reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Koko w garnuszku klocuszku ciezko sie wklada te klocki. Ja mam czasem problemy a co dopiero takie male raczki.
Czuje sie dobrze. Plamienia mam tylko lekkie z rana i bardziej juz jak jakies uplawy brunatne potem w ciagu dnia sucho.
Jutro wszyskie dziewczynki zaciskacie kciuki za mnie. Na 9 jade do ginki- przyjmuje od 9:30 ale czesto przyjezdza wczesniej no a ja nie jestem zapisana. Na 10:15 jade do endokrynologa bo udalo mi sie zapisac- miejsca sie zwolnily...a potem tylko do domu.

reklama
czesc i czolem, jestem nieprzytomna!!

Kok.o ale ladniutki suwaczek, uwielbiam maki, moze dlatego tak mi wpadl w oko :tak:

Zuzanka no co ty mowisz??? chyba bym zatlukla drania, jakby mi tak zrobil!! No toz to wcale nieodpowiedzialne jest! Ty sluchaj wiedzialas wczesniej, ze twoj eM moze taki malo ojcowski byc? Nie do pomyslenia normalnie! Sorki, ze tak z wykrzyknikami, ale wiesz, w glowie mi sie to nie chce pomiescic:-(

Gochson jak sytuacja? wymylas sie juz w koncu??:-D:-D

Katiuszka ja widze jakis suwaczek ze smokiem, ale nie w ostatnim poscie..to nie wiem o co biega:confused:

Co do rozwoju dziecka, to moja tez jakos w tyle i wcale sie tym nie przejmuje, ani nie opowiadam bujd. Nie chodzi, nie uklada klockow i nie wklada do sortera:-D:-D oprocz kilka slow nie gada, nie tanczy i nie spiewa i nie przytupuje. Za to jest swietna w kaprysach mniej wiecej jak Julus w oproznianiu szafek;-)

Ja juz wysiadam, nie wiem co ta moja corka ma, ale juz mam dosc tych jej jekow. No po prostu moje dziecko jest najwieksza marudella wszechczasow chyba! mam nadzieje, ze skonczy, bo inaczej ja skoncze w wariatkowie.

Aaa teraz sie kaplam, co to ten garnuszek:-p
Alex kiedys polecala tez zabawki typu ZABAWKA EDUKACYJNA ARKA NOEGO DUMEL DISCAVERY (3906201450) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i tak sie zastanawialam czy to nie byloby fajne na roczek.

Gatto z uwagi na to ze wychodze jutro do ludzi postanowilam sie troche ogarnac no i nie zwracac na siebie uwagi :p
Gatto mam takie zwierzatka jak tej zabawce ale na traktorku. Synek lubi sie nim bawic i jest mega wytrzymaly bo zjezdzal nim z kanapy.

Nie chce mi sie edytowac:zawstydzona/y:

Gochson daj nam potem znac jak poszly obydwie wizyty! koniecznie! :tak:

Mloda moja chyba zalapala jakiegos wirusa bo zaczyna kaszlec. Dzwonilam do pediatry i kazala mi ja inhalowac, bo za mala na jakies leki jeszcze..no i problem jest taki, ze za chiny ludowe nie chce sie inhalowac:-:)-( spi tez zle, bo kaszle co jakis czas....o ludzieeeee....co ja mam kurna robic??

Gatto a Marudella jęczy bez przerwy? czy tylko jak cos chcesz zrobic sama i sie nia nie zajmujesz?
Bo moja tez duzo marudzi, wrzeszczy jak ide gdzies (wychodze na chwile np.do lazienki, to z płaczem/wrzaskiem pędzi za mną), jęczy zawsze jak w kuchni stoje. Czepia sie nogawki i dawaj jękolić. Biore wiec jej krzesełko,wsadzam ja tam i wszystko widzi, siedzi i patrzy co robie. dahje jej czasem na blat cos do zabawy (jakis kubek, 1 winogrono do turlania;-) itp) Albo ja robote kuchenna (to co sie da) sprowadzam na podłoge;-):-) Wszelkie krojenia, scierania, obierania.. no to co sie da, to siedząc na podłodze robie. Ona sie przygląda, zawsze próbuje surowych warzyw;-) i jest spokówj.Po jakims czasie zostawia mnie i idzie sie sama bawic.
A inhalowanie u nas wygląda tak,ze chwile posiedzi na kolanach a potem ją nosi. To inhalator sobie pracuje a ja podtykam jej pod nos ten dymek jak do mnie akurat podejdzie. Albo jak sie bawi i nei zwraca szczególnie uwagi na otoczenie;-)Aw miedzyczasie sama sie inhaluje;-)
Gochson trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak:

Ostatnia edycja:
Gochson &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutro , na pewno będzie wszystko dobrze, zaraz nam wszystko ładnie pisz :tak::tak:

Gatto
- u nas tez by inhalowanie nie przeszło.. Proponuję: wit C w kropelkach, Lipomal syrop, Wicks Vaporub masc smarować można troszkę piżamkę na noc i tyle.. Możesz tam kupić ten Lipomal ??

kok.o - to Ty masz też wesoło widze z Ewcią. U mnie by nie przeszło obieranie na podłodze bo by mi zabrał nóż i deskę od razu :-D Warzywa go nie interesują ;-)

Robię robię tą Almę i trzeci raz mi wsysa koszyk , zaraz mnie szlag trafi:baffled:

reklama
Kok.o mam to samo co ty, jekoli tylko jak sie nia nie zajmuje, i jak musze cos zrobic, chocby jej jedzenie to uczepiona nogi i jekoli:baffled:

Muma jutro lece po ta wit c, lipomal to nie wiem, pewnie nie ma:-(

Do góry