reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ulennia robilam test i nie mam dziadostwa. Kupy sie to nie klei. Dr mowila ze są bardzo czule te testy. Nie mialam żadnego z tych badan. Ale jak gadalam z moją dr to od razu na spiocha to i to mi zrobią,wiec czy nos,czy gardlo czy doopa to mi to obojetne. Hehe.

Farciara z Ciebie;-)
Pamiętam jak na pogotowiu lekarz chciała zrobić mi takie badanie polegające na włożeniu jego palca do mojego tyłka,żeby sprawdzić czy mam krew.Było mi bardzo głupio,ale stwierdziłam,że podziękuję za taką wątpliwą przyjemność.Powiedział,że nie ma problemu,że rozumie jakie to nieprzyjemne.Ten lekarz jest też ordynatorem oddziału chirurgii w moim szpitalu.Kilka dni później miałam kolonoskopię i okazało się,że to właśnie on będzie przeprowadzał badanie.Jak powiedziałam o tym mojemu Markowi,to stwierdził,że jednak doktor znalazł sposób,żeby zajrzeć mi do tyłka:-D

reklama
elooo wieczornie
ooo widze ze do doopy tematy ;-):-)
a która odważyła się zrobić testy gimnazjalne? hee? :-D ja własnie skończyłam częsc matematyczną, kurka i zdałam!:-D i w czasie się zmieściłam:-p:-D przyrodniczej już dziś nie chce mi się robic...

aaaa wiecie co, dzisiaj dzieci w złobku rysowały, dostały takie jajka wycięte z papieru i kolorowały je kredkami. eM w szatni ubierał Młodą, połozył jej dzieło na parapecie i zapomniałwziąc:-:)-( Jak tego nie będzie w poniedziałek to ja go zabije!:wściekła/y: To pierwsze dzieło Młodej :-(

Farciara z Ciebie;-)
Pamiętam jak na pogotowiu lekarz chciała zrobić mi takie badanie polegające na włożeniu jego palca do mojego tyłka,żeby sprawdzić czy mam krew.Było mi bardzo głupio,ale stwierdziłam,że podziękuję za taką wątpliwą przyjemność.Powiedział,że nie ma problemu,że rozumie jakie to nieprzyjemne.Ten lekarz jest też ordynatorem oddziału chirurgii w moim szpitalu.Kilka dni później miałam kolonoskopię i okazało się,że to właśnie on będzie przeprowadzał badanie.Jak powiedziałam o tym mojemu Markowi,to stwierdził,że jednak doktor znalazł sposób,żeby zajrzeć mi do tyłka:-D

o matko, no to nieźle :-) A tak serio to masakra kobitki macie , współczuję bardzo.

kok.o - :tak:patrz u nas też dzisiaj rysowanie było !!! Rozumiem, że Ewcia lepiej ??
A my z Julą robiłyśmy testy na wyrywki, ogólnie spoko, najgorzej z historią :-p najlepiej z matmy i języków ;-)

Mam całe teczki rysunków Juli od żłoba do teraz, jak oglądamy to płaczemy ze śmiechu, zrobię Wam kiedyś skan rodzinnego spaceru - jak moje dziecko widziało naszą rodzinę, można się posikać :laugh2:

Ostatnia edycja:
Ulennia he he a widzisz! He he. Ja to dopłace za spiocha. Mozna wszędzie,pytałam. Bynajmniej u nas. W kazdej przychodni tylko nie proponują. Badanie jest na NFZ a śpioch 100zł. To nie jest stosunkowo duzo w zamian za brak świadomości w tej sytuacji.

Koko ej no palnij eMa. Ja tez chce zobaczyc!

Muma kurna no boli jak skurczybyk. Em dzis podleciał do mnie z nożem i mówi "kładź sie,wytniemy worek i bedzie po sprawie,darmowy bajpass żołądka" he he.

Muma no Młoda wróciła zadowolona, pełna energii, nie mogła na tyłku usiedzieć ani pol minuty i o 19 padła w łóżeczku, flache na śpiocha już kończyła;-):-)
No włąsnie ja chce takie teczki rysunków uzbierać, ale ten pierwszy to taki najważniejszy...no bo pierwszy;-)

tere no palne go, palne, jak w poniedziałek tego nie przyniesie:tak:
kurcze, ja od jakiegoś czasu mam nawracające myśli takie, coby se takie badanie zrobić (to od doopy strony), bo naczytałam się ze taki rak jelita to bezobjawowy jest az do poznej fazy. na spiocha to i chyba bym się zdecydowała...

Ostatnia edycja:
koko te emy zawsze zapomna o waznych rzeczach. Moze bedzie w pon bo kto by zabral.
tere ulenna wspolczuje tych badan, ale jakbym cierpiala to bym zrobila. Juz taka jestem ze jak mi cos dokucza to badam bez wzgledu na strach, wstyd czy bol.
Muma koniecznie musisz pokazac te malowidla.
Jutro weekend, ciekawe o ktorej pobudka ???

tere - pogubiłam się :baffled: To Ty masz woreczek do wycięcia ??? Jeśli tak to nie ma co czekać, szybko się goi, trochę diety i heja;-) U mnie w rodzinie wszystkie kobity miały.

kok.o- myślisz, że trzeba sobie zrobić ?? :baffled: Ciotka eMa miała raka jelita ale mocno objawowego niestety...
Dobrze, że Młoda już OK:tak:

gochson
no ja obstawiam u nas 6.30 chyba, ze eM wstanie wcześniej do łazienki to obudzi małego potworka;-)

Gochson no ja stawiam,ze Młoda wyspi się tak ok. 6 :sorry2: Dzisiaj 5.30 zlazła z łóżka i se poszła :-)
Muma no ja od jakiegoś czasu przemyśliwuje to. Jak na spiocha można zrobić to jakos zniose.. tylko musze w koncu się wybrać, do rodzinnego chyba najpierw,nie?
A ciotka eMa to wyleczyła czy te objawy to już niestety zaawansowany rak był?

kok.o - no niestety, przy tych objawach to miała już przerzuty , żyła 51 lat:baffled: Fajna ładna ciocia, kupiła Julci pierwszą lalkę Barbie ;-) Nie piła, nie paliła, dietkę trzymała, cholera skąd się te dziadostwa biorą.

reklama
U nas w rodzinie raka nie bylo ale boje sie tego skurczybyka strasznie. Za to wszyscy sercowcy.
Ja to sie rano tez boje isc do wc bo maly ma pokoj zaraz obok, ale to nie to bo nawet jak nie wstajemy to on nas budzi kolo 6, a w tygodniu o 7. Nie wiem moze jest za cicho i sie martwi ??

Do góry