reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witam sie jako zakichana...:baffled:
Tere chrzestny Mieszka cherlał to i pewnie mnie zaraził, ale znowu tak szybko?:sorry2:
Doskwiera mi permanentne kichanie, i lekki katar.
Juz sie wkurzam ze młodego załatwie:angry:
Jestem dzis jakas rozlazła:crazy: jak młody wstanie ide na spacer nosa przewietrzyc bo inaczej zwariuje.
Dobrze ze juz weekend to em przejmie obowiazki z małym, tylko wlasnie napisał i esa ze gardło go boli, zes w morde jeza. Jedynie co to Pepa zdrowy.:sorry2:
ehh wskakuje do wanny zanim moja szynka wstanie:-D
milego dnia, postaram sie wpasc wieczorem, jak mnie nie rozlozy nic wiecej:no:

Muma udanego wieczorku:*
Aaaa wiesz ze kiedys mialam peugeota ale 206 :-D:-D:-D

reklama
Szyszunia a może i to był 206, srebrnego miałaś z wypasionym pokrowcem na kierownicy ?? :-D:-D A kogo tak pieszczotliwie nazywasz szynką ??? :happy::-D *spam* konsumuj !:tak:

Dwitam

Muma, - wiem o tych 48 h, ale próbowaliśmy już tak wielokrotnie i nic. Teraz po prosu wtedy gdy mamy chotę. M powiedział, że przytulanki są krótkie, bo przez te witaminki ma dużo nasienia tyle że nadal troszkę słabszego, ale powracając, krótki sex brak zadowolenia no i może efektów, dlatego może i trzeba się wyładować częściej:-D

Ahoj kobitki:-)
Leżę i się nudzę :zawstydzona/y:Do cholery z tym pracoholizmem :wściekła/y:
Mam pytanie do mamusiek jak miałyście leczone dochody do zwolnienia w ciąży. Bo ja czytam w necie i już zgłupiałam.:wściekła/y:
Ani@k z tego co pamiętam to ty miałaś zmianę z całego na pół etatu i jak to u ciebie odbiło się na kasie ?
Bo ja akurat w szpitalu mam odwrotną sytuację wcześniej miałam cały etat , później przez pół roku pół i teraz znowu cały.
Kok.o może Ewcia tylko taką niechęć żłobkową dzisiaj miała :tak:Wiesz tak jak nam się do roboty iść nie chce tyle że nam płakać nie wypada :-pJa dzisiaj szczawiankę z jajeczkiem gotuję i mam jeszcze naleśniczki ze szpinakiem . Znaczy się "Zielono Mi":laugh2:

Pozdrawiam z sennego wschodu :rofl2:

Caterina liczy się po zmianie etatu do chorobowego.

Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone pracownikowi za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy (art. 36 ustawy zasiłkowej). Pracownikom, którym zmieniono wymiar czasu pracy (na podstawie umowy o pracę czy innego aktu, na podstawie którego powstał stosunek pracy), podstawę wymiaru zasiłku należy obliczyć biorąc pod uwagę okres, w którym obowiązywał nowy wymiar czasu pracy (art. 40 ustawy zasiłkowej).

Szyszunia a może i to był 206, srebrnego miałaś z wypasionym pokrowcem na kierownicy ?? :-D:-D A kogo tak pieszczotliwie nazywasz szynką ??? :happy::-D *spam* konsumuj !:tak:
Oj Muma Muma daj zyc z ta konsumpcja, ja nie do zycia:(
SZynka to Mieszko :D
Peugeot byl koloru hmm rudawego i bez zbednych pokrowcow :)
Normalnie zdycham, czym sie leczyc jak karmie cycem????
Caterina ja to w tych sprawach nie pomoge, dla mnie to tez cżarna magia.

hej
Ahoj kobitki:-)
Leżę i się nudzę :zawstydzona/y:Do cholery z tym pracoholizmem :wściekła/y:
Mam pytanie do mamusiek jak miałyście leczone dochody do zwolnienia w ciąży. Bo ja czytam w necie i już zgłupiałam.:wściekła/y:
Ani@k z tego co pamiętam to ty miałaś zmianę z całego na pół etatu i jak to u ciebie odbiło się na kasie ?
Bo ja akurat w szpitalu mam odwrotną sytuację wcześniej miałam cały etat , później przez pół roku pół i teraz znowu cały.
Caterina hmm moje dochody nie były leczone ;-) jeżeli masz cały etat i poszłaś na zwolnienie - będziesz miała płacone 100% z całego etatu, czyli to że miałaś wcześniej i pół i cały etat teraz w ogóle nie jest brane pod uwagę.. ja do grudnia miałam cały etat od stycznia pół etatu od 7 stycznia byłam na zwolnieniu i miałam płacone 100% pensji z pół etatu. U mnie jeszcze taka fajna sytuacja była że angaż miałam do czerwca i dzwoniłam do zus;u spytać się jak będę miała płacone gdybym np od lipca znów przeszła na cały etat, miałabym wtedy płacone za cały etat.. no ale nadal jestem na pół etatu, no i pensja poszła u mnie o połowę w dół..

Caterina liczy się po zmianie etatu do chorobowego.

Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone pracownikowi za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy (art. 36 ustawy zasiłkowej). Pracownikom, którym zmieniono wymiar czasu pracy (na podstawie umowy o pracę czy innego aktu, na podstawie którego powstał stosunek pracy), podstawę wymiaru zasiłku należy obliczyć biorąc pod uwagę okres, w którym obowiązywał nowy wymiar czasu pracy (art. 40 ustawy zasiłkowej).

a przy zmianie etatu niestety 12 poprzednich miesięcy nie bierze sie pod uwagę..

Ulennia no własnie biore 3mies controloc 40 i dupa. Dlatego musze zrobic badania co to. I kolo i gastro,ale ja to na śpiocha. Nie dam se żadnej rury nigdzie włożyć na jawie. He he

Oj Muma Muma daj zyc z ta konsumpcja, ja nie do zycia:(
.
No przecież Ci piszę , że *spam* konsumuj na choróbsko (syrop bezalkoholowy całkiem). Mnie pomagał i w ciąży i jak karmiłam.:tak:

caterina no dziewczynki dobrze piszą , ja tylko dopowiem, że jeśli składową część wynagrodzenia stanowiło jakieś zlecenie to jest zaliczane do zasiłku chorobowego do czasu kiedy trwa ta umowa, potem już nie. U mnie tak było.

tere - rób badania, wkładaj rurę, pewnie, że na śpiocha. Jak tam Timuś, nic dzisiaj nie wykombinował ??

mój Olcio dziś odkrył świat kredek, taki piękny obrazek narysował, no wzruszyłam się ;-):-)

reklama
Koko kurna dzis tez kiepsko mi szło na zajeciach. Dzis jakis bodyshape a ja zipałam. Jutro restart. Idziemy do przyjaciół na blejbasa i skrzydła w miodzie.
A mała moze miała jakas przygode w żłobie i dlatego nie chciala zostac co?

Gochson he he a no tak głupio sie ciągle chwalic grzecznym dzieckiem.
&&&&&&&&&&&

Do góry