reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Katiuszka moj tata z kobitą nie nadają sie do pilnowania dziecka. Tylko podrzucam rodzicom eMa. A 18tki na sali są łączone starzy i młodzi.

Kurde a co do eMa to piwinnas go ustawic porządnie,bo to jego syn wyczekany i tak samo powinien sie nim zajmowac jak i ty. Jak drze sie ze mu cos dalas zlego na sniadanie to powiedz,ze od dzis on mu bedzie szykowal sniadania.

Ani@k :*

reklama
Caterina fenks :*

Gatto a w czym wozisz Cri? W jakim wozku? Ja gondole schowalam jak Ti mial 3mies. A w parasolce jezdzil jak mial 6mies na zmiane z tą spacerowkc od kompletu z gondolą. Ale teraz to tylko parasolka bo lżejsza.

Matko,dopiero mi ten łobuz pasiasty (taki wzór piżamki) padł:baffled::-) Wyspał się rano to teraz tak fikał, że aż łóżko tańcowało po pokoju:-D

Gatto - ja po wiosce wożę Olka w spacerówce dużej od 3 w 1 a jak gdzieś jedziemy to już od tamtych wakacji w lekkiej parasolce. Zresztą teraz to on i tak przeważnie biega ...
Co do auta jeszcze, to nie mamy kasy na taki nowy z salonu .. Gdybym wracała na pewny etacik to spokojnie mogłabym sobie wziąć na raty ale tak to muszę jeszcze coś na mój biznesik zostawić. Ja zakładam, że tym co teraz kupię to przez 2 lata nauczę się jeździć. No ale musi być bezpieczny:tak:

caterina -
spoko kochana, ja w obydwu ciążach właściwie dopóki nie czułam ruchów to cały czas byłam w strachu i ciągle miałam wizje, że brzuch mnie boli bo.. Ale to tak już jest . myśl o tym , że jest i będzie wzsystko SUPER i wizualizuj Dzidziola. Niedługo masz badania genetyczne, robisz, tak ?? Zobaczysz jaki to już zgrabny ludzik :tak::-)

W poniedziałki to mam totalnego lenia. Współczuję tym co w pracy:dry:

Muma chyba lepiej będzie jak sami kupicie, bo pewnie zaraz by było mnóstwo doradców no i cięzko z wyborem. Nie wiem czy macie tam jakieś giełdy, bo u nas i w Mysłowicach i Gliwicach, no a najlepiej poszukać na allegro.

Mój synek z kolei nawymiotował w święta na tatusia, a moja szwagierka jak to zobaczyła to też zwymiotowała. Dziwna jakaś, ale podobno ma tak od małego. Ciekawe jak jej przyjdzie kiedyś mieć własnego brzdąca, a ona się krzywi też jak zrobi kupe mały.
A wracając do tatusia to niby zaprał koszulke ale i tak się czuł nieświeżo wiec dobrze mu tak, bo wczesniej tesciowie mu dawali słodycze co mi się wcale nie podobało, a on nie poparł mojego zdania, więc miał za swoje.

Gatto fajnie, że teściowa już lepiej. Dobrze jej zrobi kontakt z małą, bo dzieci dobrze wpływają na innych.
My używamy nadal tego 3 w 1 no i mamy też parasolke na jakiś wyjzd.

caterina1 ja zawsze miałam schiza, ale złe doświadczenia robią swoje. Powiem Ci, że jak byłam w szpitalu i beta wyszła, że spada to od razu mi objawy zniknęły, a jak dzień później wynik znowu był w górze to wszystkie wróciły. Ahhh ta głowa robi swoje.

tere fere udanej imprezki życzę

Dzieki dziewczyny! No ja woze nadal w tej spacerowce od kompletu, a parasolki jeszcze nie mam. Faktycznie na jakis wyjazd to bylaby ok...moze trzeba pomyslec nad kupnem, tylko nie bardzo wiem na co zwracac uwage, bo mam wrazenie, ze wszystkie sa takie same:-( najlepiej to moze by mi sie udalo kupic uzywana:confused:

Caterina no pewnie, ze schizy sa i wcale nie sfiksowalas! jestes w ciazy i to jest normalny stan zwany odmiennym hihi:-D

Gochson moj szwagier jest jak twoja szwagierka hahahah, wymiotuje na widok wymiocin lub kup:tak: dziwni ci ludzie :-D:-D

Swoja droga ciesze sie, ze nie mam szwgierki hehehehe

Muma łeeee ja się nie stroję specjalnie. W Mohito (oczywiście) kupiłam jakby sukienkę, jakby tunikę raczej pasiatą. Ale coś tam wstawię.

