reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej Kobitki!:-)
My już po śniadaniu i po drugim śniadaniu, teraz mały skacze w huśtawce a ja wpadłam na pomysl:-) wzięłam laptoka na kolana, siadłam koło niego, żeby mnie widział i on się buja zadowolony, a ja popisać mogę. Że też wcześniej na to nie wpadłam:-p
O kurka...to stronka z suwaczkami ma wirusa jakiegoś??? pewnie kok.o zainfekowała:-p Ani@k też ma chyba u nich, bo jej tez nie widać. A to łobuzy jedne!!! zaraz muszę nowy wkleić, bo jak to tak bez suwaczka, nie?
zuzka super, że mała się dobrze rozwija i że rahabilitacja tak jej pomaga. Jeszcze troszkę i wyjdzie na prostą. Z tym porównywaniem dzieci, to ja dopiero powinnam mieć doła, bo mój nie trzyma butelkj z mlekiem, wszędzie leje tylko nie do buzi, to samo z kubkiem. Do łapki nie weźmie mokrych rzeczy typu jabłko, banan...trzeba go karmić:baffled: Ale już se dałam z tym spokój, przyjdzie jego pora to się naumie. No ale ta panienka to mnei rozwaliła...w wieku 4,5 miesiąca dziecko raczkuje:szok: taaa .....ahaa jeszcze kiedyś też czytałam na mamuśkach a propos nocnikowania...i jedna "mądra" się wypowiadała, że ona to od 3 miesiaca dziecko sadzała na nocnik:szok::cool: powalone te mamusie niektóre:wściekła/y:
no i muszę doczytać, bo se zapomniałam...

reklama
o kurcze!!! Kok.o infekuje!!! ;-):-) a takiego pięknego kotka miałam na suwaczku!!! gdzie ja teraz takiego znajdę???? no gdzie???

Ja też zmieniłam suwaczek -ciekawe czy będzie widać.
Zuzanka, Katiuszka ja tez uważam, że każde dziecko rozwija się indywidulanie, więc nie ma co porównywać maluchów.

Pieknaszyszunia, Ani@k my też mamy garnuszek klocuszek, ale powiem szczerze, że nie robi furrory. Bardziej lubi się bawić czymś takim - o wiele łatwiej wchodzą klocki niż w garnuszku:
Fisher Price PIERWSZE KLOCKI +wiaderko sorter | Zabawki \ Interaktywne \ Sortery, piramidki Zabawki \ Dla niemowląt \ Pozostałe | toysplanet.pl

tere fere fajnie, że auto się dobrze prowadzi. Ja też jestem bardzo zadowolona z automatu.

Zuzanka jak eMki kilka razy nie dostaną porządnego opier... to normalnie chodzą jak śnięci. Mój też wychodzi, nic nie powie i jeszcze drzwi zostawia otwarte, a młody już do klamki sięga. Kiedyś usłyszałam jak się drzwi otwierały wchodzę do przedpokoju a tam pusto. Potem wchodzę do salonu a dziecka nie ma, obleciałam cały dom i go nie widzę, wyszłam na klatkę a tam ciemno. Okazało się, że Adas się schował za stołem, ale najadłam się strachu. Mój synek ma teraz etap chowania się, czasem wejdzie do szafy czy się schowa za drzwi i siedzi cicho.

Muma czyżbyś od rana nauką się zajęła?

U mnie znów wiaderko robi furorę. Ma oby dwa te z klockami fishera, ale woli oczywiście to śpiewające. Oczywiście nie wkłada tych klocków przez odpowiednie otwory, tylko przez górę normalnie, ale zabawę ma. Najbardziej lubi właśnie to wiaderko i Ślimak Pudełko Na Klocki - Fisher Price - Zabawki edukacyjne dla dzieci sklep - Edukraina.pl
oraz najbardziej
KUBUŚ PUCHATEK - OPOWIADA BAJKI I RUSZA BUZIĄ..... (3791162071) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzień w dzień musi grać i śpiewać i opowiadać bajki. Znam już na pamięć, ale na szczęście nie są głupie.

