzy nozkami. Ale na 99% dziewczynka, to tego sie trzymamy

Uff, dwa kosze prania wyprasowane wreszcie, bo juz mnie draznil ich widok. Jeszcze mam tylko pare ciuszkow i spiworek do wyprania.

Dzis zrobilam zupe krem z cukini, dodalam tez ziemniakow, M powie: O ciape zrobilas!:-DNie moge sie do niego dodzwonic, troche sie martwie, jest w Nürnberg, mial dzis wracac, a to dluga trasa powrotna. W koncu jego kolega odebral, jeszcze tam tkwia, beda wracac dzis dopiero, f..ck, w nocy taka trasa, no ale nie bedze kierowal sam

Ani@k
a co u Was?
Zuzanka*****
Pieknaszyszunia ladna kurteczka. I jak z tym basenem, jednak w niedziele rano bedziecie z Mieszkiem chodzic?

Do góry