Gatto
może być używana, bo parasolka bardzo się tyra. Najważniejsze, to żebyś nie przyoszczędziła za bardzo, bo w takiej tańszej są np małe kółka, którymi nawet po małym piasku lub błocie nie pojedziesz, po krawężnikach to w ogóle lub wertepach, ja mam do tego folię, która się sprawdza (rzadko, ale używam) ważne, żeby była rozkładana do spania i w miarę wysokie oparcie, bo te tańsze to mają tak krótkie, że dziecku prawie głowa wypada jak uśnie, no i żeby budka była, bo słońce świeci. Ja chciałam żeby było gdzie zakupy wrzucić lub torbę małego. Moja kosztowała 600zł ze śpiworkiem, czy tam pokrowcem jak to nazwać i folią.

reklama
hej,

Ale lenia mam dzisiaj. Chodze i smece sie po domu, robota mi nie idzie, tzn. mycie podlog, wiec zostawilam do jutra.

Dzieki za wsparcie ws. mojej zgagi. Gaviscon pomaga, taki z lodowki. Musze uwazac, aby unikac slodyczy i tlustych posilkow. Rano wszamalam kolacz slaski z makiem, potem troche palila mnie rura

Katiuszka no to pojechal eM nie ma co! Wpadl w panike i od razu baba winna he he. Nie pierwszy i ostatni raz, lepiej niech sie przyzwyczaja, ze takie rzeczy sie zdarzaja. Najlepiej to olac go w takiej sytuacji, niech sie sam kloci z telefonem. Ale fakt jest taki, ze chlopy lubie zrzucac na nas wine.Ja sie nie daje, mimo, ze czasem cos tam zbroje he he
Oby Julian tak spal juz przynajmniej zanim pojdzie do szkoly

Muma jasne, co nagle to po diable. Na gwalt auta nie potrzebujesz, co nie?:-D Trzeba miec cierpliwosc i czas na zastanowienie sie, aby nie wdepnac w g...o, bo chodzi o sporo kasy. E, ja bym chyba tez juz nie kupowala malego nowego auta, chyba ze jakas fajna bryke SUV diesla albo kombi i miala nia zamiar jezdzic przez nastepne 10 lat. W DE placi sie podatek od pojemnosci silnika i norm spalania euro, a nasz diesel 2 l kosztuje nas 303euro w roku, ma normy EURO3, dla porownania moja Corsa D benzyna 1.2 tylko 44 eur. Wiec samochod to dzis coraz wiekszy luksus nie wspominajac o OC czy AC. Moja Corse kupilam we wrzesniu 2011 roku, nowa, miala 10km, wyprzedaz rocznika, z rabatem z salonu -2100eur plus premia od starego auta, tzw. wrakowe -1300eur, wiec nawet biorac czesciowy kredyt u nich i tak zaoszczedzilam sporo doliczajac odsetki.
Chcialam niedawno splacic ten kredyt do konca aby miec to juz z glowy, ale sie usmialam, bo wg oferty banku opla to bym "zaoszczedzila" 90eur, wiec moga mnie pocalowac w doope. Wole kase trzymac na koncie oszczednosciowym.

Terefere pewnie juz w drodze na impreze albo dotarlas. Kolezanka przywiozla pare rzeczy z Mohito, fajne. Nie pochlej na tej 18tce za bardzo, pamietaj o zoladku i glowce na drugi dzien;-)Ale szybko Timek juz smigal w spacerowce! ja myslalam, ze tak przez min. pol roku bede korzystac z gondoli. Kurcze, nietania ta parasolka-wozek

Gatto to dobrze, ze babcia Cri juz lepiej i dziadzio sobie dobrze z nia radzi. Ja bym chyba tez kupila uzywany, a rady Mumy i Terefere sa pomocne, bo dziecku nie moze glowa wystawac spoza oparcia wozka- a niektore wozki to badziewia

Gochson glowa do gory!!! Ziolka pij, dbaj o siebie, dobrze sie odzywiaj i staraj wypoczywac, choc wiem, ze to przy zywiolowym Adasiu nie jest latwe. Nabierzesz sil na walke! Fajnie, ze mozesz sie troche wyladowac i zrelaksowac podczas prac w ogrodku

Caterina nie martw sie, to normalne. Macica sie powieksza, moze Cie bolec w pachwinach. Jesli nie ma plamien itd. to jest dobrze. Bierz wysoka dawke magnezu, nie podnos ciezarow czy zakupow, max.3 kg, nie forsuj sie i jedz dobre i wartosciowe pokarmy z duza iloscia blonnika. A na mdlosci to podobno herbatka imbirowa. Bedzie dobrze, mysl pozytywnie!!! Czekamy na fotke Fasolka z USG:tak:

A gdzie reszta panieniek?

Do góry