Heloł :-)
Gochson = z rana zrobiłam 3 egzaminy a , że 3 razy zdałam to sobie darowałam dalszą naukę :-p

Szyszunia stronka z egzaminami to ZdamyTo.pl- wszystkie trasy egzaminacyjne i testy na prawo jazdy! Nauka jazdy, znaki, szkoła jazdy. Zdaj na prawo jazdy!, a co do pampersów to czy ja Ci tego przypadkiem nie mówiłam ?:-p My też właściwie od razu po chwili przeszliśmy na trójkę, teraz od paru dni mamy nr 5 , Olka dziś ważyłam - 12.2 kg

katiuszka - ja się dzis w nocy obudziłam, nie mogłam zasnąć, czytałam forum w telefonie i normalnie pękałam ze smiechu jak Julian wywalał ojca ciuchy :-D To jest normalnie bliźniak, Olek najpierw głaszcze ciuchy w szafce bo wie, że nie wolno i rach ciach, chwila moment już leżą na podłodze :-D

Rano teraz nie mam czasu pisać bo wstajemy z dzieciakami, śniadanko, kawusia, ćwiczenia, potem spacerek i tak schodzi do 13ej :tak: Dziś jest piękna pogoda, lekki mrozik i full słonko:tak:

Zaraz siadam, zrobię zakupy w Almie, jutro muszę pogotować trochę. W weekend kurs i to w sobotę facet zapowiedział nawet do wieczora może być. W niedzielę testy robimy i egzaminy a od poniedziałku w miasto !!! :rolleyes:
Ostatnio widziałam odcinek Kiepskich jak sobie Halinka passata rzęcha kupiła przed zrobieniem prawka i potem nie mogła zdać, to ja chyba zaczekam ;-) Choć sąsiedzi już się tam z zazdrości kisili za firaną :-D:-D Nieważne, ze auto prawie ze szrota;-)

Co do sorterów to mamy Ślimaka smakosza klocków i inne proste polskie wiaderka i wszystkie je Oli uwielbia !! Oczywiście narazie średnio 'sortuje' ale wyjmuje i wkłada pasjami :-D
Miłego dnia !!!!

Ostatnia edycja:
ja cię pierdzileeee...no nie wkleję tego suwaczka!!! na mózg mi padło czy co??? wiem gdzie się wchodzi, ale nie wiem co gdzie wklejać, bez przerwy mi pisze, że nieprawidłowy plik :no: helpppppppppppppp....bo zacznę się dopytywać jak jedna taka pani;-)

edit: jeden jest...ale jaki wielgachny!!!!!!!!!!!!!!

i jak? widać?:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
eloooo:-)
hahahahah katiuszka, uśmiałam sie z Julka czyszczącego szafki:-D a jaki skubany cwany!wiedział ze zaraz zamkniesz to przyspieszył ruchy jak Cie zobaczył hehe:-D
zuza tylko wytrwaj!:tak: własnie najlepiej zaczynać od marszu przerplatanego biegiem :tak:Zobaczysz jaką bedziesz miała satysfakcje jak cała trase niedługo przebiegniesz bez zatrzymywania sie :-) Mysza super wyglada! ale ją stroisz:-) Ja z kiecek dla Młodej zrezygnowałam w imie wygody, wkurzało mnie ze ciagle sie podwijają. No a teraz jak raczkuje to w ogóle bez sensu byłyby.. Jak juz bedzie na 2 nogach to pewnie jaj jakies kupie (hyhy...sama w spodniach tylko latam;-):-)) No eM przegiąl! mam nadzieje ze troche go naprostowałas.. Chyba jeszcze sie nie przystosował do nowej sytuacji w domu... I w ogóle co to za wychodzenie bez slowa??:baffled:

kurcze, jakies jadowite wirusy rozsiewam? tez suwaczka niet...a taki fajny był! zaraz sobie poszukam jakiegos nowego
No to mi dałyscie do myslenia z tym garnuszkiem, bo sie do niego przymierzałam. Młoda ma takiego pingwina z przyssawka (to zabawka chyba do łazienki,ale do komody przyczepiłam;-)) i otworami na 3 klocki i bardzo lubi tam je wrzucac (z moja pomocą bo funkcja dopasowywania kształtów jeszcze u niej nie aktywowała sie;-)). No to teraz mam zagwozdke który sortownik kupić:sorry2:

Gochsona jak sie czujesz? plaienia juz mijają? juz jakieś mdłosci sa?;-)
Aleksis coś mało Cie:baffled: Ja rozumiem,ze lezysz na kanapie i lody wcinasz;-), no ale czasem skrobnij co u Ciebie, jak tam dzieć wariuje w brzuchu i w ogóle jak sie czujesz? jeszcze pewnie sennosc męczy Cie, ale juz niedługo, zaraz nadejdzie bezsennosc:-p

katiuszka nie widac:-) potrzebujesz instrukcji?:-p

Ostatnia edycja:
Do góry